Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga rájátszás, 3. forduló (2017. április 29-30.)
PLAY-OFF Mladost - FK Voždovac 2:0 A Mladost már a 4. percben vezetett, Bojović lövése megpattant Popović kapus kezén, úgy hullott a hálóba. (1:0) A...

 

PLAY-OFF

Mladost - FK Voždovac 2:0

A Mladost már a 4. percben vezetett, Bojović lövése megpattant Popović kapus kezén, úgy hullott a hálóba. (1:0) A 18. percben már a második is megvolt, Milosavljević szlalomozott át a védőkön, a lövése útközben megpattant, de eígy is a kapuba ért. (2:0) Az eső szakadt, a hangulat egyre feszültebb lett, a vendégektől Putinčanin szabályosan kiütötte Radivojevićet, aztán valahogy sikerült lecsillapítani a kedélyeket. A Voždovac meg is indult támadni, de Dražić az üres kapu fölé lőtt, később Marinković lövése ment mellé. A némileg lassúbb második félidőben is a Mladostnak volt több helyzete, Obiora lövésénél kellett nagyot védenie Popovićnak, egy szögletnél Bojović fejelt alig mellé, nem sokkal utána ugyanő lőtte kapufára Milošević passzát.

 

Radnički Niš - FK Javor 2:0

Erősen kezdett a Niš, sorban hozták a helyzeteket, először Petrović lőtt alig mellé, utána Mrkić maradt le éppen hogy egy beívelésről, majd Kojić találta telibe a keresztlécet. A 20. percben aztán megadta magát az ivanjicaiak védelme: egy szöglet után a kifutó kapus rosszul öklözte ki a labdát, a pont ott ácsorgó Bulatović lecsapott rá és belőtte. (1:0) A Javor nem nagyon erőltette meg magát, nagyon úgy tűnik, hogy nekik tökéletesen elég a tudat, hogy bent vannak a felsőházban. Azelső próbálkozásukat Milović szállította, fölé. A második félidőben mindössze egy les miatt meg nem adott gól jutott a vendégeknek, közben a hazaiak folytatták a Javor letámadását. Travančić cselezett, majd lőtt fölé, akárcsak Kojić, majd a 67. percben egy szöglet után a japán Toma elé pattant a labda, ő pedig belőtte. (2:0) Noma egyébként kis híján 3:0-ra növelte az állást, 2 lépésre a gólvonaltól sikerült fölébombáznia.

 

FK Partizan - Napredak 3:1

Óvatoskodó, viszonylag eseménytelen első félidőt hozott a találkozó, a Partizan mintha nem tudott volna mit kezdeni a fegyelmezetten védekező Napredakkal. Túl sok helyzet nem volt, az elején Leonardo maradt le éppen hogy egy beívelésről, aztán Milenković fejelt a kapus kezébe, de a legtöbb hazai akciót semlegesítették a kruševaciak. A második félidő elején aztán megszerezte a vezetést a Partizan, Leonardo lövése a 47. percben megpattant egy védőn, egyenesen Janković elé pattant, a montenegrói válogatott középpályás pedig belőtte. (1:0) Az 57. percben már a második is bent volt, Leonardo passzát Kosović kapta és küldte be a kapuba. (2:0) A vendégektől N'Diayénak volt eg kapuralövése, Kljajić védett. A nem túl akciódús mérkőzés 76. percében Leonardo egy szabadrúgással háromgólosra növelte a Partizan előnyét. (3:0) A Napredak a legutolsó percben tudott szépíteni: Sekidika beívelését N'Diaye pöccintette tovább Kasalicának, ő pedig bevágta. (3:1) Ezzel a győzelemmel a Partizan ismét átvette a vezetést a tabellán...

Közben egy jelenet a mérkőzésről: Leonardo (jobbra) és Kosović pacsiznak a második gól után

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Sunday, April 30, 2017

 

 

Crvena Zvezda - Vojvodina 2:0

...de nem lenne a szerb futball szerb futball, ha nem történnének olykor egészen megmagyarázhatatlan dolgok. Ha egy mondatban össze akarnánk foglalni a forduló rangadóját: botrány, érthetetlen piros lap, még érthetetlenebb tizenegyes, és általában erős bundaszag. Az elején Boakyénak volt egy látványos kapuralövése, aztán Kangáénál védett nagyot az újvidéki kapus. A túloldalon Trujić verekedte át magát a védőkön, végül Lukovićban akadt el a lövése. Nem volt könnyű dolga egyik csapatnak sem. A Zvezda némileg fölényben volt, de ha csak egy pillanatra elkalandozott a figyelmük, a Vojvodina már le is csapott és életveszélyes támadást vezetett a kapujuk felé. Közben Rockov, a vajdaságiak kapusa óriási védéseket produkált, pl. a második félidőben a Zvezda tűzijátékot rendezett a vendégek kapujánál, Rockov viszont hihetetlen robinzonáddal, gyors egymásutánban kivédte Boakye és Anđelković lövését. Az újvidékieknek az első hidegzuhany a 69. percben jött, amikor a bíró - teljesen érthetetlenül - kiállította Antićot. A Vojvodina csapatkapitánya sokkosan, könnyek között hagyta el a pályát.

Utána a 82. percben Boakye elcsúszott a 16-oson belül, Srđan Obradović játékvezető pedig - abszolút érthetetlenül és megmagyarázhatatlanul - tizenegyest ítélt.

