NHL

Három meccs dőlt el szétlövésben

A Dallas, az Edmonton és az Anaheim is a lutrit nyerte meg

Hat találkozót rendeztek az NHL pénteki játéknapján, és ezek fele szétlövésben dőlt el. A Detroit nyerte a Montréal elleni rangadót. A Colorado az Atlantát, az Ottawa a New Jersey-t győzte le.

Dallasban Neal szerzett vezetést a hazaiaknak a 10. percben, a második harmad hasonló időszakában Tlusty egyenlített a Carolinából, ezután Ward valamint Raycroft lezárták a kapujukat. Sem a harmadik játékrészben, sem a hirtelen halálban nem volt több gól. A szétlövésben egyedül Richards tudott betalálni, ezzel a Dallas nyerte a találkozót.

Egyenletesebben osztotta el a gólokat az Anaheim és a Calgary. Előbbiek az első kétszer húsz perc alatt egy-egy találatot szereztek, 2-0-ra vezettek. A harmadik harmadban azonban visszajött a Flames, így itt is túlóráztak a csapatok. A hosszabbításban ők sem tudtak dönteni, a szétlövésben pedig Perry nyerte meg az Anaheimnek a meccset.

Az Edmonton hazai jégen előbb hátrányba került, majd fordított, végül szintén hosszabbításra, később szétlövésre kényszerült a Tampa ellen. Ezen a találkozón Eberle és Omark adták meg a kegyelemdöfést, az Oilers nyert.

Detroit játékos lök félre egy montréalit az NHL-ben

Detroitban a Montréal vendégeskedett, azaz igazi rangadót rendeztek. A Canadiens szerzett vezetést, és az első harmad utolsó másodperceiben tudtak egyenlíteni a hazaiak egy emberelőnyös helyzetben. A második játékrészben aztán megrázták magukat, kétgólos előnyt szereztek, Pouliot már csak szorosabbá tudta tenni a találkozót a záróharmadban, de végül Eaves minden kérdést eldöntött az utolsó percben. A Red Wings nyert, és ezzel a Montréal elé jött fel a liga összesített tabelláján.

Eredmények

Detroit Red Wings-Montreal Canadiens 4-2
Atlanta Thrashers-Colorado Avalanche 2-4
Ottawa Senators-New Jersey Devils 3-2
Dallas Stars-Carolina Hurricanes 2-1 - szétlövés után
Edmonton Oilers-Tampa Bay Lightning 4-3 - szétlövés után
Anaheim Ducks-Calgary Flames 3-2 - szétlövés után