Bajnokok Ligája

Az Inter simán kikapott, a Barcelona tartalékosan nyert

A Manchester United döntetlennel lett csoportelső

A Werder Bremen 3-0-ra kiütötte a BL-címvédőt, míg a Barcelona teljesen tartalékos felállásban is le tudta győzni a Rubin Kazanyt. A Manchester United egy döntetlennel tartotta maga mögött a Valenciát, a hazai bajnokságban botladozó Schalke pedig biztosan verte idegenben a Benficát, és megszerezte a csoportgyőzelmet.

A Werder simán nyert az Inter ellen

Az Inter lélekben talán már a klubvilágbajnokságra készült, a Werder elleni meccset ugyanis nem vették túl komolyan. Simán verte őket a negyedik helyen kieső hazai csapat.

Az első gól a 39. percben született, ekkor Prödl fejelte be Frings szögletét. (1-0)

Az olasz csapat a folytatásban sem jeleskedett, a 49. percben pedig már kétgólos volt a hátrányuk. Arnautovic remek kapáslövéssel szerezte meg csapata második találatát. (2-0)

A meccs utolsó szakaszában Benitez együttese is eljutott ugyan egy kapufáig, de betalálni nem tudott. A Werder viszont igen, Pizzarro révén lett 3-0 a végeredmény. A csatár gyönyötűen lőtte ki távolról laposan a jobb alsó sarkot.

A Tottenham a Twenténél vendégeskedett, és jó szokásához híven mozgalmas meccset játszott. Egy angol válogatott meccsről ismerős öngóllal kezdődött: az egyik holland védő hazaadta a labdát, az a kapus előtt megpattant egy fűcsomón, és a kapuba gurult. Az öngólt a hátvédnek, Wisgerhofnak írták. (0-1)

Tíz perc múlva büntetőjöz jutott a Twente Assou-Ekotto kezezése után. Landzaatnak ugyan meg kellett ismételnie a tizenegyest, de másodszor is belőtte. (1-1)

A szünet után mintegy húsz percig csak úgy záporoztak a gólok. Jenas kétszer is vezetést szerzett a Tottenhamnek egy-egy szemfüles találattal, de a hazaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak. Előbb Rosales majd Chadli talált be. A folytatásban már nem történt semmi említésre méltó, maradt a 3-3.

A Tottenham a döntetlennek köszönhetően megnyerte a csoportot, az Inter lett a második, a Twente az Európa Ligában folytathatja, a Werder Bremen pedig erre a szezonra befejezte a nemzetközi szereplést.

A B csoportban szintén potyogtak a gólok. Lyonban a hazaiak szereztek vezetést a 62. percben, de a Hapoel Tel-Aviv azonnal egyenlített. Sőt, a 69. percben már fordítottak. Lisandro López illetve Szahar és Zahavi voltak a gólszerzők. Sokáig úgy tűnt, az izraeliek az EL-ben folytathatják a csoportkör után, de végül Lacazette révén egyenlítettek a franciák, így a Hapoel csak egy pontot szerzett, és a Benfica mögött maradt.

Pedig a portugálok sem tudtak nyerni hazai pályán. A hétvégén a Bayernt legyőző, de eddig a Bundesligában bukdácsoló Schalkénak Jurado szerzett vezetést a 19. percben. A gólpasszt Raúl adta - mellel. (0-1)

A hajrá kezdetén már 2-0 volt, a bajorok ellen is betaláló Höwedes növelte a vendégek előnyét.

A Benfica még szépített a 88. percben, de egyenlíteni már nem volt idejük. Luisao alakította ki a 2-1-es végeredményt.

A B csoportot a Schalke nyerte a Lyon előtt. Harmadik lett a Benfica, negyedik pedig a Hapoel Tel-Aviv.

A Barcelona tartalékosan is simán nyert a Kazany ellen

A Manchester United - Valencia találkozó a csoportelsőségről döntött, a hazaiak voltak előnyben. Végül ők is nyertek egy döntetlennel. A Vörös Ördögök támadásai kecsegtettek több lehetőséggel, de rendre kihagyták a helyzeteiket.

A spanyolok a 32. percben büntettek is, méghozzá Carrick segítségével. Az angol középpályás nem tudta eldönteni, mit kezdjen a labdával a saját térfelén, végül a Valencia támadói megszabadították a gondtól meg a játékszertől is, és bevették a BL-újonc Ben Amos kapuját. (0-1)

Az MU a továbbiakban is fölényben volt, de csak a 62. percben tudott egyenlíteni. Ekkor a végig nagyon aktív Anderson lőtt be egy kipattanó labdát. A hazaiak a hajrában megelégedtek a csoportgyőzelmet jlentő döntetlennel, maradt az 1-1.

A csoport másik találkozóján a Bursaspor megszerezte első és egyetlen pontját az idei sorozatban. A vezetést ugyan a Rangers szerezte meg Miller bombájával Törökországban, de Sercan Ylidrim kiegyenlítette az állást. (1-1)

A török cspat így is maradt a negyedik, a skótok lettek a harmadikok, míg a csoportot a Manchester nyerte, mögöttük pedig a Valencia jutott tovább.

A Barcelona tartalékosan állt fel a Rubin Kazany ellen, de így is simán nyert. Az első félidőben viszont érzékeny veszteségek érték: Krkicet és Jeffrent is le kellett cserélnie Guardiolának, azaz a kezdőcsatárok elsőszámú cseréi megsérültek.

A gólok a szünet után estek: előbb Fontas lövése pattant meg az egyik vendégvédő kezén, és csorgott onnan a kapuba, majd Vázquez is betalált. (2-0) Igen, ezek a srácok a Barcelona játékosai. Biztos hallunk még róluk.

A Kazany vereségével már továbbjutott volna a Köbenhavn, de a dánok tettek arról, hogy ne másokon múljon a történelmi sikerük. Vingaard szerezte meg a vezetést az első félidő közepén egy pontos, lapos lövéssel. (1-0)

A szünet után Grönkjar növelte az előny tizenegyesből (2-0), majd Djibril Cisséről került a saját kapujába a labda. (3-0)

A hosszabbításban Kanté még szépített (3-1), de a Köbenhavn így is továbbjutott a csoport második helyén, első dán csapatként a BL történetében.

Az első helyet a Barcelona szerezte meg, az Európa Ligában a Kazany folytathatja, a Panathinaikosz pedig kiesett.

Eredmények:

A csoport

Werder Bremen - Internazionale 3-0 (1-0)

Twente - Tottenham 3-3 (1-1)

B csoport

Olympique Lyon - Hapoel Tel-Aviv 2-2 (0-0)

Benfica - Schalke 04 1-2 (0-1)

C csoport

Manchester United - Valencia 1-1 (0-1)

Bursaspor - Glasgow Rangers 1-1 (0-1)

D csoport

Köbenhavn - Panathinaikosz 3-1 (1-0)

Barcelona - Rubin Kazany 2-0 (0-0)