Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hírek, átigazolások, edzőmeccsek, versenykiírás
Elkészült a szuperliga 2017/18-as szezonjának versenykiírása, ide kattintva lehet megnézni. Júlus 22-én kezdődik a bajnokság, az őszi...

 

Elkészült a szuperliga 2017/18-as szezonjának versenykiírása, ide kattintva lehet megnézni. Júlus 22-én kezdődik a bajnokság, az őszi évad december 13-ig tart, a tavaszi 2018. február 17-én veszi kezdetét.

 

FK Partizan

A bajnokcsapat a második fordulóban csatlakozik a Bajnokok Ligája selejtezőjéhez, és a "szomszéd vár" bajnokával, a Budućnost Podgoricával fognak játszani, először július 11-én (vagy 12-én) Belgrádban. Lejátszottak két edzőmeccset is, valószínűleg egyik sem lesz a kedvencük: az elsőn kikaptak a montenegrói FK Zetától 0:1-re, a másodikon pedig a Mladost Lučanitól szenvedtek szintén 1:0-ás vereséget. Ezen kívül visszatért hozzájuk a két évvel ezelőtt botrányos körülmények között távozó Danilo Pantić. Az akkor éppen hogy nagykorúvá vált, szikrázóan tehetséges középpályás a Chelsea-hez igazolt, a távozását rengeteg vita, ígérgetés, fenyegetés, nyilatkozatháború kísérte (hosszú és bonyolult a történet, rengeteg szereplővel, korrupcióval - mint minden, ami a szerb futballban folyik), aztán a jelenlegi vezetés úgy döntött, visszahívja a "tékozló fiút" és lehetőséget ad a távozása óta kölcsöncsapatoknál tengődő, játéklehetőséget elvétve, vagy egyáltalán nem kapó Pantićnak. Ivica Iliev sportigazgató azt nyilatkozta a Sportski Žurnalnak, hogy egyelőre várnak januárig, hogy Pantić összeszedje magát és formába lendüljön, utána döntenek majd a hogyantovábbról. 

Danilo Pantić megérkezik a zlatibori edzőtáborba. "Olyan volt, mintha egyenesen haza érkeztem volna" - mondta. (kép: partizan.rs)

 

Crvena Zvezda

Két edzőmeccs, egy döntetlen (1:1 Užice "válogatottja" ellen) és egy vereség (1:2 az FK Zetával) a belgrádiak mérlege, ráadásul nyakukon az Európa Liga selejtezője, ahol már az első körben, június 29-én játszaniuk kell a máltai FC Floriana ellen. Két új játékost igazoltak, mindkettő a moldáv Sheriff Tiraspoltól érkezett. Ricardo Morales (Ricardinho) 27 éves, brazil és csatár, Vujadin Savić 26 éves, hátvéd és korábban már játszott a Zvezdánál.

 

 

Vojvodina

Az újvidékiek is az első selejtezőkörben kezdik az Európa Ligát, az ő ellenfelük a szlovák Ružomberok lesz. Ők is június 29-én játszanak először, hazai pályán. Hozzájuk egy új játékos érkezett, a Borac egykori csatára, a 22 éves Stefan Mihajlović.

 

Mladost

Lučaniba is érkezett egy új játékos, Uroš Sinđić már korábban is megfordult a csapatban, a 31 éves hátvéd legutóbb a Voždovacban játszott. Az Európa Liga első selejtezőkörében a lučaniak az azeri Inter Baku csapatát fogadják június 29-én.

 

Čukarički

A Banovo brdo-iak sikeresen vették az első felkészülési meccsüket. A szerb 4. ligában játszó FK Dunavot győzték le 4:1-re, gólszerzők: S. Jovanović (17., 27.), Obradović (39.), Šarić (65.), ill. Perović (7.). Leigazolták Aleksandar Kirovskit, a 26 éves kapus az FK Zemuntól érkezett, két évre írt alá.

Edzés utáni regeneráció kis vidámkodással

 

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

FK Javor

Megvolt a szezon első igazolása a 19 éves, montenegrói Alija Krnić személyében. Az U19-es montenegrói válogatott csatár a spanyol harmadosztályú AD Almudévar játékosa volt. Két edzőmeccset is lejátszottak az ivanjicaiak, az elsőn a Mladost Lučani volt az ellenfél, annak 1:1 lett a vége (gólszerzők: Ivanović /60./, ill. Marinković /46./). A másikon a Mladost Podgoricával játszottak, azt a meccset a montenegróiak nyerték 1:0-ra.

 

Radnički Niš

Egy új igazolás idáig, a szlovén Vjekoslav Andrić érkezett a nišiekhez. A 24 éves kapus idáig az NK Radomljéban védett. Annál többen távoztak: elment a csapattól Nemanja Kojić, Vladimir Volkov, Milan Perendija, Radoš Bulatović, Vladimir Bajić és Bojan Zogović. Egyelőre nem tudni, hol folytatják.

 

FK Napredak

Négy játékos is szerződést hosszabbított: Nenad Šljivićre, Bojan Miladinovićra, Josip Projićra és Slobodan Jankovićra egészen biztosan számíthatnak a következő szezonban is. Érkezett a 25 éves hátvéd Nemanja Petrović: a Partizan, az izraeli Maccabi Netanya és a portugál Chaves egykori játékosa 2 évre írt alá. 

Életkép Kruševacról

 

 

FK Mačva

A szabácsiakhoz három új játékos érkezett: a 30 éves Radoš Protić balhátvéd, a Mladosttól igazolt a Mačvához. A 29 éves balbekk Miloš Adamović a Vasas játékosa is volt, onnan a Radnikhoz ment, innen érkezett végül Sabacra. Szintén Surdulicáról érkezett Lazar Ivić, a 24 éves középpályás korábban már játszott a Mačvában.

A "hazatérő" Lazar Ivić

 

 

FK Rad

Új vezetőedzőt kapott a belgrádi kiscsapat Goran Petrić személyében. Új másodedző is érkezett: Đorđe Vasić korábban maga is a Rad játékosa volt.