Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 27. forduló (2017. március 17-19.)
Újabb győzelmet aratott a Novi Pazar, ezúttal a Radnik ellen. Az első félidőben is főleg az ő akaratuk érvényesült, a Radniknak mindössze...

Újabb győzelmet aratott a Novi Pazar, ezúttal a Radnik ellen. Az első félidőben is főleg az ő akaratuk érvényesült, a Radniknak mindössze három támadásra futotta, ebből az első kettő Arsenijevićhez fűződik: az elsőt 25 méterről rúgta egyenesen a kapus ölébe, a második alkalommal Radović labdáját lőtte fölé. A Novi Pazar pedig sorban hozta a helyzeteket. Perović labdája elkerülte a kaput, aztán Muslimović kapáslövése is mellément. Plavšić 18 méterről lőtt fölé, majd egy fantasztikus akció végén Milojevićet blokkolták a surdulicai védők. A félidő végén jött a Radnik harmadik helyzete, de Milovanović a kapust találta el. A második félidőben a Novi Pazar kitartása meghozta a gyümölcsét: az 53. percben Marić mentette meg a labdát attól, hogy az utolsó pillanatban kicsorogjon az alapvonalon. Középre passzolt, ott Marković megtolta, az egymagában ácsorgó Krstić pedig belőtte. (1:0) A meccs további részében a Radniknak volt több helyzete, de egyet sem sikerült értékesíteniük: Kyeremeh beívelése a kapufát találta el, Žarković melléfejelt egy szabadrúgást, utána megint Kyeremeh került helyzetbe, de blokkolták a védők, végül Radović lőtte mellé az ötösről. A Novi Pazar ezzel a győzelemmel elmozdult az utolsó helyről, de egészen biztosan az alsóházban fogja folytatni az alapszakasz után.

 

Minimális győzelmet aratott a Spartak a Borac felett, talán túlzás nélkül lehet állítani, hogy potyagóllal. Végig a szabadkaiak voltak fölényben, Mudrinski különösen aktív volt. A gól is az ő nevéhez fűződik, a második félidő 50. percében a Borac kapusa kirúgta a labdát az egyik védőnek, az meg addig tötyörgött, míg az arra csellengő Ivanović szerelte, az érkező Mudrinski pedig - talán maga sem hitte, hogy ekkora lehetőség érkezett elé aranytálcán - egy gyenge lövést eresztett meg a kapu felé, ami aztán az elvágódó kapus mellett bepattogott a hálóba. (1:0) A Borac játékosai hevesen reklamáltak (valószínűleg lest), sem a játékvezetőt, sem a partjelzőt nem tudták meghatni. A čačakiaknak így hát muszáj volt összeszedniük magukat és támadni - Delić lövése mellément, aztán a kifutó kapus blokkolt, újból Delić próbálkozott, most fölélőtte, majd Punoševacot is megállították a Spartak védői. A szabadkaiak közben tovább próbálkoztak, egy szöglet után Radovanović fejesénél kellett hatalmasat védenie a čačaki kapusnak. Mudrinski és Ivanović összjátéka következett megint, utóbbi végül az oldalhálóba lőtte. Egy vendégakció után Zočević fejelhetett rá, de olyan gyengén találta el a labdát, hogy a kapusnak semmi gondot nem okozott. Mudrinski is rálőtt még egyszer, de ez a lövése nem ment be. A Spartak ezzel hajszálnyira, de továbbra is a felsőházban van, a hátralévő három fordulóban mindenképpen meg kell erősíteni a helyét, ha nem akar az alsóházba (és ezzel a kiesőzónába) kerülni.

 

Eseménytelen, mindössze egygólos mérkőzésen nyert idegenben a Napredak a Rad ellen. Az első félidőben összesen három említésre méltó helyzet volt. Először a belgrádiak támadtak, Lutovac lőtt fölé. Majd a vendégektől Alivodić lövését kapta el a kapus, végül újra a hazaiak jöttek, Veselinović beívelését fejelték ki a védők Đenić elől. Đenić ugyan reklamált, hogy lerántották, de a partjelző már korábban lest lengetett. A második félidő sem hozott sokkal több akciót. Először a kruševaciak támadásakor maradt le a labdáról Alivodić. A hazaiaknak egyetlenegy akcióra futotta, de akkor is a kapus gyorsabb volt, mint Denić. A 72. percben érkezett a megváltás és a gól: egy kirúgást N'Diaye fejjel megtolt, Vukanović pedig belőtte. (0:1)

Így ünnepeltek a Napredak játékosai az öltözőben meccs után

 

A post shared by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on

 

 

A 13. percben már vezetett a Bačka ellen a Radnički Niš, miután Stojanović szerelte a hazaiak játékosát, az előreívelt labdát pedig Kojić belőtte. (0:1) A Bačka igyekezett kiegyenlíteni, de ehelyett a 42. perctől 10 emberrel játszottak tovább, miután a játékvezető kiállította Trivunovićot (állítólag a palánkaiak csapatkapitánya túl hevesen reklamált egy meg nem ítélt büntető miatt). Végül a második félidő 49. percében sikerült megszerezniük az egyenlítő gólt: Luković a kifutó kapus felett átemelve belőtte. (1:1) Néhány Radnički-próbálkozás után leült a mérkőzés irama, a vége felé a nišiek aztán rájöttek, hogy ha el akarják hozni mind a három pontot Palánkáról, akkor muszáj lesz támadniuk. Így is tették, a 82. percben Arsić érkező lövését a kapus - valószínűleg - az előtte tömörülő védőktől nem látta, a labda a hálóba hullott, a Radnički pedig továbbra is masszívan őrzi az 5. helyét. (1:2)

