Bajnokok Ligája

Wenger a Sahtar Donyeckben is bízik

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere bízik csapatában, de jól jönne neki az ukrán csapat segítsége is.

Az E csoportban a már továbbjutó Bayern München a Baselt fogadja, míg az AS Roma a Cluj otthonába látogat. Az olaszok még nem biztosították a helyüket a negyeddöntőben, de az is meglehet, hogy romániai pontszerzés nélkül is továbbjuthatnak, amennyiben a Basel pontot tud szerezni Münchenben.

A Romának már egy döntetlen is elég Romániában a biztos továbbjutáshoz, a csapat kapitánya Francesco Totti az Il Corriere dello Sportnak nyilatkozott a mérkőzésről.

“Ez az utolsó lehetőségünk, hogy kivívjuk a továbbjutást a legjobb 16 csapat közé, a szezon előtt ez volt a reális cél a csapat előtt a Bajnokok Ligájában. Ezt követően februárig a bajnokságra tudunk koncentrálni”- nyilatkozta a Roma 10-ese.

Az F csoportban már az előző fordulóban kialakult a végső sorrend, a csoportgyőztes Olympique Marseille a második Chelsea-t fogadja, a negyedik helyen végző Zilina pedig a harmadik Szpartak Moszkvát. A hullámvölgyben lévő Chelsea csapatának minden esélyt meg kell ragadni, hogy növelni tudja önbizalmát, így a Marseille elleni mérkőzés is érdekesen alakulhat.

„Folyamatosan dolgozunk, és próbálunk javítani a dolgokon, szükségünk van egy fordulópontra, és utána minden újra jól működhet. Ez talán már a Marseille ellen bekövetkezik”- nyilatkozta Petr Cech, a csapat kapusa a klub honlapjának.

A fontos kérdések már a G csoportban is eldőltek, viszont az Ajax Amsterdam az AC Milan otthonában lép pályára, és küzd azért, hogy elérje a harmadik helyet, amivel az Európa Ligában folytathatja tavasszal a nemzetközi szereplését. A holland csapatnál a hétvégi NEC elleni 1-1 után lemondott a csapat vezetőedzője, Martin Jol, és Olaszországban már Frank De Boer irányítja az amszterdamiakat. A másik mérkőzésen a már csoportelső Real Madrid fogadja a jelenleg negyedik Auxerre-t.

A H csoportban az ukrán Sahtar Donyeck vezet, és csak akkor nem jut tovább, ha otthon legalább négy góllal kikap a portugál Bragától, miközben az Arsenal legyőzi hazai pályán a Partizan Beogradot. A londoniaknak mindenképpen nyerniük kell, hiszen a Bragával azonos pontszámmal állnak a csoport második helyén.

Wenger

„Nagy mérkőzés lesz ez számunkra, nyomás alatt kell teljesítenünk az este folyamán, de mi képesek vagyunk erre. Biztos vagyok benne, hogy hozni tudjuk az elvárt teljesítményt. Vannak információim a Partizanról, ugyan minden mérkőzésüket elvesztették a BL-ben, de senkinek nem volt könnyű győzni ellenük. Remélem a Sahtar legalább döntetlenre végez otthon a Braga ellen, de a legfontosabb, hogy mi jól végezzük a dolgunkat, és megnyerjük a mérkőzést” – mondta a klub hivatalos oldalán Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.