Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga rájátszás, 5. forduló (2017. május 13.)
Egyre jobban közeledik a bajnokság vége, egyre sűrűbb a hangulat a mérkőzéseken és egyre több a dráma. Az éllovas Partizan és a...

 

Egyre jobban közeledik a bajnokság vége, egyre sűrűbb a hangulat a mérkőzéseken és egyre több a dráma. Az éllovas Partizan és a második helyre visszacsúszott Crvena Zvezda között mindössze három pont a különbség, egyikük sem engedheti meg magának azt, hogy hibázzon. Az alsóházban még ennél is nagyobb a feszültség, ott az első három helyen álló csapaton kívül senki sem érezheti magát biztonságban. Ez a feszültség érezhető is volt a pályán is és azon kívül is.

PLAY-OFF

FK Partizan - FK Voždovac 2:1

A múltkori, Vojvodina elleni szurkolói rendbontás miatt zárt kapuk mögött játszotta ezt a mérkőzést az immár bajnokaspiráns Partizan. A házigazdák a szokásos vehemens stílusukban kezdtek, meglepetésre viszont a Voždovac a legelső támadása alkalmával - egészen pontosan a 19. percben - megszerezte a vezetést. Igaz, ehhez kellett a Partizan kapusának a "hozzájárulása" is: Georgijević kapott egy indítást, Stevanović kapus messzire kiszaladt elé, de már majdnem a 16-oson kívül volt. Georgijević fogta magát és elegánsan átemelte a kapus feje felett a labdát, az pedig begurult a hálóba. (0:1) A (be)kapott (potya)gól még idegesebbé tette az amúgy is feszült Partizan-játékosokat, sok hibával, idegesen, kapkodva játszottak, ami kevés helyzetet összehoztak, azt is elpuskázták. A második félidő elején aztán sikerült kiegyenlíteniük, a 47. percben Milenković küldte előre a labdát, Leonardo pedig bepöckölte a kapuba. (1:1) A feszült hangulat azonban nem csillapodott semennyit, annyira nem, hogy a játékvezető megelégelte a Partizan vezetőedzőjének a folyamatos reklamálását és felmutatta neki a piros lapot a 62. percben. (A tréner végül felült az egyik üresen tátongó tribünre, onnan nézte végig a találkozót.) A Partizan támadott, a Voždovac már nemigen tudott hozzátenni semmit a játék képéhez a folyamatos védekezésen kívül. Tawamba föléfejelt, aztán Mihajlović is rálőtt, a kapus elkapta. Majd jött a 73. perc, Miletić beívelése eltalált egy voždovaci kezet a büntetőterületen belül, teljesen jogos volt a tizenegyes. Đurđević bevágta. (2:1) A vége felé egy nagyon rosszul sikerült voždovaci kirúgás után Mihajlović indult meg és lőtt rá, mellé.

A Partizan szurkolóit egyébként egy percig sem zavarta, hogy nem mehetnek be a mérkőzésre. A stadion oldalára kifüggesztettek egy kivetítőt és ott nézték végig a meccset, közben végig szurkoltak a csapatnak.

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 13, 2017

 

A tömegben fel lehetett fedezni a Partizan kosárlabdacsapatának néhány játékosát is. Ott volt Kenan Karahodžić, Uroš Luković, Mihajlo Andrić, a válogatott Európa-bajnoki ezüstérmes Novica Veličković és ott volt Nenad Čanak is, a kosarasok másodedzője.

