Real Madrid

Csökkentették Mourinho büntetését

Eltörölték a felfüggesztett eltiltást, és kevesebb pénzt kell befizetnie a portugálnak

Az UEFA fellebviteli bizottsága enyhítette a büntetést, amit José Mourinhóra és a Real Madridra szabott ki az Ajax elleni mérkőzésen szándékosan kiharcolt kiállítások után. Eltörölték az edző felfüggesztett második mérkőzésre szóló eltiltását, és neki valamint a klubnak is kevesebbet kell befizetnie az európai szövetség kasszájába.

Mourinho gratulál Guardiolának a Barcelona-Real Madrid rangadó utánA bizottság eredetileg 40 ezer eurós pénzbüntetést és kétmeccses eltiltást szabott ki a Real Madrid edzőjére (az egyik mérkőzésről felfüggesztve tiltották el). A Fellebviteli Bizottság hétfőn tárgyalta újra az ügyet, és 30 ezer euróra csökkentették a befizetendő összeget, valamint eltörölték a felfüggesztett eltilást. José Mourinhónak így csak az Auxerre elleni szerdai találkozót kell kihagynia.

Szintén enyhítettek a klub büntetésén. Az eredeti 120 ezer helyett csak 100 ezer eurót kell befizetniük.

A játékosokat érintő szankciókat viszont érintetlenül hagyták. Jerzy Dudeket 5 ezer, Iker Casillast 10 ezer euróra büntették az edzői utasítás közvetítése miatt, míg Xabi Alonsónak és Sergio Ramosnak 20-20 ezer eurót kell befizetnie, valamint a piroslapok miatti egymeccses eltiltásuk is megmaradt.