Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa-Liga selejtezőkör, rájátszás (Crvena Zvezda, FK Partizan)
Krasznodar (RUS) - Crvena Zvezda 3:2 Erős hazai kezdés, letámadások, lélekszakadva védekező szerbek, aztán a 20. percben Ignatyev fogta magát...

 

Krasznodar (RUS) - Crvena Zvezda 3:2

Erős hazai kezdés, letámadások, lélekszakadva védekező szerbek, aztán a 20. percben Ignatyev fogta magát és rövidre zárta a dolgot. Ristićnél volt a labda, ő száguldott fel vele és lőtt rá - ezt Borjan még kivédte, de nem tudta elkapni, lepattant a kesztyűjéről, hajszálpontosan a jobb oldalon ólálkodó Ignatyev elé. Ignatyev ppedig köszönte szépen a lehetőséget és a bizalmat, és belőtte. (1:0) A meccs képe ezzel megváltozott, egykapuzásból egy izgalmas, kifejezetten jó mérkőzés lett. A Zvezda elkezdett kitámadni, volt is nem egy veszélyes helyzetük, és bizony volt úgy, hogy a hazaiak kapusának kellett nagyot védenie. Ezzel együtt nem és nem tudták bevenni az oroszok kapuját. Nem úgy a hazaiak... A második félidő legelején, tulajdonképpen a kezdőrúgásból indult meg egy támadás a bal oldalon. Középen Claesson érkezett, lecsapott a labdára, rálőtt, a labda a vetődő Borjan kezéről a kapufára, onnan pedig a hálóba pattant. (2:0) A szépítő gólra az 57. percig kellett várni, Srnić kapott egy passzt Boakyétól, egyből rá is lőtt, a labda gellert kapott a kapus kesztyűjén, úgy pattogott át a gólvonalon. (2:1) Ez egyáltalán nem szegte kedvét az oroszoknak, a 66. percben már ott is volt a harmadik találat, egy szögletet Petrov kapáslövéssel továbbított a kapuba. (3:1) Sőt, akár 4:1 is lehetett volna, Ristić be is lőtte, a labda a keresztlécről pattant a gólvonalon túlra, de a litván játékvezető valamiért úgy ítélte meg, hogy a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon. (A helyzet viszont az, hogy a lassítás nem őt igazolta. Ristić egy teljesen szabályos gólt szerzett, a bíró pedig óriásit tévedett, a Zvezda ezek után valószínűleg imáiba foglalja Mažeika játékvezető nevét.) A 71. percben a második szépítő gólt is összehozta a szerb csapat, Milić kapta fenn, a jobb oldalon a labdát, kis híján kisodródott vele az alapvonalon, de még sikerült megmenteni. Pešićhez passzolt, aki a védők gyűrűjében egy bokamozdulattal belőtte. (3:2)

Meccs után megköszönték a szurkolóknak a támogatást

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

FK Partizan - Videoton (HUN) 0:0

A meccs, amitől mindkét fél egyformán tartott, végül a legrémesebb antifutballt hozta. Persze, persze, mindenki tudja, meg már agyon lett elemezve magyar és szerb oldalról is egyaránt, hogy ennek a mérkőzésnek mekkora a tétje, meg még annál is nagyobb a presztízse, még taktikai csata, még estébé. Nem megyek bele, aki akarja, guglizzon rá. Ami tény, hogy a Partizan egy idő után szép lassan lenyomta a Videotont, ahogy telt a meccs, úgy fogyott a fehérváriak levegője. A gól viszont nem jött össze egyik oldalon sem, mindkét csapat nagyon keményen védekezett. Amikor pedig lehetett volna, akkor Janković küldött megmagyarázhatatlanul gyenge szabadrúgást a kapura, vagy épp a hajrában az újonnan visszatért Stojković kapus védett akkorát, hogy az embernek káprázott a szeme. Nem volt szép meccs, nem volt jó meccs, de sok szempontból emlékezetes meccsre sikeredett.

Miletić és Lazović

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on