NB I

Csank szerint a ZTE játéka folyamatosan javult ősszel

Csank János a tavaszi szezonban több téren is fejlődést vár a csapatától.

ZTECsank János, a Zalaegerszeg vezetőedzője a klub hivatalos oldalán összegezte az elmúlt idény tapasztalatait. A rutinos szakember elmondta, csalódásként élte meg a KF Tirana elleni kupabúcsút, de ennek több összetevője is volt.

„Nyár végén jól alakult a felkészülésünk, a csapat jól jött vissza, elvégezték az előírt feladatokat és a keretben sem voltak különösebb változások. A nemzetközi kupameccs viszont nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, az első felvonáson jó eredményt értünk el, de a pokoli hőség miatt nem tudtunk jól futballozni. A visszavágón pedig egész egyszerűen kihagytuk a helyzeteket. Én személy szerint kudarcnak élem meg, hogy nem tudtuk legyőzni albán ellenfelünket. Természetesen a háttérben több dolog is volt, többek között átigazolási láz uralkodott a csapaton, mindkét csatárunk azzal foglalkozott, hova tud eligazolni, és ez koncentrációs problémákat okozott” - mesélte az egykori szövetségi kapitány.

A zalai tréner az Európa Ligából való korai kiesés ellenére elégedett csapata szereplésével.

„Ősszel jól teljesítettünk, pedig sérülések is sújtottak bennünket, Rudnevs távozása után gólfelelősünk, Pavicevic is kiesett, de a keret erejét mutatja, hogy nem éreztük meg, hogy gyengültünk. Játékunk folyamatosan javult, csapatjátékban fejlődtünk sokat, a kapott gólok számát viszont nem tudtuk csökkenteni. Sokszor játszottunk rossz pályán, ami szűkebbre vette a megítélését ennek a jó játéknak. Az egyszerűség és a küzdőszellem dominált, a találkozóink jó részét a hajrában döntöttük el, ez mutatja, hogy állóképességben is az élmezőnyhöz tartozunk” - nyilatkozta Csank.

A rutinos szakember természetesen beszélt a jövőről is, valamint arról, hogy csapatának miben kell még fejlődnie.

„A bajnokságot úgy tudtuk zárni, ahogy kellett, és a tabella elejére kerültünk. Kár, hogy a Kaposvár elleni meccset megrendezték, szorosabb lett az élmezőny, és a Vidi is kicsit ellépett tőlünk. De ezt tovább kell finomítanunk tavaszra, mint ahogy az általános erőnlétben is előre kell lépnünk. Fokozni kell a terhelést, a sprintek számán és intenzitásán is javítanunk kell. Nagyobb nyomás alá kell helyeznünk ellenfeleinket, gyors védekezést és gyors játékot szeretnénk megvalósítani! Bízom a hasonlóan jó tavaszi teljesítményben, de ez persze függ az ellenfeleinktől is. De egy biztos: ha ilyen eredményességgel játszunk továbbra is, akkor szép évet zárhatunk”- bizakodott a szakember.