Kosárlabda

Völgyi: Kemény mérkőzés volt, de nem durva

Völgyi Péter, a csapat vezetőedzője szerint fontos, hogy a csapat összetartson.

ZTEAz Albacomb 82-65-re verte vasárnap este a ZTE KK csapatát, amelyből Vojvoda Dávid két hétre, míg Tóth Gergely egy hétre dőlt ki a mérkőzés alatt elszenvedett sérülések miatt. A bajnokcsapat vezetőedzője, Völgyi Péter a vereség ellenére elégedett volt csapata küzdőszellemével, és a sérülések miatt sem hibáztatja az ellenfelet, derült ki a Zalai Hírlapnak adott nyilatkozatából.

„Ritkán dicsérek közvetlenül a mérkőzés után, ám most megtettem a csapat felé, hiszen a küzdőszellemmel maximálisan elégedett voltam. Az más kérdés, hogy kellett volna még egy jó teljesítmény a csapatba, és persze Vojvoda is kiesett már a hajrára. És itt gyorsan le is kell szögezni: kemény mérkőzés volt, viszont nem durva, vagyis a sérülések sem emiatt következtek be. Vojvoda lába például Bódiéval akadt össze, emiatt történt a baj, Tóth Gergelyt pedig egy felugrás után ugyan megbillentette ellenfele a levegőben, de teljes mértékben kizárható bármiféle szándékosság. Tipikus meccsbaleset történt, ám az is tény, hogy Tóth nem magától esett el”- mondta a ZTE szakvezetője.

Völgyi a szorult helyzetre tekintettel összefogást kér a csapattól, és reménykedik a sérültek felépülésében.

„Rengeteg probléma gyűlt össze a csapat körül mostanra. Két nagyon kemény mérkőzés vár ránk, ezért kell, hogy a csapat összetartson, s most mindenkire nagy szükség van, hogy a maximumot nyújtsa. Az elmúlt szezonban Fortuna fogta a kezünket, hiszen elkerültek bennünket a sérülések, most viszont hárman is a maródiak listájára kerültek. Talán Tóth Gergő esetében reménykedhetünk, de csak a hét közepétől, ha enyhülnek a fájdalmai, s akkor esetleg munkába tud állni”- bizakodott a vezetőedző.