Topligák

Pályán a Dortmund, a Sampdoria és az EL-továbbjutó Villareal

  • Drégelyvári Anna

A Dortmund tovább növelheti előnyét a Bundesligában, a Sampdoria az Európa Liga-kudarc után a Seria A-ban javíthat, a Villarreal a Real-Barca kettős nyomába eredhet a topligák vasárnapi játéknapján.

A Dormund tarol a BundesligábanAngliában a Kádár Tamást foglalkoztató Newcastle a West Bromwich-hoz utazik, a két klub azonos pontszámmal áll a bajnokságban, Newcastle csak gólkülönbségének köszönhetően áll előrébb a tabellán. A hetedik Sunderland a sereghajtó West Hamet fogadja, a Premier League-ben egyre inkább leszakadó Kalapácsosok szerdán kiütötték a Ligakupából a Manchester Unitedet (4-0), Avram Grant együttese a Vörös Ördögök skalpjából meríthet erőt.


Spanyolországban a dobogós Villareal és a negyedik Sevilla eredne a Real-Barca kettős nyomába. A Villarreal csütörtökön 3-0-ra verte a Dinamo Zagrebet az Európa Ligában és továbbjutott, a Sevilla 4-2-re kikapott a Paris Saint-Germain-től, a piros-fehérek ráadásul a múlt hétvégén a Getafe ellen is begyűjtöttek egy vereséget. A sereghajtó, 20. Zaragoza a 19. Almeríát fogadja, Pintér Ádám a cserepadon kezd.

A Juventus a többi olasz klubhoz hasonlóan elbukott az Európa Ligában - egyedül a Napolinak van még esélye a továbbjutásra -, riválisai közöl a Milan és a Lazio is begyűjtötte szombaton a három pontot, a 11. Catania ellen Del Pieróéknak is illene ezt tennie. A Sampdoria szintén búcsúzott az EL-től a PSV elleni vereséggel, most a tabellán utolsó Barit látják vendégül. Koman Vladimir várhatóan a kispadon kezd majd, csakúgy mint a másik genovai magyar Rudolf Gergely (a Genoa a Leccéhez látogat).

A Bundesligában a Dortmund a Mainz botlását kihasználva még inkább leszakíthatja üldözőit, ha nyernek Jürgen Klopp legényei, akkor 10 pontos előnyük lesz a Mainz, 17 a Bayern München előtt...

A vasárnapi program:

Premier League, 16. forduló:
West Bromwich Albion-Newcastle (Kádár Tamás) 14.30
Sunderland-West Ham United 17.00

La Liga, 14. forduló:
Getafe-Mallorca 17.00
Almería-Zaragoza (Pintér Ádám)17.00
Espanyol-Sporting Gijón 17.00
Málaga-Santander 17.00
Villarreal-Sevilla 19.00
Real Sociedad-Athletic Bilbao 21.00

Serie A, 15. forduló:
Cesena-Bologna 15.00
Fiorentina-Cagliari 15.00
Lecce-Genoa (Rudolf Gergely)15.00
Parma-Udinese 15.00
Sampdoria (Koman Vladimir)-Bari 15.00
Catania-Juventus 20.45

Bundesliga, 15. forduló:
Bayer Leverkusen-Köln 15.30
Nürnberg-Borussia Dortmund (Hajnal Tamás) 17.30