Eredivisie

Lemondott az Ajax vezetőedzője

A NEC elleni 1-1-es döntetlen után döntött úgy a vezetőedző, hogy távozik az Ajax kispadjáról.

Martin Jol lemondott az Ajax vezetőedzői posztjáról

Martin Jol másfél év után távozik az amszterdami klubtól. A szakember a hétvégi NEC elleni 1-1-re végződő mérkőzés után hozta meg a döntését. A korábban a Tottenham Hotspurtst is irányító szakember az Ajax honlapján beszélt az okokról.

„Nehéz szívvel köszönök el ettől a csodálatos klubtól. Tavaly elkezdtünk valamit, amit szerettem volna befejezni. Az elmúlt szezon után azt láttam, hogy a léc túl magasan van. A szüntelen kritikák miatt a légkör a csapat és a klub körül megromlott. Az elkövetkezendő hetek nagyon fontosak a csapat életében, remélem, hogy valami történni fog rövid időn belül, és újra a győztes oldalra kerül a társaság” – nyilatkozta a lemondott szakember.

Az Ajax általános igazgatója, Rik van den Boog megköszönte az 54 éves szakember eddigi munkáját a klubnál.

„Ami most történt, az nem változtat azon, hogy fantasztikus szezonunk volt az elmúlt évben. Kicsit gyorsan jött a csapat életében a Bajnokok Ligája csoportköre. Jol keze alatt sok játékos fejlődött, sok mérkőzést megnyertünk, sok gólt lőttünk, és keveset kaptunk”- mondta a klubvezető.

Van den Boog azt is elmondta, hogy mostantól Frank de Boer veszi át az első csapat irányítását.

„Frank veszi át a csapatot az elkövetkezendő hetekben, most ez a legjobb megoldás. Ő egy jó edző, aki azonnal rendelkezésre tud állni. Holnap a csapatunk elutazik Milánóba, ahol szerdán küzdeni fog, hogy a téli szünetet követően is játszhassunk a nemzetközi kupában”- magyarázta a klubnál történt változásokat az igazgató.