Jégkorong

Nézettségi világcsúcs a michigani hokirangadón

  • MTI

Nézettségi világcsúcsot döntött, és a Guinness-féle különleges rekordok könyvébe is bekerülhet az egyesült államokbeli egyetemi jégkorongliga michigani házi rangadója, amelyre 113 ezernél is többen - egészen pontosan 113.411-en - voltak kíváncsiak szombat este a Michigan Stadionban.

Az örök riválisnak számító két csapat, a Michigan és a Michigan State összecsapását előbbi nyerte 5-0-ra. Az előző hivatalos sportági rekord ugyancsak idén született: a németországi világbajnokság május 7-i nyitómérkőzését - amelyen a házigazdák nemzeti együttese az Egyesült Államok válogatottjával játszott - 77.803 néző látta a gelsenkircheni futballstadionban.

A michigani városi és állami egyetemi hokicsapatok között 1925 óta hatalmas a rivalizálás, a mostani volt a két gárda 276. mérkőzése. Egy korábbi nézettségi rekord szintén a két gárda nevéhez fűződik: 2001. október 6-án 74.554 szurkoló volt jelen az összecsapásukon.

Az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben a 2008. január 1-jén rendezett Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins találkozó tartja a csúcsot, azt a meccset 71.217 néző látta a buffalói Ralph Wilson stadionban. Az európai rekordot egy svéd bajnoki tartja, amelyet tavaly december 28-án rendeztek a göteborgi Ullevi stadionban: a Frölunda és a Fa:rjestad mérkőzését 31.144-en követték nyomon a helyszínen.