Vízilabda

A címvédő Vasas otthonában nyert az Eger

  • MTI

A címvédő Vasas négy góllal kikapott a legutóbbi ezüstérmes Egertől a férfi vízilabda-bajnokság hétfő esti rangadóján, a Komjádi uszodában.

Eredmény:
TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger 5-9 (2-3, 0-2, 2-1, 1-3)
Góldobók: Boskovic , Kiss G. 2-2, Powers 1, illetve Biros 5, Bundschuh, Varga II. Zs., Binder, Kotsidis 1-1

Az egyformán veretlen két együttes összecsapását az Eger kezdte jobban, rendre vezetett egy góllal a nyitónegyedben, a házigazdát a horvát világbajnok Miho Boskovic tartotta döntetlen közelben. A második játékrésznek csaknem a fele lepergett már, amikor először nőtt kettőre a gólkülönbség: a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter bombázott az angyalföldiek kapujába, majd Binder Szabolcs mattolta kapufás lökettel Nagy Viktort (2-5).

A nagyszünet után a Vasas háromszoros olimpiai aranyérmese, Kiss Gergely villant, Biros méltóképpen válaszolt, Kiss azonban kétkapufás góllal zárta le a sajátos külön párbajt (4-6). A befejező nyolc percben aztán Biros "egyenlített": büntetőből negyedszer is eredményes volt, ezzel pedig az Eger elhúzott 7-4-re. S ugyanő volt, aki végleg megpecsételte a Vasas sorsát, amikor hatalmas lövést zúdított a jobb felső sarokba (4-8), bár esett még gól itt is, ott is, a lényegen azonban ez már nem változtatott: meglepően simán, 9-5-re győzött Gerendás György legénysége Földi László alakulatával szemben.
Az Eger sikerével a tabella élére ugrott.