Premier League

Ancelotti szerint győzelmet érdemeltek, az olasz visszatérhet Rómába

Harry Redknapp sosem adná fel a támadószellemet

Carlo Ancelotti szerint jól játszott a Chelsea vasárnap a Tottenham ellen, és győzelmet érdemelt volna. Úgy gondolja, a Manchester United ellen már az is meglehet. Harry Redknappet nem az érdekli elsősorban, hogy hátul sebezhető a csapata. A látványos támadójátékot sosem áldozná be. Az olasz szakvezető állítólag Rómába tart.

Harry Redknapp akkor sem változtat csapata taktikáján, ha ezen néha meccsek mennek el. A Tottenham menedzsere a támadófutball híve, nem akarja erőltetni a védekezést. A Spurs az utóbbi 25 találkozójából 23-on kapott legalább egy gólt, és a Chelsea ellen is kikaphattak volna, de ez nem zavarja az angol szakvezetőt.

"Biztos nem fogunk váltani, szeretem nézni a játékunkat. Eddig is így csináltuk, és működött, nem értem, miért kellene hirtelen változtatnunk. Utálnám, ha egy vasárnap este azon kéne agyalnom, hogy kikaptunk 1-0-ra vagy 0-0-s döntetlent játszottunk, és meg sem próbáltunk nyerni" - nyilatkozta a Chelsea elleni 1-1-re végződött városi rangadó után.

Carlo Ancelotti Chelsea-öltönyben

Carlo Ancelotti is elégedett volt a látottakkal, talán az eredményt kivéve. "Jól játszottunk, és hátrányban sem veszítettük el az irányítást. Közel álltunk a győzelemhez, és legközelebb össze is fog jönni" - mondta az olasz edző. Optimista szavak a Manchester United elleni találkozó előtt. Persze nincs sok választása, mivel öt forduló óta nem nyertek.

Egyébként az angolok úgy látják, Ancelotti már nem tudja, mit miért csinál a Chelsea-nél. Kritizálják a taktika miatt, és egyes játékosok szerepeltetését sem nézik jó szemmel. Nem csoda, hogy lecsaptak arra az olasz szurkolói honlapon megjelent hírre, ami szerint nyáron Ancelotti váltja Claudio Ranierit az AS Románál.

A Kékek jelenlegi mendzsere korábban többször is nyilatkozott arról, hogy szívesen lenne egyszer a Farkasok edzője, hiszen játékosként megbecsülték az olasz fővárosban. Az viszont furcsa lenne, ha ez féléven belül valósággá válna. Hacsak nem omlik össze teljesen a Chelsea a kezei között, és Abramovics ki nem rúgja.