Topligák

Pályán a magyarok - Európában

  • Drégelyvári Anna

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtöki döntése értelmében elmarad az NB I 17. fordulója a pályák állapota miatt - ahogy Angliában a Manchester United Blackpool elleni bajnokija is -, ezért a hétvégén csak Európára vethetjük figyelmünket. Magyarok nélkül így sem maradunk, Vadócz Krisztián például a Barcelona, Gera Zoltán az Arsenal ellen bizonyíthat.

Szalai a Frankfurt ellen törheti meg a gólcsendet

Légiósaink közül a legnehezebb feladat Vadócz Krisztiánra vár - már ha José Antonio Camacho a pályára küldi a középpályást - az Osasuna a Barcelonát fogadja, amely hétfő este 5-0-ra alázta a Real Madridot. A pamplonai klub 19 ponttal lemaradva az éllovas katalánoktól 12. a bajnokságban, de Vadóczék nagyon fogadkoztak, hogy nem adják könnyen magukat Messiék ellen. A Real a Valencia ellen mutathatja meg, hogy képes-e felállni a megsemmisítő barcelonai csapás után. Mourinhónak főhet a feje a hiányzók miatt is, Higuaín és Ronaldo sérült, Carvalho és Ramos eltiltás miatt nem léphet pályára. Higuaínt Benzama helyettesíti, Ronaldo a legújabb hírek szerint mégis pályára lép.

A Brescia - keretében Vass Ádámmal és Feczesin Róberttel - a listavezető Milannál vendégeskedik. A vörös-feketék továbbra is Pato és Inzagni nélkül lépnek pályára, a Bresciában Vass Ádámnak van nagyobb esélyre a kezdő tizenegyre. A Palermóban a múlt héten súlyos, 3-1-es verést kapó AS Roma Veronában, a Chievo ellen javíthat.

A Bundesligában a Dormundtól egyre inkább leszakadó, de továbbra is második Mainz Frankfurtba utazik, Szalai Ádám utoljára a hetedik fordulóban, a Hoffenheim ellen volt eredményes, az Eintracht ellen talán megszakad a gólcsend. A szombat esti rangadón ugyan a bajnokság 5. és 15. helyezettje mérkőzik egymással, Gelsenkirchenben a Bayern München a dobogóért, a Schalke a felzárkózásért küzd. Az eredménytől függ Felix Magath jövője is, ha a Schalke kikap, minden bizonnyal útilaput kötnek a mester talpára - aki 2004 és 2007 között a bajorokat is dirigálta.

Angliában is az időjárás az úr, a Manchester United blackpooli vendégjátéka is elmarad a pálya alkalmatlansága miatt, a Championshipben hasonló sorsa jutott a Hull és a QPR találkozó is. Londonban helyi rangadót rendeznek, az Arsenal a Gerával felálló Fulhamet fogadja, a válogatott csapatkapitány várhatóan a kezdő tizenegyben kap helyet. A Chelsea az elmúlt öt fordulóban mindössze egyszer nyert, legutóbb ikszelt a Newcastle ellen, az Everton ellen mindenképp győznie kellene Carlo Ancelotti legénységének. Michael Essien eltitása lejárt, John Terry is játékra jelentkezett, Frank Lampard szereplése viszont kérdéses.

A szombati program:

Serie A, 15. forduló

Chievo-Roma 18. 00

Milan-Brescia (Vass Ádám, Feczesin Róbert) 20.45

La Liga, 14. forduló

Levante-Atlético Madrid 18. 00

Osasuna (Vadócz Krisztián)-Barcelona 20. 00

Real Madrid-Valencia 22.00

Bundesliga, 15. forduló

VfB Stuttgart-Hoffenheim 15.30

Wolfsburg-Werder Bremen 15.30

Eintracht Frankfurt-Mainz (Szalai Ádám) 15.30

Mönchengladbach-Hannover 15.30

Freibzrg-Hamburg 15.30

Schalke-Bayern München 18.30

Premier League, 16. forduló

Arsenal-Fulham (Gera Zoltán) 16.00

Birmingham-Tottenham 16.00

Blackburn Rovers-Wolverhampton 16.00

Chlesea-Everton 16.00

Manchester City-Bolton 16.00

Wigan-Stoke 16.00

Blackpool-Manchester United elhalasztva a pálya alkalmatlansága miatt.

Championship

Ipswich Town (Fülöp Márton, Priskin Tamás)-Swansea 13.45

Cardiff (Gyepes Gábor)-Preston 16.00

Hull City (Halmosi Péter)-Queens Park Rangers (Buzsáky Ákos) elhalasztva.