NB I

Illésék tartoznak Szombathelyen

A zöld-fehér klub ügyvezetője megnyugtatta a szombathelyi drukkereket, meg fogják erősíteni a csapatot a télen.

HaladásA Szombathelyi Haladás ügyvezetője, Deéry Attila a klub hivatalos oldalán beszélt a csapattal kapcsolatos személyi kérdésekről, a tulajdonosi háttérről, valamint a csapat esetleges téli megerősítéséről.

„Ha Aczél Zoltán leadja a kívánságlistáját, akkor Tóth Miklóssal, Illés Bélával, Séllei Árpáddal leülünk, és egyeztetünk. Nyilván lesznek olyanok, akiket meg tudunk szerezni és lesznek olyanok, akiket nem. Azt hiszem, az a természetes, ha egy edző merészebbet álmodik, mint amik a lehetőségei. De megnyugtatok mindenkit, meg fogjuk erősíteni a keretet”- tárta fel az igazolás folyamatát a zöld-fehér klub ügyvezetője.

Az interjúban szó esett az Illés Béla és Halmai Gábor által üzemeltetett Halmill Team Tanácsadó Kft. tartozásairól is, amely 44%-ban birtokolja a Szombathelyi Haladást.

„Úgy tudom, nemrégiben volt egy belső taggyűlése a Halmill Kft.-nek, ahol többek között szóba került az is, miként rendezzék a fennálló adósságukat, mert bizony van még kötelezettségük. Ha a befizetések megtörténnek, akkor megoldódnak a jelenlegi anyagi problémáink is. Nincsenek nagy tartozásaink, de van restanciánk a focisták felé. Nagyon nem szeretem az ilyesmit. Illés Béláékra számítunk, de ahhoz, hogy részt tudjanak venni a munkában, Szombathelyre kell jönni, itt lehet dolgozni, itt van a klub”- fogalmazott a klubvezető.

Deéry Attila szót ejtett a Leisztinger Tamással való megbeszélésekről is.

„Folynak a tárgyalások. Jó lenne, ha decemberben pont kerülne az ügy végére. Ha valaki szponzorként jön, akkor egyszerűbb a helyzet, ha viszont tulajdonosnak, akkor több lépés van, amin át kell esni. A bajnokság kezdetére pedig tiszta viszonyokat kell teremteni”- adta ki az ukázt a Szombathelyi Haladás ügyvezetője.