BL

Mourinhót két meccsre eltiltották

A játékosait kiállításuk kierőszakolására utasító Mourinhót két meccsre eltiltotta az UEFA. Casillas-t, Dudeket, Alonsót és Ramost is megbüntették.

Mourinhót egy meccsre eltiltották

Az Ajax ellen 4-0-ra megnyert BL-mérkőzésen José Mourinho parancsára két Real-játékos is kiállíttatta magát az utolsó percekben. Az edzőt ezért eltiltották, és a kiállítottakkal valamint a "postásokkal" együtt pénzbüntetésre ítélték.

Az UEFA fegyelmi bizottsága két meccsre tiltotta el az edzőt, amik közül most egyet kell letöltenie, a másikat három évre felfüggesztették. Emellett 40 ezer eurót is be kell fizetnie. 20-20 ezer euróra büntették Xabi Alonsót és Sergio Ramos-t, akik időhúzással kiprovokálták a kiállítást. A csapat két kapusát, Iker Casillas-t és Jerzy Dudeket 10 illetve 5 ezer euróra büntették, mert közvetítték az edzői utasítást.


A Bajnokok Ligája ötödik fordulójában a Real Madrid simán, 4-0-ra verte idegenben az Ajaxot. A meccsen Xabi Alonso és Sergio Ramos is kapott egy-egy sárgát, ezzel már összesen kettő volt nekik a sorozatban, és ha a következő fordulóban megkapták volna a harmadikat, az egyenes kieséses szakaszra eltiltották volna őket. José Mourinho ezért a biztos vezetés tudatában arra utasította a játékosokat, hogy állíttassák ki magukat. Ezért mindketten látványosan húzni kezdték az időt egy-egy rögzített helyzetnél, így csikarva ki a második sárga lapot. Ramos még kezet is fogott a játékvezetővel lefelé menet.