Magyar légió

Dzsudzsák újra villogott

Gera Zoltán kezdőként kapott szerepet a Fulhamben, amely azonban vereséget szenvedett az Arsenaltól.

Dzsudzsák Balázst köszönti csapattársa, Reis, a Debrcen elleni Europa Liga meccsen

Anglia

Az első osztályban játszó légiósaink közül Gera Zoltán végig a pályán volt a Fulham csapatában, amely 2-1-es vereséget szenvedett az Arsenal ellen. A Manchester City ellen 1-0-s vereséget szenvedő Bolton Wanderersben Bogdán Ádám végig a kispadon ült. Az angol második ligában a Cardiff City 1-1-re végzett a Prestonnal, és a hazaiaknál a 26. percben sérülést szenvedő Blake helyére állt be Gyepes Gábor. A Norwich csapata 4-1 arányban múlta felül az Ipswich Town-t, melyben Fülöp Márton végig védett, Priskin Tamás pedig 81 percet töltött a pályán.

Olaszország

Itáliában Koman Vladimir egykori csapata, a Bari ellen lépett pályára kezdőként a Sampdoria színeiben, és a 69. percben cserélte le edzője. A Lecce-Genoa mérkőzésen Rudolf Gergely szintén győzelemnek örülhetett, csapata idegenben nyert 3-1-re, a magyar légiós a 86. percben váltotta Luca Tonit. A Milan-Brescia találkozón Vass Ádám szintén első perctől a pályán volt, majd a 67. percben cserélték le, csapata pedig 3-0-s vereséget szenvedett a listavezető milánóiaktól. A bresciaiak másik magyarja, Feczesin Róbert nem volt a keretben. A második ligában Filkor Attila nem lépett pályára a Cittadella ellen 4-1-es vereséget szenvedő Triestina színeiben.

Németország

A Bundesligában Szalai Ádám az 57. percig volt pályán a Frankfurt-Mainz mérkőzésen, ahol csapata 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól. Lőw Zsolt nem került be a mainzi keretbe. Szintén nem volt a Dortmund nevezett játékosai között Hajnal Tamás, együttese azonban ismét nyerni tudott, ezúttal 2-0-ra Nürnbergben.

A német másodosztályban az 1860 München-Hertha Berlin mérkőzésen Király Gábor remekül védett végig a hazai csapatban, nem csoda, hogy a kisebbik müncheni együttes 1-0-ra nyerni tudott a Dárdai Pált nélkülöző fővárosiak ellen. Az Augsburg-Ingolstadt 1-1-re végződött találkozón Futács Márkó a 78. percben lépett pályára a vendégcsapatban. Kezdő volt viszont Stieber Zoltán, aki az Oberhausen-Aachen mérkőzésen több veszélyes lövéssel is veszélyeztette a hazaiak kapuját, valamint az 50. percben gólpasszt is adott a 2-1-re diadalmaskodó csapatban. A Fortuna Düsseldorf-Kalsruhe találkozón Torghelle Sándor nem léphetett pályára sérülése miatt.

Spanyolország

A spanyol bajnokság magyar játékosainak nem lehetett túl sok örömük a hétvégén, hiszen mindketten a kispadról nézték végig csapatuk mérkőzéseit. A Vadóczot nélkülöző Osasuna hazai pályán szenvedett 3-0-s vereséget a bombaformában játszó Barcelona ellen, míg a Zaragoza Almeirában ért el értékes döntetlent Pintér Ádám nélkül.

Szerte Európában

A holland bajnokságot lassan kinövő Dzsudzsák Balázs ismét gólt szerzett, és két gólpasszt is adott a Heracles-t 5-2-re kiütő PSV Eindhoven színeiben. Az Ajax-NEC összecsapáson Babos Gábor hiányzott a vendégektől sérülés miatt, míg a magyarokat foglalkoztató többi csapat mérkőzései, a Venlo-Roda és az Excelsior-NAC Breda találkozók is elmaradtak a rossz időjárás miatt. A svájci Sionban Vanczák Vilmos ismét végig a pályán volt, csapata pedig 2-0-ra nyerni tudott az egykor szebb napokat látott Grasshoppers ellen. Görögországban egy magyar légiós sem lépett pályára, mert a Xanthi-Volos találkozón Szélesi Zoltán végig a cserepadon ült, és ugyanígy tett Németh Krisztián is a Kavala ellen 1-0-ra nyerni tudó Olympiakoszban. A pireusziak másik magyar játékosa, Megyeri Balázs a keretben sem kapott helyet. Belgiumban a Waregem-Anderlecht összecsapáson a Juhász Rolandot végig soraiban tudó vendégcsapat 2-1-re tudott nyerni. Tőzsér Dániel a 69. percig volt a pályán az idegenben 1-0-s győzelmet arató Genk színeiben.

Az osztrák bajnokságra áttérve: a Salzburg-Austria Wien párharcon Sáfár Szabolcs csak a kispadon kapott helyet a vendégeknél. Remekül játszott viszont Szabics Imre, csapata a Sturm Graz 5-0-ra ütötte ki a Linz gárdáját, a magyar támadó végig a pályán volt, és gólpasszt is adott. A Wiener Neustadt-Mattersburg találkozón Waltner Róbert a 85. percben lépett pályára az 1-0-s vereséget szenvedő vendégcsapatban.