Real Madrid

Higuaínt Dzekóval pótolná Mourinho

A spanyol Marca és AS napilapok információ szerint a várhatóan több hónapra kidőlő Gonzalo Higuaínt a VfL Wolfsburg támadója, Edin Dzeko pótolhatja a Real Madridnál. A bosnyák játékos a télen érkezhet Madridba.

Edin Dzeko a Real Madridba tart

A madridi klub szerdán jelentette be, hogy Higuaín porckorongsérve miatt várhatóan két hónapig nem léphet pályára, valószínűleg műtűt vár az argentinra.

Az újságok arról is beszámoltak, hogy a 24 esztendős játékost drágán, több mint 25 millió euróért adná el a Wolfsburg. A transfermarket.de adatai szerint Dzeko értéke jelenleg 30 millió euró. A csatárt egyébként rendkívül népszerű az átigazolási piacon, folyamatosan hírbe hozzák európai sztárcsapatokkal, például a Juventusszal, és mindkét manchesteri alakulattal is. A Farkasoknak eddig sikerült megtartaniuk legnagyobb sztárjukat, és pár héttel ezelőtti, a Kickernek adott nyilatkozatában Dzeko is a Wolfsburg mellett tett le hűségesküt, de ha a Real ténylegesen bejelentkezik érte, nyilván átértékeli a helyzetét, a Bundesligában jelenleg 13. alakulatnál jóval erősebb klubcsapatban több esélye lenne a fejlődésre. Az sem mellékes, hogy a Wolfsburg a 2009-2010-es idényben nem szerepel európai kupasorozatokban, így Dzeko tavasszal minden további nélkül pályára léphetne a Bajnokok Ligájában.

Dzeko neve mellett ugyanakkor mások is felmerültek az argentin csatár pótlására: A lapok korábban hírbe hozták a királyiakkal Hugo Almeidát, a Werder Bremen portugál támadóját is, de az újságok szerint spanyol a brazil Nilmar a Villarrealtól vagy az uruguayi Diego Forlán az Atlético Madridtól is a Bernabéuba költözhet.