Vívó ob

A BHSE és a Vasas nyerte a párbajtőrcsapatok versenyét

  • MTI

A férfiak mezőnyében - címét megvédve - a BHSE, míg a nőknél a Vasas nyerte a párbajtőrcsapatok vasárnapi versenyét a vívók budapesti országos bajnokságának második napján.

A MOL Kupáért rendezett küzdelmekben a férfiaknál majdnem nagy meglepetés született az elődöntőben, amikor a Honvéd csupán ráadásban kerekedett felül a pécsiek alakulatán, ráadásul némi vitát követően. A vidéki alakulat az összecsapás nagy részében vezetett, egy alkalommal már 11 tussal is, az utolsó párban azonban Somfai Péter Peterdi Andrással szemben 36-40-ről 42-42-re egyenlített, így ráadás következett. Ott először Peterdi szúrt, csakhogy az érvényes felületről oldalt lelépve, amit az asszóvezető nem vett észre, mert furcsa módon nem tudta, hogy a pást szélén lévő rózsaszín sáv már "kintnek" számít. A tiltakozásra visszavont tus után viszont már Somfai volt eredményes.

A BHSE a döntőben aztán lényegesen könnyebben verte a Balaton VK együttesét.
A nőknél a papírformát érvényesítve a Szász Emesével és Antal Edinával felálló Vasas nyert, a fináléban a saját nevelésű, fiatal vívókból álló békéscsabai együttest legyőzve.

Az Angyalföldi Sportközpontban a férfiak mezőnyében 23, a nőkében pedig 13 csapat indult.

Eredmények:


Férfiak:

Elődöntő:
BHSE I.-PTE-PEAC I. 43-42
SZL-BAU Balaton-BVSC I. 45-41
a 3. helyért:
PTE-PEAC I.-BVSC I. 45-40
döntő:
BHSE I. - SZL-BAU Balaton 45-36

A végeredmény: 1. BHSE I. (Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Somfai Péter, Boczkó Gábor), 2. SZL-BAU Balaton (File Mátyás, Hanczvikkel Márk, Rédli András, Kiss Gergő), 3. PTE-PEAC I. (Csobó Dávid, Losonczi Dávid, Peterdi András, Berta Dániel)
Nők:

elődöntő:
BKLVE-BHSE I. 44-43
Vasas I. BVSC I. 42-35
a 3. helyért:
BHSE I.-BVSC I. 42-41
döntő:
Vasas I.-BKLVE 45-34

A végeredmény: 1. Vasas (Antal Edina, Szász Emese, Posovszky Tímea, Rudolf Szonja), 2. Békéscsabai KLVE (Bohus Réka, Bohus Sára, Tóth Annamária, Bohus Anett), 3. BHSE I. (Békefi Edina, Budai Dorina, Takács Emese, Várnai Vivien)
Hétfőn és kedden a tőrözők versenyeit rendezik, jövő szombaton és vasárnap pedig a kardozók lépnek pástra a KÖZGÉP Kupáért.