Bajnokok Ligája

Az Arsenal, a Roma és a Sahtar jutott tovább

  • Drégelyvári Anna

Három nyolcaddöntős hely volt még kiadó a Bajnokok Ligájában a csütörtöki záró forduló előtt. Az Arsenal hazai pályán verte a Partizant, a Roma ikszelt, ezzel éppen odaért a nyolcaddöntőbe, a Sahtar remekül hajrázott a Braga ellen. Összefoglaló.

Dudek kitűnően védett, de megsérült

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:

E csoport:

A Roma biztosra ment, pontot kellett szereznie Kolozsváron a továbbjutáshoz, és ezt meg is tette. Claudio Ranieri együttese sokáig nyerésre állt, de a Kolozsvár egyenlített, végül ez is elég volt az üdvösséghez Tottiéknak. A Bayern letarolta a Baselt, Frank Ribéry újra régi formáját hozta, duplával örvendeztette meg a szurkolókat. A svájciak az Európa Ligában folytathatják.


Bayern München (német)-FC Basel (svájci) 3-0 (2-0)
Gólszerző: Ribéry (35., 50.), Timoscsuk (37.)


CFR Cluj (román)-AS Roma (olasz) 1-1 (0-1)
Gólszerző: Traore (89.), illetve Borriello (21.)

A csoport végeredménye: 1. Bayern München 15 pont, 2. AS Roma 10, 3. FC Basel 6, 4. CFR Cluj 4

F csoport:

Zsolnán a negyedik percben a játékvezető kénytelen volt lefújni a mérkőzést, a vendégszurkolók kezdtek dobálózni a Pod Dubnom Stadionban, csak húsz perc után folytatódhatott a játék. A Szpartak végül hátrányból fordított, ezzel a zsolnaiak a Debrecenhez hasonlóan szerzett pont nélkül zárták első Bajnokok Ligája kalandjukat.

A Chelsea mélyrepülése a BL-ben is folytatódott, a Marseille elleni vereséggel ugyan nem került veszélybe a továbbjutás - mindkét együttes már a nyolcaddöntő résztvevőjének mondhatta magát az utolsó felvonás előtt -, de Ancelotti mesternek főhet a feje, hogyan kapja rendbe csapatát.

Olympique Marseille (francia)-Chelsea (angol) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Brandao (81.)

MSK Zilina (szlovák)-Szpartak Moszkva (orosz) 1-2 (0-0)
Gólszerző: Majtán (48.), ill. Alex (54.), Ibson (61.)

A csoport végeredménye: 1. Chelsea 15 pont, 2. Olympique Marseille 9, 3. Szpartak Moszkva 6. 4. MSK Zilina 3.

G csoport:

Amszterdamban a héten lemondott Martin Jol vezetőedző, a helyére Frank de Boer ült, aki nem akármilyen skalppal mutatkozott be. Az Ajaxnak sikerült a bravúr, legyőzte az esélyesebb Milant a San Siróban, ezzel megcsípte az Európa Ligát érő harmadik helyet a csoportban.

Tartalékosan kezdett a Real Madrid a már tét nélküli, Auxerre elleni mérkőzésen, Iker Casillast még kispadra sem nevezték, de Jerzy Dudek biztosan őrizte a madridi kaput - egészen az első játékrész hosszabbításának negyedik percéig, amikor Contout vállával ütközött olyan súlyosan, hogy le kellett cserélni. Cristiano Ronaldo viszont pályán volt, és meglőtte szokásos gólját is, Marcelo passzából eresztett egy hatalmas bombát Sorin kapujába. Benzema mesterhármast ért el. A franciák derekasan küzdöttek, bátran rohamozták a felnőttcsapatban most debütáló Antonio Adán kapuját, bevenniük viszont nem sikerült. Adán mellett Pablo Sarabia is most mutatkozott be, Ronaldo helyén.

AC Milan (olasz)-Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-0)
Gólszerző:de Zeeuw (57.), Alderweireld (66.)


Real Madrid (spanyol)-AJ Auxerre (francia) 4-0 (1-0)
Gólszerző: Benzema (12., 72., 88.), C. Ronaldo (49.)

A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 16 pont, 2. AC Milan 8, 3. Ajax Amsterdam 7, 4. AJ Auxerre 3


H csoport:

Az Arsenal - a sérültektől, köztük Cesc Fabregastól eltekintve - legerősebb összeállításában fogadta a Partizant, győzelmi kényszerrel. Nyögvenyelősen kezdte a találkozót, de hozta a kötelezőt Arsene Wenger legénysége. A Sahtar a Braga ellen a hajrában lőtt két góllal szerezte meg a csoport első helyét.


Arsenal (angol)-Partizan Beograd (szerb) 3-1 (1-0)
Gólszerző: van Persie (30., 11-esből), Walcott (73.), Nasri (77.), illetve Cléo (52.). Kiállítva: Sagna (86., Arsenal)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Braga (portugál)
Gólszerző: Rat (78.), Luiz Adriano (83.)

A csoport végeredménye: 1. Sahtar Donyeck 15 pont, 2. Arsenal 12, 3. Braga 9, 4. Partizan Beograd 0