Primera División

A Barcelona és a Real is megnyerte az El Clásico utáni első meccsét

A Barcát az utazással járó huzavona sem zavarta meg

Szombat délután még úgy tűnt, a Barcelona a spanyol légiközlekedési sztrájk miatt nem játssza le az Osasuna elleni meccsét. Végül nem kaptak engedélyt a halasztásra, így vonattal és busszal utaztak Pamplonába, ahol kis késéssel kezdődött a meccs. A Real Madridra a hétfő esti súlyos vereség után újabb nehéz ellenfél, a Valencia várt. A Blancók végül nehézkesen, de nyerni tudtak.

Messi az Osasuna ellen két gólt szerzett

Mivel a Barcelona késve érkezett meg Pamplonába, 45 perccel később kezdték az Osasuna elleni mérkőzést. A hazaiak szokásukhoz híven harapósan kezdtek a katalánok ellen, és eleinte meg is tudták őket zavarni. A találkozó elején Juanfran került helyzetbe, Pedro azonban akasztotta a tizenhatoson belül. A játékvezetőnek viszont nem volt bátorsága tizenegyest adni a Barca ellen, továbbot intett.

Lassan felvették a ritmust a vendégek, különösen Messi. Szépen ugratta ki Pedrot, aki magabiztosan szerezte meg a vezetést félóra után. (1-0)

Több lehetőség után csak a második félidőben tudták növelni előnyüket a gránátvörös-kékek. Ekkor Messi ugrott ki Villa hosszú, lapos indításával, és a kifutó Ricardo mellett lőtt a kapuba. (2-0)

Az Osasuna próbálkozott ugyan, mégis a Barcelona szerezte a harmadik találatot. Megint Messi volt a főszereplő, akit a tizenhatoson belül borítottak fel, a megítélt büntetőt pedig higgadtan lőtte be. (3-0)

Az eredmény már nem változott, és sajnos Vadócz Krisztián sem kapott lehetőséget, a kispadról nézte végig a találkozót.

A Bernabeuba ezúttal a Valencia látogatott, azaz a Real Madridra az El Clásico után újabb nehéz feladat várt. Nem is nagyon tudtak mit kezdeni a szervezetten játszó vendégekkel, sokáig csak keresték a ritmust. Az első félidei nagy gyűrkőzésből nem is született gól.

A második játékrészben szinte ugyanúgy folyt tovább a játék, a 64. percben azonban Albelda megkapta a második sárgáját, így a Valencia emberhátrányba került. Ezt kis idő múlva ki is használta a Real. Özil indította Cristiano Ronaldót, ő pedig ballal talált a kapuba. (1-0)

A portugál a 87. percben duplázott. Ezúttal ő maga szerzett labdát, végig vitte az ellenfél térfelén, kibillentette a védőjét, és befejezte az akciót. Ez után már nem változott az eredmény, 2-0-ra nyert a Real, azaz tapad a Barcelonára a bajnokságban.

A kisebbik madridi együttes, az Atlético viszont nem tudott nyerni. Forlánék a Levantéhoz látogattak, és Nano valamint Caicedo találataival 2-0-s vereséget szenvedtek.

Primera División, 14. forduló:

Osasuna-FC Barcelona 0-3 (0-1)
Gólszerző: Pedro (26.), Messi (65., 83., a másodikat 11-esből)

Real Madrid-Valencia 2-0 (0-0)
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (73., 87.)

Levante-Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Gólszerző: Nano (3.), Caicedo (59.)