NB I

Román kapust és finn gólkirályt tesztel a DVSC

A négy új játékoson kívűl folyamatosan érkezhetnek a próbálkozók a címvédőhöz.

A DVSC-TEVA csapata hétvégén a Szolnokkal játszott volna felkészülési mérkőzést, de a jászságiak lemondták a találkozót, így sima edzésen vett rész a debreceni csapat. A gyakorláson az NB II-es csapat zöme, valamint a szerdai Harkiv elleni mérkőzésen kevesebb szerepet kapó játékosok vettek részt.

A dvsc.hu beszámolója szerint az edzésen feltűnt négy új labdarúgó is, akik próbajátékra érkeztek a címvédőhöz. A legismertebb közülük az egykori finn gólkirály, Aleksandr Kokko, aki már régebb óta a csapattal készül. A szakmai stáb mindenképpen szeretné kapusposzton megerősíteni a csapatot, ezért érkezett a 22 éves román hálóőr, Mihai Lasc, aki a Gyulafehérváron szerepelt az ősszel.

Rajtuk kívül a csapattal edz a 19 éves, 193 centi magas kameruni csatár Herve Din, aki egy vietnámi csapatban szerepelt legutóbb, valamint a török-német csatár Güngör Kaya is. Róla azt kell tudni, hogy 2009-ben a Bundesliga U19-es bajnokságban gólkirály volt a Bochum csapatában, tavaly pedig Nürnbergbe igazolt. A négy játékost folyamatosan teszteli a szakmai stáb, de rajtuk kívül is várhatók próbajátékosok a bajnokcsapatnál.

Kokko, a finn gólkirály

Mihai, a gyulafehérvári kapus