Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bajnokok Ligája selejtezőkör, 3. forduló, visszavágó: Olympiakos (GRE) - FK Partizan 2:2, összesítésben 5:3
Roppant barátságtalan légkörben kezdett a Partizan - a hazai szurkolókon kívül ott volt egy nagy csapat Crvena Zvezda-drukker is - a nagy rivális...

 

Roppant barátságtalan légkörben kezdett a Partizan - a hazai szurkolókon kívül ott volt egy nagy csapat Crvena Zvezda-drukker is - a nagy rivális baráti kapcsolatokat tart fenn a görög klubbal, ennek alkalmából több fenyegető vagy éppen kárörvendő transzparens jelent meg a tribünön görög és szerb nyelven egyaránt. (Emiatt egyébként az UEFA lehet, hogy kitiltja a görög szurkolókat a következő fordulóra a stadionból.) Ennek ellenére a Partizan megnyomta  a meccs elejét, a 14. percben egymás után két helyzetük is volt, először Soumah hagyta ki, utána Djurdjevic elől védett nagyot a görög kapus. A 22. percben viszont a hazaiak lőttek gólt... Ráadásul Kljajic, a Partizan kapusa olyan fájdalmas hibát vétett - gyakorlatilag "bevédte" a labdát -, hogy rossz volt nézni. (1:0, gólszerző: Carcela-González) A 33. percben kiegyenlített a vendégcsapat, Jankovic lövését még védte a kapus, de a labda visszapattant róla a mezőnybe, egyenesen Soumah elé, aki köszönte szépen és belőtte. (1:1) A Partizan tovább próbálkozott, nagyon szerettek volna gólt lőni, de csak Djurdjevicnek sikerült a kapurarúgás a 35. percben, aztán az is elzúgott a kapufa mellett. A második félidőben újra vezetett az Olympiakos. Az 52. percben Fortounis góljával már összesítésben ötgólos volt a hazaiak előnye. (2:1) A meccs itt lelassult, még Jankovic próbálkozott, egyszer a 61. percben (a kapus védett), utána a 64.-ben (blokkolták). Fájdalmasan lassan csorgott a meccs, egyre reménytelenebb volt a vendégek helyzete, aztán Djurdjevic döntött úgy a 85. percben, hogy búcsúzóul még beköszön Kapino kapusnak. (2:2) Sőt, akár a győzelmet is megszerezhették volna, ha a 86. percben  Jankovic nem hagyja ki valószínűleg az egész találkozó legnagyobb helyzetét.

Az Olympiakos így összesítésben 5:3-ra legyőzte a Partizant. A Partizan az Európa Liga selejtezőjének rájátszásában folytathatja, ahol az ellenfél az a Videoton lesz, amelynek vezetőedzője Marko Nikolic az előző szezonban a Partizan kispadján ült, és két játékosa, Danko Lazovic és Marko Scepovic is a belgrádiak játékosa volt. És ahogy a Partizan egyik híres szurkolói dala szól, "dobro pamtim sve", azaz jól emlékszem mindenre, egyikük sem felejtette el - és nem is fogja -, hogy honnét jött, és nemcsak ők, de a szurkolók sem. Marko Nikolic hihetetlenül népszerű még mindig a szurkolók körében, csakúgy, mint Lazovic és Scepovic, így ez a találkozó semmiképpen nem lesz egyszerű sem nekik, sem a Partizan mostani játékosainak, sem a szurkolóknak.

Uros Djurdjevic, a második gól szerzője

 

 

Tények:

Helyszín: Karaiskakis stadion, Piraeus, Görögország

Vezette: Javier Estrada (ESP)

 

Olympiakos: Kapino, Figueiras, Vukovic (Zdjelar, 72.), Retsos, Koutris, Odjidja, Romao, Carcela-González, Fortounis (Sebá, 70.), Marin (Siopis, 87.), El Fardou

 

FK Partizan: Kljajic, Vulicevic, Ostojic, Cirkovic, Miletic, Soumah (Pantic, 64.), Jevtovic (Kosovic, 79.), Everton, Jankovic, Tawamba, Djurdjevic (Ilic, 85.)

 

Gólszerzők: Carcela-González (22.), Fortounis (52.), ill. Soumah (33.), Djurdjevic (85.)

Sárga lap: Odjidja (50.), Retsos (90+2.), ill. Jevtovic (21.), Jankovic (45.), Tawamba (68.), Kosovic (90+5.)