Premier League

Nasri egyedül verte a Fulhamet, az Arsenal az élen

A francia középpályás két nagyszerű gólt szerzett Geráék ellen

Mivel a Manchester United találkozóját elhalasztották a havazás miatt, adott volt a lehetőség a Chelsea előtt, hogy visszavegye az első hylet a bajnokságban. Ez nem sikerült a kékeknek, mivel nem tudták legyőzni az Evertont. Az Arsenal viszont Nasri csodás megmozdulásainak köszönhetően legyőzte a Gera Zoltánnal felálló Fulhamet, így a tabella élére ugrott.

Ahogy várható volt, Wenger sok helyen változtatott a hétközi Ligakupa-meccsen látott kezdőhöz képest. Kilenc poszton is cserélt, többek között Nasri és Squillaci is bekerült. A Fulhamben Gera is pályára lépett.

Az első találat a 13. percben született, épp Nasri csodálatos teljesítményének köszönhetően. A tizenhatos jobb oldalán kapta meg a labdát, majd az összes érkező védőt sorban elfektette, végül a kapu bal felső sarkába lőtt. (1-0)

Mintegy negyedórával később zavar állt be az Arsenal védekezésében, amit Kamara használt ki. Az Ágyúsok elvesztették a labdát, majd nem tudták felvenni a passzolgató csatárokat, így a francia egyedül léphetett ki, és nem is hibázott. (1-1)

A hazaiak védekezése a második félidőben is elég kiszámíthatatlan volt, de megúszták újabb kapott gól nélkül. Negyedórával a hármas sípszó előtt pedig újra Samir Nasri villant: megint keresztülcselezte magát a Fulham védelmén, majd kisodródva lőtt a kapuba. (2-1)

Geráék nem adták ugyan fel, a magyar csatár maga is próbálkozott, de nem tudtak másodszor egyenlíteni, így az Arsenal nyert.

Ez még kevés lett volna ahhoz, hogy vezessék a tabellát, de a Chelsea eközben nem tudta legyőzni az Evertont.

Rögtön a meccs elején Saha került helyzetbe a liverpooli együttesből, de Cech védeni tudott. A következő percekben Malouda lépett el többször is a túloldalon, de a beadásait vagy Tim Howard gyűjtötte be, vagy Drogba nem érte el.

Egyértelműen a bajnok irányított, de gólt nem tudtak lőni egészen a negyvenedik percig, amikor Anelka csapott le egy rosszul hazatett labdára, egy megkerülős csellel akarta becsapni Howardot, de amikor látta, hogy nem éri el a labdát, belefutott a kapusba. A bíró a tizenegyespontra mutatott, és sárgalapot adott a meglepett hálóőrnek. Drogba magabiztosan lőtte be a büntetőt. (1-0)

Anelka és Howard ütközése után elesnek a játékosok

A második játékrészben David Monyes megpróbálta támadóbbá tenni a vendégek játékát, de úgy tűnt, a Chelsea meg tudja tartani a vezetést. A 86. percben azonban Beckford bólintott be egy középre fejelt labdát, 1-1-re alakította az eredményt, így az Everton pontot rabolt a Stamford Bridge-ről.

A Manchester City már a negyedik percben vezetést szerzett a Bolton ellen. Yaya Touré indította remekül Carlos Tevezt, és az argentin ki is használta a helyzetet. A folytatásban mindkét oldalon voltak ugyan lehetőségek, de egyik csapat sem tudott gólt lőni, így Mancini együttese 1-0-ra nyert.

A Tottenham is jól kezdett, a 19. percben betaláltak a Birmingham hálójába. Egy szabadrúgást veszélyesen tekert be Garreth Bale, Foster nem tudott rendesen felszabadítani, Bassong pedig belőtte az eléhulló labdát. (0-1)

Még az első félidőben növelhették volna az előnyüket a vendégek, de Aaron Lennon hiába ívelt Crouch elé, a colos csatár rosszul vette le a labdát, oda lett a lehetőség. A szünet után a Birmingham lépett fel támadóbban, de Ridgewell próbálkozását Gomes védte. Végül az állandósuló nyomás meghozta a gyümölcsét: a 81. percben Gardener érkezett egyedül Zsigics beadására, és remekül fejelt a Spurs kapujába. Az állás már nem változott, 1-1-re végeztek a csapatok.

A Blackburn nem sok esélyt adott a Wolverhamptonnak. Az első félidőben Dunn és Emerton talált be, a második elején pedig Nelsen, így 3-0-ra nyertek a hazaiak.

Wiganben szorgosan lőtték a gólokat az első játékrészben. A vendég Stoke-nak Huth szerezte meg a vezetést, amit Collins öngolja egyenlített ki. Ez után egy perccel megint a vendégek vezettek Etherington révén, de Cleverley még a szünet előtt egyenlített. A második félidőben nem született újabb gól, 2-2 lett a vége.

Premier League, 16. forduló:

Arsenal - Fulham 2-1 (1-1)
Gólszerző:Nasri (14., 76.), illetve Kamara (30.)

Chelsea - Everton 1-1 (1-0)
Gólszerző: Drogba (42., 11-esből), illetve Beckford (86.)

Manchester City - Bolton 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tévez (4.). Kiállítva: Kolarov (79., Manchester City)

Birmingham City - Tottenham 1-1 (0-1)
Gólszerző: Gardner (81.), illetve Bassong (19.)

Blackburn - Wolverhampton 3-0 (2-0)
Gólszerző: unn (28.), Emerton (43.), Nelsen (55.)

Wigan - Stoke 2-2 (2-2)
Gólszerző: Collins (29., öngól), Cleverley (40.), illetve Huth (18.), Etherington (31.)

Blackpool - Manchester United elhalasztva