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 13, 2017

 

A meccs után a Partizan játékosai felmásztak a tribün felső részét övező kerítéshez és onnan integettek az ünneplő szurkolóknak

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 13, 2017

 

 

Crvena Zvezda - Mladost 4:1

A hazaiak folyamatos támadása ellenére (Kanga milliméterekkel vétette el a kaput) a Mladost szerezte meg a vezetést a 25. percben Tumbašević fejesével. (0:1) A gól görcsössé tette a Zvezdát, ami helyzetet összehoztak, azt mind el is rontották. Végül az első félidő ráadásában sikerült kiegyenlíteniük Boakye góljával. (1:1) A második félidő elején még volt egy helyzete a Mladostnak, Tumbašević lőtte fölé, aztán a meccs hátralévő részét hősies védekezéssel és a Zvezda támadásainak a blokkolásával töltötték. Az 51. percben Petkovićnak sikerült feltörnie ezt a védelmet és összehoznia a Zvezda vezető gólját (2:1), a többire pedig egészen a mérkőzés végéig kellett várni, akkor viszont két perc alatt összezúzta a hazai csapat a lučaniak védelmét. A 86. percben Ristić rázta le a védőt és lőtte 16 méterről a rövid sarokba (3:1), két perc elteltével pedig az ő beívelését küldte Milić a kapuba egy csukafejessel. (4:1)

Zvezda-szurkolók koreográfiája a meccs alatt

 

 

Napredak - Javor 3:0

Csapnivalóan unalmas első félidőt hozott a találkozó, a Javor újfent csak békésen szemlélte, ahogy az ellenfél focizik. Ők meg fociztak is, Alivodić föléfejelt egy beadást, Vukanović egymás után két helyzetet is kihagyott. A második félidőben már volt egy ivanjicai próbálkozás is, Terzić távoli lövését simán védte a kapus. A 60. percben aztán Kolaković lerántotta a kapu felé száguldó Alivodićot, a bíró már mutatott is a tizenegyespontra. Šljivić állt a labda mögé, belőtte. (1:0) Hat perccel később N'Diaye beadását kapta Urošević a 16-os vonalánál, kicsit igazított a labdán, majd hatalmas gólt lőtt. (2:0) Aztán akár lehetett volna már itt is 3:0, de Alivodić gólját les miatt érvénytelenítette a bíró. Egy próbálkozás jutott a Javornak, Ilić lövését egy védő blokkolta. A túloldalon Alivodić kétszer is próbálkozott, mindkettőt védte a kapus, végül a 81. percben N'Diaye befejelt egy szögletet. (3:0)

Gólöröm kruševaci módra: Alivodić (22) és Eskić kettőse

 
Posted by Carapani Krusevac - Zvanična prezentacija on Sunday, May 14, 2017

 

 

Vojvodina - Radnički Niš 0:0

Gól nélküli döntetlen, feszültség, kevés akció: nem bírt egymással a két legerősebb vidéki csapat. Az első félidőben egyszer Trujić elől mentettek a niši védők, aztán Travančić lövését kapta el az újvidéki kapus. A félidő végén Spremo ugyan betalált a Radnički kapujába, de ahogy befejelt, meglökte Arsićot, így a bíró érvénytelenítette a találatát. Ettől már pattanásig feszült a hangulat a Karađorđe stadionban, a második félidőre ez már odáig fajult, hogy a 71. percben Planić pár másodperc alatt összeszedett egy sárga és egy piros lapot. A sárgát Kojić buktatásáért kapta, amiért aztán nem fogta vissza magát és jól megmondta a véleményét a bírónak (Jovančićnak úgy kellett őt onnan elcipelni, nehogy komolyabbra forduljon az ügy), viszont itt is megvolt az az örökérvényű aranyszabály, hogy tanárral, rendőrrel és játékvezetővel szemben legfeljebb szép lehet az ember, de okos nem... Petar Piper játékvezető pedig egyből piros lapot nyomott Planić orra alá. (A feldühödött Vojvodina-játékosok aztán körülvették az apró termetű bírót, végül a partjelzőnek kellett közbeavatkoznia.)  A Radnički pedig nem tudott gólt lőni a 10 emberre fogyatkozott vajdaságiaknak, egyszer Popara lőtt rá, aztán Kojić, mindkettőt kivédte a kapus.

