NB II

Benczés erősítene Diósgyőrben

Benczés Miklós a DVTK honlapjának beszélt az NB II Keleti csoportjában szereplő csapat zűrzavaros múltjáról, játékoskeretének erősségéről, valamint a jövőbeli tervekről is.

Benczés Miklós a dvtk.eu-nak nyilatkozott az elmúlt szezon viszontagságairól és eredményeiről, valamint a jövőről is. A szakember arról is szót ejtett, milyen körülmények között vette át újra a csapat irányítását a nyáron.

"Nehéz megfogalmazni, mert elég zűrzavaros volt a helyzet. A legnagyobb elvárás magammal szemben volt, hogy legyen a klubnak csapata a 2010-2011-es bajnokságban is. Még egy kicsit hátrébb lapozva a naptárban, az előző bajnokság utolsó négy mérkőzésére ugrottam be, amikor már más nem volt, és ezt követően a 30. forduló után azt mondtam, eddig szólt a megbízatásom, és leköszöntem a vezetőedzői posztról. Majd nyáron úgy alakult, hogy valakinek el kellett kezdeni a felkészülést azokkal a játékosokkal, akik még nem igazoltak el, illetve a DVTK utánpótlásából válogattunk Veréb Györggyel és Vitelki Zoltánnal. Két út állt előttünk: legrosszabb esetben a megyei I. osztályban, esetleg az NB III-ban indultunk volna el egy jelentősen megfiatalított együttessel, a másik pedig az NB II egy erősebb csapattal." -mondta a Diósgyőr vezetőedzője.

A szakember a játékoskeret összetételéről is mesélt, mely játékosok, hogyan kerültek Diósgyőrbe.

"A keret tagjainak egy része tavasszal is itt játszott, őket szerződés kötötte, de ki is nyilvánították, hogy szeretnének maradni, amennyiben lesz csapat. Érkezett Budovinszky Krisztián, Halgas Tibor, Szabó Péter, Faggyas Milán, akikben bíztam, hogy segíteni tudnak az NB II-ben. Mohamadou Abdouramant már a télen Diósgyőrben szerettem volna látni, de akkor Tornyi Barnabás Zoran Šupić mellett döntött. Nyáron egyik első gondolatom volt az igazolása és be is váltotta a reményeket. Savo Raković idekerülésében is van bőcsi szál: Dejan Vukadinović és Bognár Zsolt távozása után egyértelműen szükségünk volt egy jobbhátvédre és Tóth László ajánlására ő érkezett Diósgyőrbe."-mesélte Benczés.

Szó esett a csapat kilátásairól, esetleges igazolásairól is, Benczés Miklós nem titkolta, minden poszton szeretné megerősíteni a keretet, de az átigazolásokkal kapcsolatban több embernek kell rábólintania az újonnan érkezőkre.


"Konszenzus szükségeltetik a végső döntéshez, de nem csak Szentes Lázárnak és nekem kell egyetérteni, hanem Dudás Hunornak is. Gazdasági és szakmai oldalról is megközelítjük a témát és végül hárman közösen hozzuk meg a döntést. Minden posztot szeretnénk megerősíteni. Az vinné előre a csapatot, ha a kapuban, védelemben, középpályán és a csatársorban is egészséges rivalizálás menne, a játékosoknak nagyon meg kellene harcolni a kezdőcsapatba kerülésért, mert ez jelenleg nem így van. Ez 4-5 érkezőt jelent, akik jelentősen meg tudnák kavarni az állóvizet. Magyarok, külföldiek, teljesen mindegy, egy a fő, hogy jó futballisták legyenek."-vázolta a klub jövőbeli terveit a DVTK szakvezetője.