Topligák

A Liverpoolnak az EL után a Premier League-ben kell helytállnia

Egy-egy mérkőzés maradt hétfő estére a Premier League-ben, a La Ligában és a Serie A-ban is. A Liverpool az Anfield Roadon kezdheti meg - sokadszor - a felzárkózást, a Deportivo a Hérculest, a Palermo a Napolit fogadja.

Torres kezdi visszanyerni formájátA bajnoki helyezés alapján alsóházi találkozót rendeznek hétfőn este a Premier League-ben, a 11. Liverpool fogadja a 16. Aston Villát. A Vörösök győzelem esetén két helyet előreugorhatnak, és egyébként is régóta adósak már a nevükhöz méltó teljesítménynel. Gerrard és Carragher továbbra is sérült, de Fernando Torres, Dirk Kuyt, Raul Meireles, Glen Johnson és Paul Konchesky is pihenten várja a találkozót, ők ugyenis nem utaztak el a múlt csütörtöki, Steaua Bukarest elleni Európa Liga-találkozóra. Ott 1-1 lett az eredmény,a kivédekezett döntetlen továbbjutást ért Roy Hodgson együttesének, most itt az alkalom a hazai folytatásra. Az Aston Villa viszont nem adja könnyen magát, a londoniak a Poollal egyetemben mindössze egy találkozót nyertek az elmúlt öt fordulóban.

Spanyolországban a Deportivo La Coruna-Hércules mérkőzéssel zárja a 14. fordulót. A két csapatot mindössze egy pont választja el a tabellán, a győzelemmel a középmezőny nyomába eredhetnek.

Olaszországban a tabella negyedik és ötödik helyezettje csap össze. A Napoli egyedüli olasz csapatként maradt állva az Európa Ligában, a Palermo kiesett. A szicíliaiak a múlt fordulóban 3-1-re verték az AS Romát, a Napoli viszont az Udinesétől kapott ki ugyanilyen arányban, rangadóra van kilátás a San Paolo Stadionban.

A hétfő esti program:

Premier League, 16. forduló

Liverpool-Aston Villa 21.00

La Liga, 14. forduló

Deportivo La Coruna-Hércules 21.00

Serie A, 15. forduló

Napoli-Palermo 20.45