Eredivisie

Dzsudzsák gólt lőtt és két gólpasszt adott, 5-2-re nyertek

A Heracles nehezen adta meg magát a lassan kezdő PSV-nek

A Heracles szerzett vezetést Eindhovenben, de Dzsudzsák és Toivonen révén fordított a PSV. A vendégek azonban még egyszer visszajöttek a meccsbe, de csak felbőszítették a hazaiakat, akik végül 5-2-re nyertek.

Szakadó hóesésben játszották a meccset, és a PSV kicsit fázósan kezdett. Hátrányba is kerültek a félidő közepén: Douglas adta be a labdát, és Everton fejezte be az akciót. (0-1)

A PSV gyorsan felállt, Dzsudzsák lépett el a balszélen, hosszú alsóba tartó lövésébe beleütött ugyan a kapus, de így is a hálóbe került a labda. (1-1)

Néhány perccel később pedig már fordítottak. Dzsudzsák ezúttal is főszerepet vállalt Toivonen lábára ívelte jobbal a játékszert, aki a kapu előtt nem jött zavarba. (2-1)

Kicsit megelégedettnek tűntek a második félidő elején a hazai csapat, és ezt ki is használta a Heracles. Everton ezúttal Engelaartól szerzett labdát, és egyedül tört kapura, majd kilőtte bal alsót. (2-2)

A 70. percben viszont emberhátrányba kerültek a vendégek, Dzsudzsákot borította fel második sárgát érően Reekers. A magyar szélső pár perc múlva újabb gólpasszt osztott ki Toivonennek, már 3-2-re vezettek.

Innentől kezdve oktatófilmmé változott a meccs. Előbb Afellay, majd Berg is betalált, sima 5-2-es győzelem lett a találkozó vége.

Eredivisie, 17. forduló:

PSV - Heracles 5-2 (2-1)

Gólszerző: Dzsudzsák (36.), Toivonen (40., 74.), Affelay (87.), Berg (90.), illetve Everton (27. és 62.)

Ajax - NEC Nijmegen 1-1 (0-0)

Gólszerző: Nido (75.), Nuytinck (78.)