 

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. FK Partizan 52 pont

2. Crvena Zvezda 49 pont

3. Vojvodina 37 pont

4. Mladost 33 pont

5. Radnički Niš 32 pont

6. Napredak 29 pont

7. FK Voždovac 26 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

Novi Pazar - Borac 2:0

Eseménytelen első félidő után akciódús, izgalmas második játékrészt hozott a kiesési rangadó. Az első részben mindössze annyi történt, hogy mindkét csapatból egy-egy játékos eltalálta a kapufát, meg még a hazaiaktól Marković melléfejelt. Aztán - mivel a gól nélküli döntetlen egyiküknek sem volt igazán jó - mindkét együttes elővette az offenzív játékstílusát. A Novi Pazar volt az aktívabb és harcosabb, Milojević lőtt kapura az elején, a kapus kivédte. Utána Mihajlović indította Sajčićot, ő fel is robogott a novi pazari kapuig, rá is lőtt, a kapus védett, a kipattanóra Mihajlović csapott le, de az ő lövése fölément. Utána gyors egymásutánban két Borac-helyzet is kimaradt, aztán ahogy közeledett a meccs vége, úgy nehezedett egyre inkább a hazai nyomás a čačakiakra. Egy szöglet után tűzijátékot rendeztek a novi pazariak a Borac kapuja előtt, végül Milojević a kapufát találta el. Nem sokkal később Marković lőtte a labdát egyenesen a kapusba, majd a 85. percben végre sikerült a hazaiaknak beszuszakolni az első gólt: Đoković beívelését Popović befejelte. (1:0) A második gól a meccs legvégén, a 90+4. percben jött, egy hazai támadásnál a labda egy čačaki kézre pattant. A bíró tizenegyest ítélt, Đoković értékesítette a büntetőt. (2:0)

A meccs nem múlt el balhé nélkül. A lefújás után a játékoskijáróban Stefan Mihajlović, a Borac játékosa szóváltásba keveredett a Novi Pazar vezetőivel, az egyik közülük állítólag meg is ütötte a čačaki játékost. Végül úgy kellett szétválasztani a feleket, de a dolognak itt még nem lett vége, mert a Borac játékosait ismeretlenek megtámadták az öltöző kijáratánál. Itt már a rendőrség is bekapcsolódott, több čačaki játékost kihallgattak, végül garázdaság gyanújával előállítottak egy Novi Pazar-játékost és két személyt a csapat vezetőségéből. Mind a rendőrség, mint a Szerb Labdarúgó Szövetség vizsgálódik az ügyben, ami biztos, hogy utóbbi súlyos büntetést fog kiszabni a mérkőzés szervezőinek.

 

FK Rad - OFK Bačka 0:1

A 19. percben megszerezte a vezetést - és el is döntötte a mérkőzést - a vendégcsapat, egy szabadrúgást Balabanović fejjel megtolt és a hálóba küldött. (0:1) A Rad végig görcsösen és helyenként kifejezetten durván játszott, Rodić tuszkolódott az egyik hazai támadás során Vargával és lökdöste a palánkai védőt, aztán a beívelését Ćulum fölélőtte. A Bačka ügyesen és olykor látványosan futballozott, támadtak is, Balabanović labdája milliméterekkel kerülte el a kaput. A második félidőben a Rad egyre durvábban játszott, a Bačka pedig ügyesen építette fel a védelmi vonalát. A Rad megpróbálkozott a távoli lövéssel, de Bainović bombáját simán védte a palánkai kapus. Luković indult meg aztán a belgrádiak kapuja felé, nagy szólót vágott le, ügyesen kikerülte a védőket, végül rálőtt, a kapus elkapta. A Rad egyre idegesebb lett, Milošev szabályosan elügyetlenkedett egy helyzetet, míg Klisura fejesét csak nagy üggyel-bajjal tudta védeni a Rad kapusa. Aztán a hazaiak kiegyenlíthettek volna, Stojanović beívelését Maraš be is fejelte, de a partjelző közben már lest lengetett. A meccs végére szétesett a Rad, még két próbálkozásuk volt, de Ćulum melléfejelt, és Maraš sem találta el a kaput.

