Átigazolás

A Liverpool kiszállt az Ipswich tehetségért folyó versenyből

Connor Wickham, az Ipswich Town 17 éves csatártehetsége kész visszautasítani a Liverpool ajánlatát, mivel inkább az Arsenalhoz vagy a Tottenhamhez írna alá januárban.

Fülöp Márton és Priskin Tamás csapattársát a klub eredetileg csak a jövő nyáron akarta elengedni, de az eladásáért befolyó összeg úgy tűnik, meggyőzte őket, és Wickham már a télen Londonba költözhet. Hogy a White Hart Lane vagy az Emirates lesz-e a végállomás, még nem dőlt el.

A Liverpool ugyan 10 millió eurót sem sajnált volna a tehetségért, és a játékos is a Vörösök szurkolójának vallja magát, de - klubjával egyetértésben - a Spurst vagy az Ágyúsokat választaná inkább. Szerinte az említett két klubban többet fejlődhetne, mert Arsene Wengernek már nagy tapasztalata van abban, hogyan építse be a fiatalokat csapatába, a Spursnál pedig együtt játszhatna kedvenceivel, Gareth Bale-lel, Aaron Lennonnal és Tom Huddlestone-nal.

A Tottenham 5,5 millió eurót és szintén két ifjú tehetséget, Andros Townsendet és Jake Livermore-t adná Wickhamért. Az Ipswich hajlik az üzletre, de a Londonban kegyvesztett Giovani dos Santosnak jobban örülnének, a mexikói csatár 2009-ben már úgyis erősítette a kékmezeseket. Harry Redknapp menedzser szerint Wickham hamarosan bemutatkozhat a felnőttválogatottban is, miután főszerepet játszott az U17-es válogatott májusi Európa-bajnoki győzelmében, és ő az Ipswich történetének legfiatalabb, nagycsapatban bemutatkozott játékosa.

Az Arsenal hivatalosan még nem tett ajánlatot a jelenleg az U21-es válogatottat erősítő támadóért.