Kanga belőtte. (1:0) Egy akciógólt is sikerült utána összehozni, a teljesen demoralizált újvidékiektől Kanga a 90. percben ellopta a labdát, végül Plavšić belőtte. (2:0)

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 46 pont

2. FK Partizan 46 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 33 pont

5. Radnički Niš 28 pont

6. FK Napredak 26 pont

7. FK Voždovac 23 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

FK Spartak - Novi Pazar 2:1

10 emberrel is nyerni tudott a Spartak a Novi Pazar ellen. Az első gól a 11. percben érkezett, egy beívelést Savković úgy sodort be a hálóba, hogy vitte magával a kapust, de még az egyik védőt is... (1:0) Nem sok esélyt hagytak a szabadkaiak a vendégeknek, Budaković kapus hősies védéseket produkált. A Novi Pazarnak azért jutott egy eltalát keresztléc, egyszer meg Ostojić kapus védett nagyot. A 38. percben Mudrinski 16 méteres bombájával már két gól volt a Spartak előnye. (2:0) A második félidőre felélénkült a Novi Pazar, de Ostojić szemet gyönyörködtető védései megakadályozták őket a gólszerzésben. (Ha ez a kölyök nem lesz válogatott, akkor nincs igazság ezen a földön...) Az 56. percben aztán Glavčić megkapta a második sárgáját, a szabadkai csapat 10 főre zsugorodott. A vendégek szépítő gólját végül Plavšić hozta össze a 79. percben, egy távolról érkező lövést fejjel megtolt, egyenesen a kapuba. (2:1)

 

OFK Bačka - Borac 0:1

Lendületes, akcióban gazdag, izgalmas első félidőt hozott a találkozó. A Bačka  sokkal aktívabb volt, helyzet követett helyzetet, de hol Appiah lőtt az oldalhálóba, hol Luković lövését fogta Mišić kapus, hol Trivunovićét kapta el, utána megint Luković lövésénél védett nagyot. A vendégeknek mindössze néhány vérszegény próbálkozásra futotta. A Bačka rendíthetetlenül ostromolta a čačakiak kapuját, egyszer Appiah még be is talált, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A második félidő már eseménytelenebb volt, de a hazai csapat most is határozottabban játszott. Itt is volt egy meg nem adott gól, most is a Bačkának, Trivunović találatát érvénytelenítette a bíró, megint les miatt (a szurkolók füttykoncertje közepette). A Borac óvatosan támadni kezdett, végül a 73. percben Jovanović jobbról érkező passzát Punoševac bepofozta a kapuba. (0:1) A Bačka hajtott az egyenlítésért, több veszélyes akciót vezettek, de egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput.

 

 

 

Rad - Radnik 0:2

Nagy bajban van a Rad, mert ugyan tartják a 4. helyüket még ez után a vereség után is az osztályozó csoportban, de mögöttük a Bačka és a Metalac mindössze egy ponttal vannak lemaradva, és ha a belgrádiak továbbra is ilyen pocsék formában lesznek, könnyen a kiesőzónában találhatják magukat. Ami pedig a mérkőzést illeti, a surdulicaiak a 16. percben már vezettek Milovanović fejesével. (0:1) Voltak helyzetei a hazaiaknak is, Lutovac kétszer is rálőtt, de először elkapta a lövését a kapus, utána fölélőtt. Egy szögletnél Maraš összeakaszkodott Čančarević kapussal, de a bíró végül kirúgást ítélt. A második félidőre sokkal harcosabban jöttek ki a hazaiak, sorban vezették a támadásokat, Čančarević pedig védett, mint egy kisangyal. Némileg leült aztán az iram, a Radniknak volt egy-két határozott labdavezetéste, majd a 77. percben Stanković a kifutó kapus mellett a kapuba továbbított. (0:2) Az egyre görcsösebb Radnak végül nem sikerült betalálni egyszer sem.

 

Čukarički - Metalac 2:0

Volt egy érdekes szituáció az egyértelműen a hazaiak dominanciáját hozó meccsen: valamikor az első félidőben egy Čukarički-védő elgáncsolta Mijićet a 16-oson belü. Teljesen egyértelmű volt a szituáció, a játékvezető mégsem adott tizenegyest. Aztán a túloldalon volt egy akkora kezezés, hogy még a vak is láthatta, a bíró sípja itt is néma maradt. A gornji milanovaciak egyébként nem sok vizet zavartak, hagyták játszani a lelkesen focizó Čukaričkit. A hazaiak köszönték szépen, és a 67. percben Ožegović bombagóljával meg is szerezték a vezetést. (1:0) Nem kellett sokat várni a másodikra, a 74. percben Đurić fejesével meg is lett. (2:0) A Metalac a meccs vége felé hozott néhány helyzetet, de Čumić először fölélőtt, utána meg egy védő tisztázott előle.

Jelenet a mérkőzésről: Đurić (fehérben) és Krkotić látványos kettőse

 

Top fotka - Djota 🦅 👌#fkcukaricki #footbaal #fkc #superligasrbije CUKARUCKI - MATALAC 0:0 poluvreme ⚽️

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 26 pont

2. FK Spartak 25 pont

3. Radnik 22 pont

4. FK Rad 18 pont

5. OFK Bačka 17 pont

6. Metalac 17 pont

7. Borac 15 pont

8. Novi Pazar 13 pont