Bajnokok Ligája

Ferguson: Ferdinand játszani fog az Arsenal ellen

megosztom

Sir Alex Ferguson elmondta, örül Anderson góljának, de a brazil játékosnak többször kellene betalálnia az ellenfelek hálójába.

Ferguson_afp

Sir Alex Ferguson úgy véli, Rio Ferdinand a Manchester United hátvédje játszani fog a hétfői Arsenal elleni összecsapáson. Ez akkor vált kérdésessé, amikor a tegnapi, Valencia elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen a második félidőben lebicegett a pályáról. Egyből elkezdődtek a találgatások, hogy egy hosszabb kihagyás vár Ferdinandra, Ferguson azonban nem tűnik idegesnek.

A skót mester szerint helyes döntést hoztak, amikor lecserélték.

„Riónak a térde fájdult meg, amit már félidőben érzett. Meg akarta próbálni a folytatást, de továbbra is fájdalmat érzett. Nem adtunk esélyt arra, hogy tovább romoljon a helyzet, inkább behoztuk Chris Smallingot. Hat napja van, hogy felépüljön az Arsenal elleni meccsig, és biztos vagyok benne, hogy addigra rendbe jön” - mondta Sir Alex Ferguson.

A skót szakember egyébként elégedett csapata teljesítményével, annak ellenére, hogy sok lehetőséget kihagytak, és megkapták első góljukat a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban. A menedzser szót ejtett Andersonról is, aki kiegyenlítette az állást. A brazil játékossal azonban nem teljesen elégedett a szakember, hiszen 109-edik meccsén mindössze a második gólját szerezte a Vörös Ördögök színeiben.

„Több gólt kellene szereznie, a fiú iszonyú tehetséges, kiváló kezdősebessége és fizikai ereje van. Örülünk, hogy gólt szerzett, ez talán segíteni fog neki” - reménykedett Ferguson.

A sajtótájékoztatón szóba került az is, hogy a Manchester első lett a csoportjában, így sikerült elkerülnie a Barcelonát és a Real Madridot.

„Mindig jó elsőnek lenni, ez fontos. Elkerülhetjük a nagyobb nevű csapatokat, de végül úgyis találkozunk velük”- nyilatkozta a skót menedzser.

megosztom