Schalke 04

Magath: Neuer nem eladó!

A Schalke ugyan vergődik a Bundesligában, de ez nem kapusán múlik, Manuel Neuer hétről-hétre megbízható teljesítményt nyújt, a szombati, Bayern München elleni rangadón egyenesen sziporkázott. A válogatott hálóőrt Louis van Gaal és Sir Alex Ferguson is szívesen látná csapatában.

Manuel Neuer az európai élklubok kívánságlistájánNeuer teljesítményére természetesen felfigyeltek egész Európában, a rivális Bayern mellett a Manchester United is vinné, a szezon végén visszavonuló Edwin van der Saar helyére. Ugyan november végén Dániából szerződtettek már kapust Anders Lindegaard személyében, Neuer is méltó utóda lenne a holland klasszisnak.

"Egy évvel ezelőtt még felmerült, hogy Neuer eligazol tőlünk, de akkor is csak az anyagiak miatt, de most már kizárt, hogy megváljunk tőle" -nyilatkozta Felix Magath, a Schalke vezetőedzője.

Louis van Gaal, a bajorok trénere ennek ellenére még nem adta fel a portásról szőtt álmait.

"Magath kollégám ugyan nem akarja eladni Neuert, de még tárgyalunk erről a vezetőséggel."

A Bayern ugyanis hasonló helyzetben van, mint a Vörös Ördögök, a jelenlegi első számú kapus, Hans-Jörg Butt 2008-ban Oliver Kahn pótlására érkezett az Allianz Arénába, de már ő is 37. évét tapossa. A még csak 24 éves Neuert pedig rendkívül ígéretes tehetségnek tartják, a Robert Enke halála, és René Adler sérülése miatt tartalékból elsővé vált kapus kitűnőre vizsgázott a nyári világbajnokságon. Gelsenkircheni szerződése 2012-ig szól, de már korábban arról nyilatkozott, hogy elhagyja a királykékeket, ha a klub nem lesz ott a bajnoki dobogón az idény végén.