NHL

Az Oilers hosszabbításban, a Predators szétlövésben nyert

  • Maruzsa István


Az NHL hét szerdai meccse közül csak az Anaheim-Floridán nyertek a hazaiak. A Vancouver megszórta a Calgary-t, a bostoni Thomas lehúzta a rolót a Philadelphia ellen, a ligaelső Washington hosszú idő után tudta legyőzni a St. Louis Bluest idegenben. Az Edmonton kétgólos hátrányból állt fel, és a hosszabbításban verte a Montréált. A Nashville kétszer is vezetett, mégis kapaszkodnia kellett a ráadásért, hogy végül szétlövésben múlja felül a Columbus-t.

Az Edmonton Oilers emberhátrányban kapott gólt az első harmadban, de gyorsan egyenlítettek, amikor ők kerültek létszámfölénybe. A második játékrészben úgy tűnt, a Montréal behúzza a kötelezőt, Darche és Hamrlik révén már 3-1-re vezettek. A záró(nak szánt) harmadban azonban az Olajosok visszajöttek a meccsbe, hosszabbítást harcoltak ki, és annak a harmadik percében Penner megszerezte a győztes góljukat. Így az Edmonton a szezonban először épített fel kétmeccses győzelmi "sorozatot".

Penner belövi a győztes gólt az Edmonton-Montreal meccs hosszabbításában

A Nashville az első és a második húszperc végén is egygólos előnnyel állt, a harmadik harmadban azonban fordított a Columbus. A Predators 3-3-ra tudta menteni az állást így jött a hirtelen halál. Ott mindenki életben maradt, végül szétlövés döntött, amiben csak a nasville-i Sullivan tudott betalálni, 4-3-ra nyertek a vendégek.

A Boston Bruins kapujában Tim Thomas százszázalékos hatékonysággal védett, így nekik bőven elég volt három lőtt gól, hogy legyőzzék a Philadelphiát.

A Washington továbbra is a liga élén áll, miután 1996 óta először verte idegenben a St. Louis Blues-t. 2-0 után még szépítettek a hzaiak, de Bäckström a hamradik harmadban duplázott, ezzel 4-2-re nyertek a fővárosiak.

Szintén kettőt lőtt Upshall a Phoenixbol, ezt a Minnesota bánta. Meg azt is, hogy csak a harmadik harmadban ébredtek, amikor a Coyotes már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. 4-2 lett vége.

A Vancouver az első két harmadban még el-elhitette a Calgary-vel, hogy van esélye, de az utolsó játékrészben négyet hintettek válasz nélkül, így fölényes, 7-2-es győzelmet arattak. Raymond második NHL-es mesterhármasát szerezte, az elsőt szintén a Flames ellen lőtte.

Az anaheimi Kacsák a második harmad hetedik percének végén már hárommal mentek, és csak arra kellett ügyelniük, hogy nagyjából tartsák a különbséget. Ez a floridai Bernier két találata ellenére sikerült nekik, és a játéknapon egyedüliként otthon tudtak nyerni, 5-3-ra.

Eredmények:

Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 3-4, h.u.
Philadelphia Flyers-Boston Bruins 0-3
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 3-4, sz.u.
St. Louis Blues-Washington Capitals 1-4
Minnesota Wild-Phoenix Coyotes 2-4
Calgary Flames-Vancouver Canucks 2-7
Anaheim Ducks-Florida Panthers 5-3