 

Hazai győzelmet és egy súlyos sérülést hozott a Javor - Metalac mérkőzés. Végig a Javor támadott, az első félidőben a vendégeknek mindössze két próbálkozásuk volt, először Mijić lőtt mellé, majd Tomić lövését fogta meg a kapus, mindkettő a félidő vége felé. A második játékrészben folytatódott a hazai dominancia. Eleinte ugyan blokkolták a Javor próbálkozásait a Metalac védői, de már nagyon érett a hazai gól. Ez a 76. percben meg is történt: M'Futila lőtt rá, a labda megpattant a kapuson és a hálóba esett. (1:0) A mérkőzés végén Panić, a vendégek középpályása és Terzić, a Javor védője úgy összefejeltek, hogy mindketten a földön maradtak, és mindkettőjükből dőlt a vér. Panić végül egy turbánt kapott a fejére a csapat orvosától, de Terzićet kórházba kellett szállítani, hogy összekapcsolják a szétnyílt homlokát. 

Terzićet pakolják épp a mentőautóba 

(kép: fkjavor.com)

 

Négygólos győzelmet aratott a Partizan a Voždovac felett. Đurđević már a mérkőzés 8. percében szépségdíjas gólt lőtt, Tawamba beívelését küldte fantasztikus, ollózó mozdulattal a kapuba. (1:0)

 

⚽️ @djuka32

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

A Partizan nem sok esélyt hagyott a vendégeknek. Az első félidőben hol Tawamba, hol Leonardo, hol Đurđević próbálkozott, végül a 44. percben Leonardo belőtte a második gólt is. (2:0) A második félidőben folytatódott a hazai fölény, a Partizan folyamatosan támadta a Voždovac kapuját. Az 53. percben Tawamba lövését még blokkolta a kapus, majd a keletkező nagy kavarodástban a fiatal Milenković belőtte a hazaiak 3. gólját. (3:0) Egyetlenegyszer sikerült a Voždovacnak eljutnia a kapuig, a 60. percben kellet a Partizan kapusának kiöklözni egy szögletet. (Aztán valószínűleg szunyókált tovább.) Egy perccel később pedig 11-est kapott a Partizan, miután Mihajlov lerántotta Tawambát a 16-oson belül. A büntetőt Đurđević értékesítette. (4:0) Közben a játékvezető egy piros lapot is kiosztott Mihajlovnak; a Voždovac védőjének már volt egy sárgája, a lerántást követően megkapta a másodikat is, mehetett az öltözőbe. A meccs hátralévő részét - a folyamatos Partizan-támadások és a megfogyatkozott létszám ellenére - már kibekkelte a Voždovac, de ezzel a vereséggel lecsúsztak a 9. helyre, így ha el akarják kerülni az alsóházat, akkor az alapszakasz hátralévő három fordulójában nagyon össze kell szedniük magukat.

 

Gólzáport hozott a Čukarički - Crvena Zvezda mérkőzés. A vendégek a 16. percben már 0:2-re vezettek, először a 8. percben Boakye talált be (0:1), majd a 16.-ban 11-est kapott a Zvezda (Donaldot rántották le a 16-oson belül), Luković pedig értékesítette a büntetőt (0:2). Büntetőből szépített a Čukarički: a 44. percben Bojićot sodorta el Anđelković a kapu előtt, a 11-est Ožegović belőtte. (1:2) A második félidőben sikerült kiegyenlíteniük a hazaiaknak: a 47. percben Zorić lövését még blokkolta a kapus, de Kajevićét már nem tudta. (2:2) Nem kellett sokat várni a Zvezda újabb góljára, az 54. percben Petković bűvészkedett a labdával, majd rálőtt. A labda elgurult a kapus karja alatt, az érkező Boakye pedig belőtte. (2:3) És még itt is egyenlíteni tudott a Čukarički, a 67. percben Jovanović beívelését Jevtić lőtte be. (3:3) Az utolsó gól a 83. percben érkezett, Anđelković lőtte és ezzel a találattal a Zvezda elvitte a három pontot a Banovo brdo-i stadionból. (3:4)

 

A Mladost már a 10. percben eldöntötte a mérkőzést a Vojvodina ellen. Egy szöglet után Jovanović ívelt be középre, Odita pedig belőtte. (0:1) A Vojvodina csak a második félidőre tudta összekapni magát, akkor viszont folyamatosan támadtak - hiába. Malbašić lövését védte a kapus, Babić melléfejelt, Lakićević lövése is mellément, ahogy Paločevićé is, Puškarićot pedig blokkolta a kapus. Értékes győzelmet szerzett ezzel a lučani csapat, megerősítették a helyüket a felsőházban, a Vojvodina továbbra is masszívan tartja a 3. helyét a tabellán.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 70 pont

2. FK Partizan 64 pont

3. Vojvodina 57 pont

4. Napredak 43 pont

5. Radnički Niš 43 pont

6. Mladost 41 pont

7. FK Javor 39 pont

8. FK Spartak 37 pont

9. FK Voždovac 37 pont

10. Čukarički 33 pont

11. FK Rad 29 pont

12. Metalac 26 pont

13. OFK Bačka 24 pont

14. Radnik 21 pont

15. Novi Pazar 20 pont

16. Borac 18 pont

 

A bajnokság a hétvégén szünetelni fog, pénteken a szerb válogatott játszik Grúziával világbajnoki selejtezőt.