Premier League

Guardiola követi Ancelottit a Chelsea-nél?

  • MTI

A futballszezon végén Pep Guardiola, az FC Barcelona vezetőedzője ülhet le az angol bajnok Chelsea kispadjára, Carlo Ancelotti helyére - legalább is a hétvégi angol sportsajtó szerint.

Az olasz mester esetleges leváltásának híre azt követően erősödött föl, hogy a Premier League címvédője a jó rajt után elkezdett gyengélkedni, s a vezetést a tabellán mostanra átvette a legfőbb riválisnak számító Manchester United. A visszaesés nyomán a Chelsea teljhatalmú ura, Roman Abramovic állítólag már el is döntötte, hogy a Kékeknél a látványos támadófutballal adós Ancelotti helyére a spanyol sztáralakulat sikeredzőjét, Guardiolát ülteti le, aminek - orosz milliárdosról lévén szó - a pénz nem lehet akadálya, ráadásul a Barca trénerét a szezon végéig köti szerződés a spanyol bajnokcsapathoz, vagyis a nyáron szabaddá válik.
A szigetországi verzió szerint az orosz tulajdonos ezért is akarja megvárni az idény végét, s csak akkor üti nyélbe a cserét. A The Sunday Telegraph tudni véli, hogy Ancelotti maga fogja felajánlani lemondását, még mielőtt felállítanák a helyéről, persze egy jó bajnoki szezonzárás nyilván annullálná a váltást a londoniaknál.