Ferencváros

McCabe orosz újságban keres befektetőtársat

Az üzletember Magyarországon nem talált megfelelő partnert, kelet felé fordult

Érdekes módszerhez folyamodott Kevin McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa. Az angol üzeletember egy orosz lap hirdetésében keres partnereket maga mellé, akik segítségével folytathatná a klubnál megkezdett építkezést.

Ferencváros címerA tulajdonos november elején jelentette be, hogy társakra van szüksége, mert egyedül nem tudja folytatni a Ferencváros újjáépítését. Az nso.hu szerint Magyarországon nem talált megfelelő partnert, ezért most nemzetközi területen próbált befektetőt találni. Méghozzá egy orosz újság hirdetési rovatában.

"Vezető magyar futballklub finanszírozó partnert keres" címmel adta fel a hirdetést, amiben ír a Fradi múltjáról, elismertségéről, valamint a saját befektetéseiről. Emellett az új, 22 ezres stadion elfogadott építési terveire is hivatkozik.

A szöveg szerint a potenciális jelöltektől legalább 25 millió eurót vár, hogy a megkezdett munka folytatható legyen.

Alexander Gerstl, az FTC Zrt. igazgatója korábban beszélt arról, hogy a tulajdonos nemzetközi kapcsolatai révén keres maga mellé partnert, de azért nem arra számítottunk, hogy egy újság hirdetési rovatának a telefonszáma vagy az e-mail címe jelenti ezeket a kapcsolatokat.

Az nso.hu szerint egyébként a lap, amelyben a hirdetés megjelent, részben ugyanannak a csoportnak a tulajdonában van, mint a brit Financial Times, amellyel az üzletember valóban jó kapcsolatot ápol.

Kevin McCabe szándéka, hogy felemelje a Ferencvárost, dicséretes. A módszer már kissé megkérdőjelezhető, ugyanakkor ha beválik, sem nekünk, sem a szurkolóknak nem lehet egy szavunk sem.