Kézilabda

Továbbra is hibátlan a Veszprém a BL-ben

  • MTI

A hatodik forduló után is hibátlan az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: Mocsai Lajos vezetőedző csapata szombaton remek második félidei teljesítményével simán nyert saját csarnokában a svéd Sävehof ellen.

Veszprém-Sävehof férfi kézilbda BL meccs

A két csapat a múlt vasárnap találkozott először a mostani sorozatban, akkor a veszprémiek 41-31-re győztek idegenben, így itthon is sima sikerre volt kilátás.
Csakhogy a vendégek "felszívták" magukat, ennek eredményeként negyedóra elteltével 6-6 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban két svéd büntető kimaradt, Vujin viszont bevágta a ziccereit, 10-7-nél pedig a Sa:vehof vezetőedzője időt kért. Egy ideig nem tört meg a Veszprém lendülete, ám 15-10-nél – amikor a védelem oszlopát, Lusnyikovot kiállították – már igen. A szünetig szorosabb lett az állás.
A pihenő jót tett a magyar bajnoknak. Olyan tempót diktált, melyet a svéd listavezető nem tudott követni. Az időkérés sem segített, kis híján kétszámjegyűre nőtt a különbség (28-19). A Sävehof csak akkor tudott lépést tartani, amikor emberelőnyben játszott, amúgy semmi esélye sem volt már ebben a szakaszban. A hajrában kicsit kiengedett a Veszprém, így nem lett nagyon nagy a verés (38-34).
A BL góllövőlistáját vezető Vujin most 11-szer talált a kapuba, ezzel a mezőny legeredményesebbje volt.
A már biztos nyolcaddöntős Veszprém egy hét múlva legnagyobb riválisánál, a német Hamburgnál vendégeskedik, s ha megint nyer, szinte biztosan a csoport élén végez.

Férfi BL, 6. forduló
B csoport
MKB Veszprém - Sa:vehof (svéd) 38-34 (17-15)

Vasárnap:
Tatran Presov (szlovák)-Hamburg (német) 16 ó
Montpellier (francia)-Kolding (dán) 17 ó

Az állás: 1. MKB Veszprém 12 pont/6 mérkőzés, 2. Hamburg 6/5 (158-138), 3. Montpellier 6/5 (154-137), 4. Kolding 6/5 (157-156), 5. Sävehof 2/6, Tatran Presov 0/5

C csoport:
Pick Szeged-Csehovszki Medvegyi (orosz), vasárnap 17:25 ó