 

 

 

Čukarički - FK Spartak 1:2

Többek között ezt a mérkőzést sem teszik ki az ablakba Banovo brdo-ban. A meccs már az első félidőben eldőlt, a lendületesen játszó szabadkaiak a 20. percben megszerezték a vezetést - Mudrinski távoli bombáját még védte a kapus, de a labdát nem sikerült elkapnia, Ivanović lecsapott rá és belőtte. (0:1) A Čukarički ezután folyamatosan támadott, először Radonjić lőtte fölé, utána Mandić fejelt mellé, majd a 30. percben Regan egy távoli lövéssel kiegyenlített. (1:1) Kis híján az öngól is összejött a szabadkaiaknak, Ćalasan ért bele egy lövésbe, amit aztán a kapus nagy nehezen szögletre tolt. A 35. percben tizenegyest kaptak a hazaiak, Dočićot gáncsolta el egy védő a 16-oson belül. A sértett állt a labda mögé - és Ostojić kapus kivédte a lövést. Aztán a 42. percben már ismét a Spartak vezetett, Regan eladta a labdát, Savković megindult vele, felrobogott a kapuig, ott végtelenül önzetlenül odapasszolt Mudrinskinak, ő pedig belőtte a győztes szabadkai gólt. (1:2) A második félidő elején továbbra is a Spartak akarata érvényesült, először egy látványos támadás végén fejelt mellé Mudrinski, aztán egy hazai védelmi hiba után ugyanő be is fejelte a labdát a hálóba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A Čukarički pedig hajtott az egyenlítésért, egymás után hozták a helyzeteket, Radonjić lövését védte a kapus, aztán megint Radonjić ívelt be középre, Ostojić azt is elkapta. Mandić melléfejelt, Matić szabadrúgását is védte a Spartak kapusa, ahogy Radonjić próbálkozását is.

A meccs egyik jelenete: Regan (fehér mezben) és Savković

 

 

Metalac - Radnik 1:1

Elrebeghet a Radnik egy hálaimát, hogy sikerült egy döntetlent kicsikarnia a végig látványosan és aggresszíven játszó Metalactól és nem lett a vége többgólos vereség. Már a meccs elején Stojković egy gyönyörű oxforddal szöktette Čumićot, aki mellélőtt. A 19. percben egy vendégszöglet után Trifunović használta ki az általános kavarodást és kotorta be a labdát a hálóba. (0:1) Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 27. percben Krkotić beívelését Panić bebólintotta. (1:1) A Radnik utána kétszer is eladta a labdát, először Nikodijević csapott le rá és lőtte fölé, majd a következő védelmi hibánál Čumić lövését védte a surdulicai kapus. Egy gyengécske Radnik-lövés következett, épp csak annyira, hogy Belić kapus felébredjen a szendergéséből, aztán a másik oldalon Krkotić fejesét védte Čančarević. A második félidő elején még össze tudott hozni a surdulicai csapat egy helyzetet, bár az is csak egy szabadrúgás volt, ami a keresztlécen csattant, onnantól kezdve pedig végig a hazai csapat támadott. A végig remekül játszó Krkotić fölélőtte, aztán a vendégek majdnem összehoztak egy öngólt is, egy védő Tomić elől akart volna felszabadítani, aztán kis híján a saját kapujába lőtt. Tomić aztán fölélőtt egy labdát, közben a játékvezető megsérült, két eü. dolgozó a partvonal mellett, túlórában masszírozta a spori fájós lábát. A Metalac támadott, de nem sikerült a győzelmet megszereznie, Rovčanin lövését kivédte a kapus, aztán egy hazai szögletnél Panić rogyott össze fájdalmasan a kapu előtt és az arcát fogta, de a bíró szerint nem történt szabálytalanság.

Jelenet a mérkőzésről, sötétkék mezben a Metalac

 
Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Saturday, May 13, 2017

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. FK Spartak 29 pont

2. Čukarički 29 pont

3. Radnik 24 pont

4. OFK Bačka 20 pont

5. FK Rad 19 pont

6. Metalac 18 pont

7. Borac 18 pont

8. Novi Pazar 17 pont