Kézilabda

A Békéscsaba elnöke már a negyedik helyet is óriási bravúrnak tartaná

megosztom

A klubvezető beszélt Mátéfi Eszter lemondásáról, az utód Bohus Bea kinevezéséről is, valamint arról, hogy a kapus Tóth Zsanett már nem tagja a Békés megyei együttes keretének.

BékéscsabaSzabó Károly, a békéscsabai női kézilabdacsapat elnöke a beol.hu-nak nyilatkozott a csapattal kapcsolatos őszi történésekről.

A klubvezető elárulta, milyen tervekkel vágtak neki az idénynek a hazai és a nemzetközi porondon.

“A tavalyi negyedik hely után a nyáron figyelembe véve a vetélytársak erősítéseit a vezetés a harmadik-hatodik hely elérését tűzte ki célul. Sajnos a nyáron két kézilabdázónk is megsérült, így nem számíthattunk az ősz folyamán Kudor Kittire és Rácz Emesére. Az EHF-kupában az előző évi tapasztalatszerzés után szerettünk volna két fordulót menni” -mesélte a klub első embere.

Szabó Károly beszélt Mátéfi Eszter lemondásáról, valamint az új edző, Bohus Bea kinevezéséről is.

“A kiesés után Mátéfi Eszter vezetőedző lemondott, de a vezetés nem fogadta el. Következett a Siófok elleni találkozó, amelyen még mindig a szlovéniai kiesés hatása alatt voltak a lányok és kikaptak. Itthon a Dunaújvárostól négy pontos mérkőzésen szenvedtünk vereséget, és emiatt hátrányba kerültünk az ötödik helyért folyó versenyben. Ekkor a vezetés úgy döntött Mátéfi Eszterrel közösen, hogy a válogatott Eb-felkészülését segítendő Mátéfit tehermentesítjük a klub feladatok alól, és a másodedző Bohus Beát bízzuk meg a Szekszárd ellen mérkőzésen a csapat irányításával" -mutatott rá az edzőváltás folyamatára a klubvezető.

A Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE elnöke elmondta, hogy egy játékosával, a kapus Tóth Zsanettal már szerződést is bontott a klub, de a sérültek visszatérése erősítést jelenhet a csapatnak.

Tóth Zsanett kapussal szerződést bontott a klub. A korábbi sérültek közül Kudor Kitti már teljes értékű munkát végez, Rácz Emese hetven-nyolcvan százalékos állapotban van. Velük kiegészülve erősödik a keret. Egy hét pihenő után november 29-én kezdte meg a csapat a felkészülést. Ott azt mondtam a lányoknak, ha negyedikek lesznek az óriási bravúr, ha ötödikek az nagy bravúr, és ha hatodikak, az bravúr. Jelenleg Bódi és Szekeres a magyar, Nyikolajenko az ukrán válogatottal készül az Eb-re. A fiatalok közül Gávai és Tóth Sára az ifjúsági válogatott edzőtáborában van”-vázolta a csapat közeli jövőjét az elnök.

megosztom