La Liga

Könnyű feladat előtt áll a Real és a Barca is

Mindkét nagycsapat könnyűnek ígérkező feladat előtt áll: a Real Madrid a sereghajtó Real Zaragoza, Pintér Ádám csapatának otthonába látogat, a Barcelona a hatodik Real Sociedadot fogadja. Vadócz Krisztián az Osasunával Valenciában lép pályára.

Puyolék a Sociedad ellen is gólzáporra készülnek

A Real Madrid félig-meddig tartalékosan is 4-0-ra ütötte ki csütörtök este az Auxerre-t a BL záró fordulójában, a tabella utolsó helyezettje, a kilencpontos Zaragoza elleni találkozón a hazaiak könnyen méretes zakóba szaladhatnak. Cristiano Ronaldo továbbra is csúcsformában játszik, Pintér Ádámék ellen elhúzhat Messitől a góllövőlistán. Higuaín sérült, a csütörtökön állkapocscsont-törést szenvedett Jerzy Dudek helyett Antonio Adán állhat készenlétben Iker Casillas mögött, Ramos és Carvalho eltiltása lejárt. Az előző szezonban Madridban 6-0-ra, Zaragozában 2-1-re nyertek a blancók.

A Barca a Real Sociedaddal mérkőzik a Nou Campban. A vendégek ugyan hatodikak a tabellán, de Martín Lasarte, a vendégek vezetőedzője zaragozai kollégájához hasonlóan valószínűleg minden erejével azon lesz, hogy elkerüljék a súlyos vereséget. Az Aranylabda-várományos Iniesta-Xavi-Messi trió ellen rendkívül nehéz feladat vár a fehér-kékek védelmére, akik szerdán a Rubin Kazany elleni 2-0-val hangoltak a La Ligára. A Sociedad legutóbb a 2006-2007-es szezonban mérkőzött a katalán gárdával, és mindkétszer Puyolék nyertek (1-0, 2-0).

Az Osasuna Valenciába kirándul, Vadócz Krisztián a múlt hétvégén csak a kispadról figyelhette csapata 3-0-ás vereségét a Barcelona ellen, most talán a pályán is segítheti a "kis pirosak"-at. A két gigász üldözői közül a nyitómérkőzésen pályára lépő Villareal Getafe elleni vendégszereplése is kisebbfajta rangadónak ígérkezik.

Primera División, 15. forduló:

Szombat:

Getafe-Villarreal 18.00
Sevilla-Almería 21.00
Atlético Madrid-Deportivo La Coruna 22.00

Vasárnap:

Athletic Bilbao-Espanyol 17.00
Hércules-Málaga 17.00
Real Mallorca-Racing Santander 17.00
Sporting Gijón-Levante 17.00
Real Zaragoza-Real Madrid 19.00
FC Barcelona-Real Sociedad 21.00

Hétfő:

Valencia-Osasuna 21.00