Debrecen

Herczeg sorsáról és a randalírozó focistákról sincs még döntés

Herczeg András szerződése év végén jár le.

  • MTI
megosztom

Herczeg András vezetőedző sorsa a december 20-i igazgatótanácsi ülésen lesz napirenden, míg a Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-mérkőzés után randalírozó három labdarúgó büntetésének kiszabására "rövid időn belül" sor kerül a Debreceni VSC-nél Szilágyi Sándor ügyvezető szerint.

DVSC"A tréner szerződésével az utolsó idei meccs után foglalkozunk, azaz a jövő csütörtöki, Sampdoria elleni EL-találkozót követő igazgatósági ülésen kell a szakmai stábnak beszámolót tartania" - mondta pénteken Szilágyi az MTI érdeklődésére Herczeg Andrással kapcsolatban, akinek szerződése az év végén lejár a hajdúsági együttesnél.

Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter ügyében Szilágyi arról adott tájékoztatást, hogy jelenleg még "a tényfeltárás van folyamatban", amikor az lezárul, akkor a szakmai vezetés tesz majd javaslatot a cégvezetés és a tulajdonos felé a büntetésre vonatkozólag.

A három futballista múlt szerdán Harkivban az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét, és sétálni indult a városba. Séta közben Kabát Péter megütötte a lengyel nagykövetség előtt álló őrbódé oldalát, melynek üvege elrepedt. Kabát Péter és Laczkó Zsolt szállodai szobájában szintén megsérült néhány berendezési tárgy.

A Debrecen az előző idényben triplázott, azaz a bajnokság mellett megnyerte a Magyar Kupát és a Ligakupát is, de az új szezon őszi fele nem a várakozásoknak megfelelően alakult, ugyanis a Monicomp Ligában ötödik helyen áll a címvédő, hátránya nyolc pont az éllovas Videotonnal szemben. Az Európa Ligában öt fordulót követően pont nélkül áll, míg a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első, hazai felvonásán háromgólos vereséget szenvedett a Kecskeméttől.

megosztom