Légiósok

Légiósaink Európában

Nem sok sikerélménnyel gazdagodtak az Európa élbajnokságaiban szereplő idegenlégiósaink. Egy kis körképet készítettünk a magyar játékosok hétvégi mérkőzéseiről.

Premier League

Anglia

Nem ez volt idegenlégiósaink legszebb hétvégéje az európai bajnokságokban, hiszen sokan közülük csak a kispadon, vagy még ott sem kaptak helyet. Kezdjük körutunkat Angliában, ahol a Bolton kispadján foglalt helyet Bogdán Ádám, és onnan nézte, hogy csapata 2-2-es döntetlent játszik a Blackpoollal. Szintén a cserepadon várt a bevetésre Kádár Tamás a Newcastle-nél. A fiatal védő a Chelsea elleni 1-1-re végződő mérkőzésen hiába várta, hogy pályára küldje őt edzője. Velük ellentétben Gera Zoltán végigjátszotta a Fulham mérkőzését, csapata 1-1-re végzett a Birmingham ellen.

Az angol másodosztályban akár a magyarok párharca is lehetett volna a Queens Park Rangers és a Cardiff City találkozója, a hazaiaknál azonban Buzsáky Ákost sérülése akadályozta a pályára lépésben, míg a vendégeknél Gyepes Gábor a kispadról szemlélhette végig az összecsapást. A legutóbbi válogatott mérkőzésen gólt szerző Priskin Tamás viszont kezdő volt az Ipswich Town csapatában, a 81. percben cserélte le edzője. De sem ő, sem a találkozót végigvédő Fülöp Márton nem örülhetett, hiszen az Ipswich 4-1-re kikapott a Norwichtól. A Hull City mérkőzésén Halmosi Péter, ahogyan az egész szezonban, most sem volt a keretben.

Serie A logo

Olaszország

Áttérve Itáliába a Brescia-Genoa (0-0) összecsapáson is elmaradt a magyar párharc, hiszen a vendégcsapatban Rudolf Gergelyt nem vetette be edzője. A hazaiaknál Vass Ádám végig a pályán volt, míg Feczesin Róbertet nem nevezték.

A Sampdoria-Milan rangadón a várakozásokkal ellentetében Koman Vladimir csak csereként lépett pályára a 65. percben, és néhány remek átadással vétette észre magát az 1-1-re végződő mérkőzésen.

La Liga logo

Spanyolország

Az Osasuna-Sporting Gijón találkozón Vadócz Krisztiánt a 88. percben küldte pályára a hazaiak edzője, José Antonio Camacho. A magyar középpályás csapata 1-0-ra nyert, és ezzel rendkívül fontos három pontot szerzett.

Pintér Ádám csapata, a Zaragoza a Villarealt fogadta, de nem tudta felborítani a papírformát, és 3-0-s vereséget szenvedett. A magyar középpályás nem lépett pályára a találkozón.

Németország

A Mainz 3-0-ra ütötte ki a Nürnberget, a győzelemből Szalai Ádám is kivette a részét egy gólpasszal. A magyar támadó végig a pályán volt, Lőw Zsolt viszont nem került be a mainzi keretbe. Ahogyan Hajnal Tamás sem volt nevezve a szárnyaló Dortmundban, csapata nélküle is simán nyert 4-1 arányban a Mönchengladbach ellen.

Szalai_Mainz

A német második ligában az Ingolstadt fontos győzelmet ünnepelhetett az Union Berlin ellen, az 1-0-s győzelemből Futács Márkó a 66. percben csereként beállva vette ki a részét. A Torghelle Sándort végig a soraiban tudó Fortuna Düsseldorf is nyerni tudott, méghozzá 2-0-ra idegenben a Bielefeld ellen. Az Aachen-Düsseldorf találkozón Stieber Krisztián kapufát lőtt az 51. percben, csapata azonban hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget.

Szerte Európában

Hollandiában három magyar játékos is pályán volt a NAC Breda-PSV Eindhoven összecsapáson, ahol a vendégeknél hiába szerzett gólt Dzsudzsák Balázs, a hazaiak nyerték az összecsapást 4-2-re, Fehér Csabával és Horváth Gáborral a soraikban.

Dzsudzsák_PSV

A VVV-Venlo csapatában is végig pályán volt Tóth Balázs, csapata azonban hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget az Ajaxtól. Babos Gábor továbbra is sérült, így nem védhetett a Twentétől 4-2-es vereséget szenvedő NEC csapatában.

Vanczák Vilmos továbbra is kirobbanthatatlan a svájci Sion csapatából, ezúttal a Young Boys ellen játszotta végig a mérkőzést, csapata viszont 2-1-es vereséget szenvedett. Áttekintve Görögországba, az AEK Athén–Olympiakosz Pireusz (1-0) rangadó pikáns összecsapás lehetett volna Németh Krisztián számára, hiszen tavasszal még a hazai csapatnál szerepelt. A magyar csatár azonban csak a kispadon foglalt helyet a mérkőzésen, csapattársa Megyeri Balázs viszont még ott sem. Az újonc Olypiakosz Volosz csapatában viszont végig pályán volt Szélesi Zoltán, csapata 1-1-et játszott a Kavala ellen hazai pályán.

Utolsó állomáshelyünk Ausztria, ahol Austria Wien-Rapid Wien rangadót rendeztek a hétvégén, az 1-1-re végződő összecsapáson Sáfár Szabolcs nem kapott szerepet. A Mattersburg-Sturm Graz összecsapáson viszont két magyar játékos is pályára lépett, Szabics Imre végigjátszotta a 90 percet a vendégeknél, míg Waltner Róbert a találkozó utolsó percében lépett pályára a hazai csapatban. A találkozó végeredménye 1-1 lett.