Serie A

Nem lesz sztrájk hétvégén

  • MTI

Nem marad el az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója, miután a csütörtöki egyeztetések sikerrel zárultak a játékosok és a klubok között.

Serie ANem marad el az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója, miután a csütörtöki egyeztetések sikerrel zárultak a játékosok és a klubok között.

Ugyan a végleges egyezség még nem született meg a tárgyaláson, de a játékosokat képviselő szakszervezet szerint erre is hamarosan sor kerül, így lefújta a sztrájkot.

"Elkezdhetjük megírni az új kollektív szerződés szövegét, melyet hétfőn a liga ülésén fogadhatnak el a felek" - mondta Maurizio Beretta, a Serie A elnöke.

Az Olasz Futballisták Szövetsége azért tiltakozik, mert a klubok és a labdarúgók érdekvédelmi szervezete közötti, nyáron lejárt kollektív szerződést még nem újították meg, ráadásul a csapatok a korábbihoz képest módosítanák az átigazolási szabályzatot. A játékosok először szeptember 10-én döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára, később azonban a tárgyalások zavartalan folytatása miatt elhalasztották a lépést, de megállapodás azóta sem született. Az új, de ismét lemondott sztrájk időpontját múlt kedden jelentették be.