Póker

Koroknai a WPT után a BPO-n sem talált legyőzőre

Koroknai András győzelmével ért véget az év legrangosabb magyar versenye, aki első BPO-győzelmével megkoronázta idei szenzációs teljesítményét.

Koroknai András győzelmével zárult az idei BPO

Összesen 306 pókeres fizette be a 350 000 forintos nevezési díjat az év legrangosabb pókerversenyére, mely a budapesti Tropicana kaszinóban került megrendezésre. A teljes díjalap közel százmillió forint lett. A 3 selejtező nap és a több mint 13 óráig tartó szombati középdöntő után alakult ki a nyolcfős döntőasztal.

Chipleaderként az egyik nagy esélyes Koroknai András kezdett, aki az idei 10 000 dollár nevezési díjú WPT Classics Los Angeles-i vesenyének győzteseként 350 millió forintot nyert, és a Las Vegas-i WSOP főversenyén is a legtovább menetelő magyar volt ezen a nyáron. Jó formában vágott tehát neki a döntő asztalnak a pókeres körökben csak Koryként ismert debreceni profi. Legfőbb ellenfelei az első BPO győztese, Fóris Attila és az utóbbi időben szintén szép versenyeredményeket szállító Scheili Richárd alias Riki voltak, de a döntő asztalra a második legtöbb zsetonnal érkező Radó György is veszélyes ellenfélnek tűnt.

Az első kieső Rácz Csaba volt, aki dáma párral vesztett Radó ász párja ellen. A következő távozó Németh Pál lett, akit Kory ejtett ki flopolt színnel. A 6. helyen a döntő legifjabb részvevője, Rehák Roland zárt, majd a rutinos Fóris Attila hagyta el az asztalt egy peches leosztás után. Ő és Radó preflop rakták be összes zsetonjukat, mindkettőjüknél ász-dáma lapult, de Radó egyszínű kombinációja már flopon flushé egészült ki. A 4. helyen Riki zárt, aki riveren bubi párjával fizette ki ellenfele J-9-es kétpárját. A harmadik helyen a szimpatikusan küzdő Bézsenyi "Lacipapa" László végzett, aki megmaradt kevés zsetonját osztott nyolcasiara tette fel a flop előtt, de Kory egyszínű ász-hét kombinációja riveren ismét flushé egészült ki.

A heads-upot esélyeshez méltó, agresszív játékkal uralta Koroknai. Radó György az utolsó partiban A-7-tel került allin a két négyest és egy hetest tartalmazó flopon, de Kory kezében 4-5 lapult, amit már nem tudott lejavulni turnön illetve riveren. Kory győzelmével feltette a koronát idei teljesítményére, a kupa mellé 23 868 000 forintot vihetett haza. A második helyezett Radó György is több mint 14 millióval vigasztalódott.

A legjobb hazai online és élő játékosok képviseltették magukat az eseményen, ami önmagában garanciát jelentett a verseny magas színvonlára, és a BPO évről évre növekvő rangja is igazolja a póker, mint sport létjogosultságát.

http://www.pokerakademia.com/poker_akademia_videok/poker_versenyek/budapest_poker_open_2010/foverseny_donto