Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési mérkőzések (Partizan, Spartak, Čukarički, OFK Bačka, Rad, Radnik, Mladost) és átigazolási hírek
A Spartak Subotica végül lejátszotta a legutóbb elmaradt mérkőzését a temesvári Politehnika ellen. A találkozó 1:1-es...

A Spartak Subotica végül lejátszotta a legutóbb elmaradt mérkőzését a temesvári Politehnika ellen. A találkozó 1:1-es döntetlennel végződött, először a Politehnika szerzett gólt (Fucek, 15.), a szabadkaiak a 74. percben egyenlítettek Petrović találatával.

Naranccsárga mezben a Spartak

Spartak - Politehnika

(kép: acspoli.ro)

Majd sor került a 2. ligás Proleter elleni találkozóra is. Ezt a meccset a Spartak simán nyerte 5:0-ra. Gólszerzők: Ivanović (10.), Nikolić (55.), Abbas (59.), Glavčić (75.), Krmar (83.).

Spartak - Proleter

Spartak - Proleter

Spartak - Proleter

(képek: subotica.info)

 

Az OFK Bačka nem kis meglepetést okozva 3:2-re legyőzte a Čukaričkit. A palánkaiak már az első félóra után 2:0-ra vezettek (mindkét gólt Čekovič szerezte, egyet a 14., egyet a 28. percben). Az első félidő végére a belgrádiak kiegyenlítettek: Obradović a 34. percben szépített, az egyenlítő gólt Docić lőtte a 40. percben. A mindent eldöntő találatról viszont megoszlanak a vélemények: a Bačka szerint Stavrić volt a gólszerző az 56. percben, a Čukarički beszámolója szerint viszont Đurić öngólja döntötte el a meccset a 60. percben. (A végeredmény ezzel együtt 3:2 a Bačkának.)

Docićot (5) üdvözli a csapattársa a Čukarički egyenlítő gólja után

Čukarički - Bačka

(kép: fkcukaricki.rs)

 

A belgrádi FK Rad a 4. ligás Hajduk Beograddal játszott. 7:0-ra győztek, gólszerzők: Jović (3., 31., 33.), Milošev (23.), Šipčić (28.), Rodić (35.), Ilić (70.).

Sötét mezben a Rad

Rad - Hajduk Beograd

Rad - Hajduk Beograd

(képek: fkrad.rs)

 

A Radnik a 2. ligás Radnički Pirot csapatát fogadta. A surdulicaiak gond nélkül, 4:0-ra győztek, gólszerzők: Zlatanović (3.,), Kereme (19.), Žakula (39., 42.). Pár kép a meccsről:

Radnik - Pirot

Radnik - Pirot

(képek: Facebook/FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija)

 

A lučani Mladost Szlovéniában edzőtáborozik, ott játszott az élvonalbeli Krškoval. A szlovén csapat 1:0-ra legyőzte a Mladostot Mirt góljával a 87. percben.

Krško - Mladost

(kép: fkmladostlucani.com)

A Szlovéniában edzőtáborozó Partizan a helyi, élvonalbeli ND Goricával játszott csütörtökön. A belgrádiak 3:0-ra győztek, Đuričković (56.) és Mihajlović (59. - 11-es, 66.) góljaival. Itt egy összefoglaló a mérkőzésről...

...aki pedig szeretné megnézni az egész meccset, az az első félidőt ide kattintva láthatja, a másodikat pedig ide kattintva.

Átigazolási hírek:

Miloš Cvetković eljött a Crvena Zvezdától. A 27 éves balhátvéd szerződése lejárt és nem hosszabbította meg. Egyelőre nincs hír arról, hol folytatja. A CZ közben elutazott Ciprusra, ott 31-én játszanak egy barátságos mérkőzést a Sopronnal. Február 2-án a román Olimpia Satu Mare lesz az ellenfél, ezen kívül még két további mérkőzést terveznek. 

A Vojvodinához érkezett Mario Maslać. A 26 éves középhátvéd a Borac csapatától érkezett.

Mario Maslać

(kép: Facebook/FK Vojvodina - ФК Војводина)

A Voždovachoz visszatért két egykori játékosuk. A 29 éves csatár Ognjen Krasić Üzbegisztánban játszott idáig, a 28 éves középpályás Nenad Marinković a török Gazianteptől érkezett. A csapat elindult Törökországba edzőtáborozni, ott 31-én a kazah Ordabasival játszanak barátságos mérkőzést. Február 4-én két meccs is vár rájuk: délelőtt a macedón Akademija Pandev lesz az ellenfelük, délután a fehérorosz Sakhtyor. Február 8-án az ukrán Stallal játszanak.

Jó hír a továbbra is súlyos nehézségekkel küzdő Novi Pazarnak: a mai napon nem kevesebb, mint 7 új játékost mutattak be: Srđa Kneževićet (31 éves, középhátvéd, csapat nélkül), Nenad Perovićot (23 éves, középcsatár, ex-Novi Banovci, 4. liga), Petar Ilićet (23 éves, középcsatár, ex-Proleter, 2. liga), Admir Kecapot (29 éves, balszélső, ex-Suduva, Litvánia), Dušan Plavšićot (24 éves, hátvéd, ex-BSK Borča), Luka Suđićot (róla SEMMI infó nem áll rendelkezésre) és Aleksandar Tasićot (28 éves, középhátvéd, ex-Alashkert Yerevan).

 

Predstavljeni novi igrači! Srđa Knežević, Perović Nenad, Petar Ilić, Kecap Admir, Miloš Plavšić, Luka Suđić i Aleksandar Tasić. Foto Senko Župljanin

Posted by FK Novi Pazar 1928 on Friday, January 27, 2017

 

A Radnikhoz 2 évre aláírt a 21 éves középpályás Ivan Đorić, aki idáig a svájci Sionban játszott. A Napredakhoz visszatért Kazahsztánból a 28 éves balszélső Filip Kasalica. Leigazolták továbbá a 22 éves kapus Lazar Tatićot (ex-Jagodina, 2. liga).

 

A Mladostot mostantól a 25 éves jobbszélső Nenad Gavrić (ex-Vojvodina) erősíti.

Nenad Gavrić

Nenad Gavrić

(kép: fkmladostlucani.com)

Nemanja Mladenović pedig eljött a Metalactól és a norvég Bodø Glimthez igazolt.

Nemanja Mladenović

(kép: mozzartsport.com)

A szerb ligaválogatott pedig kicsit nyúzottan, kicsit fáradtan, de szerencsésen megérkezett Amerikába. Vasárnap játszanak barátságos mérkőzést az amerikai ligaválogatott ellen.