Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga selejtezőkör, 3. forduló, visszavágó: Sparta Praha (CZE) - Crvena Zvezda 0:1, összesítésben 0:3
Kapott gól nélkül jutott tovább a cseheken a Zvezda, a mostani egyetlen rúgottat is viszonylag hamar, a 19. percben lőtte be Boakye. (0:1) Előtte is folyamatosan...

 

Kapott gól nélkül jutott tovább a cseheken a Zvezda, a mostani egyetlen rúgottat is viszonylag hamar, a 19. percben lőtte be Boakye. (0:1) Előtte is folyamatosan támadtak a vendégek, és utána is csak a 25. perc körül jutottak fel először a csehek a szerb kapuhoz. A 32. percben Janko kétszer is próbálkozott, mindkétszer blokkolták a szerb védők. A 40. percben aztán Jovicic hagyott ki egy hatalmas helyzetet: tökegyedül mehetett fel a kapuhoz, majd sikerült telibe találnia a kapust. Két perc múlva a túloldalon ugyanezt eljátszotta Kadlec. A második félidő is a vendégeké volt, főleg az eleje: Donald is, Milic is betalálhatott volna, mindketten fölélőtték. A 66. percben Srnic lövését védte a cseh kapus. A 77. percben tudtak egy említhető helyzetet produkálni a hazaiak, Ben Haim hagyta ki. Lafata is próbálkozott, neki 5 méterről nem sikerült betalálni. Az utolsó percekben folyamatosan támadott a Sparta, de Borjan kapus az összes próbálkozásukat kivédte. Ezzel a Zvezda továbbjutott az Európa Liga selejtezőkörének rájátszásába, ahol az orosz Krasznodar vár rájuk.

Ünneplés az öltözőben meccs után

 

 

Tények:

Helyszín: Generali Arena, Prága, Csehország

Vezette: Tony Chapron (FRA)

 

Sparta Praha: Dúbravka, Karavaev, Stetina, Marecek, M. Kadlec, Mavuba (Rosicky, 66.), Mandjeck, V. Kadlec (Ben Chaim, 46.), Plavsic, Frydek, Janko (Lafata, 61.)

 

Crvena Zvezda: Borjan, Stojkovic, Savic, Le Tallec, Rodic, Jovicic, Donald, Milic (Gobeljic, 90.), Kanga, Srnic (Radonjic, 70.), Boakye (Pesic, 80.)

 

Gólszerző: Boakye (19.)

Sárga lap: Mandjeck (59.), ill. Borjan (75.), Boakye (80.)