Hatharom / Blog / Bejegyzések
Nincs már sok hátra...
...és végre-valahára kezdetét veszi a tavaszi szezon. Pénteken, február 17-én, 17:00-kor Dragiša Jovanović játékvezető...

...és végre-valahára kezdetét veszi a tavaszi szezon. Pénteken, február 17-én, 17:00-kor Dragiša Jovanović játékvezető sípjelére elkezdődik az idény első meccse, a Mladost - Radnički Niš találkozó. Sikerült, kibírtuk ezt a rémesen hosszú téli szünetet, mindenki gyűljön össze egy nagy, csoportos ölelésre.

csoportos ölelés

(kép: partizan.rs)

Persze nem lenne szerb futball-liga, ha nem lenne néhány erőteljesebb epizód itt, az utolsó napokban, miközben a csapatok már mind lejátszották az utolsó felkészülési meccseket és haza is tértek az edzőtáborozásból. A Crvena Zvezda két mérkőzést játszott le az elmúlt napokban. Az első az ukrán Zirka ellen volt, azt a meccset simán nyerte a szerb csapat 6:2-re. Boakye mesterhármast lőtt (a 7., a 45. és az 58. percben szerzett gólt), Plavšić is betalált kétszer (a 22. és a 33. percben), még Milićnek is összejött egy találat a 79. percben.

A második mérkőzés viszont annál érdekesebb volt. Ott az orosz FC Volgar Astrakhan volt a belgrádiak ellenfele. A mérkőzés 3:3-as döntetlent hozott, viszont annyi gyanús körülmény merült fel a meccs körül, hogy arra még a sportfogadások tisztaságát felügyelő szervezet, a Federbet is felkapta a fejét. Állítólag orosz bukmékerek a meccs elején 1.30-ra tartották a meccs odds-át. A 13. percben (0:0-ás állásnál) ez 1.27-re változott. A Zvezda a meccs 74. percében már 3:1-re vezetett, majd váratlanul a Volgar az utolsó öt percben kiegyenlített. Az orosz fogadóirodáknál pedig az odds - hogyan, hogyan sem - 3+-ra változott, ahogy a mérkőzés telt.

 

What do you think if the score is 1:0 in a first half, and odds “over 2.5” are just 1.30? Really strange. But happens...

Posted by Federbet on Sunday, February 12, 2017

 

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva lehet megnézni. Hivatalos intézkedés egyelőre nem történt, a Crvena Zvezda sem reagált még a történtekre.

 

A másik csapat a Čukarički volt, ahol ha fogadási botrány nem is, de egy "sima" botrány mindenképpen beárnyékolta az Olimpia Satu Mare elleni mérkőzésüket. A mérkőzés 79. percében, 1:0-ás Čukarički-vezetésnél (Fofana lőtte a gólt a 26. percben) a szatmárnémetiek edzője leparancsolta a pályáról a csapatát egy állítólagos meg nem adott 11-es miatt, és ezek után már nem is voltak hajlandóak visszajönni a pályára. Itt látható a mérkőzés összefoglalója, 14:30-nál kezdődik az az akció, ami az ominózus esettel ért véget. (Ha hangot adhatok a véleményemnek: ha egy bíró megeszi ezt az ordas műesést, akkor inkább hagyja abba a játékvezetést és menjen el kötéltáncosnak.)

Félve kérdezem innen a partvonal mellől: vajon a román bukmékerek mekkora odds-szal mérték az Olimpia esetleges egyenlítését 11-esből a meccs utolsó 15 percében?...

 

A Vojvodina is két meccset játszott le; először a Radnik csapatát fogadták és tőlük - nem kis meglepetésre - kikaptak 1:2-re. (Gólszerzők: Zličić - 75., ill. Gojković - 33.,  Jovanović - 75.). Utána a 2. ligás BŠK Borča csapatával játszottak, az már simább mérkőzés volt, 4:0-ra nyertek az újvidékiek Antić (31., 74.), Stefan Babić (47.) és Stamenović (77.) góljaival.

Fogalmam sincs, mit rágcsálhat Nikola Kovačević, a Vojvodina középpályása, de biztos nagyon finom.

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Saturday, February 11, 2017

 

 

A Partizan az orosz Urallal találkozott. A meccs 2:0-ás győzelmet hozott a belgrádiaknak; az első gólt Leonardo szerezte a 77. percben, a másodikat Uroš Đurđević lőtte a 88. percben egy fantasztikus, ollózó mozdulattal, egyenesen a hosszúba.

 

A Rad a litván Atlantas csapatával találkozott, a szerbek 1:0-ra győztek Rodić 35. percben lőtt góljával.

A Novi Pazar elszenvedte első (és egyetlen) vereségét a felkészülési idény alatt. A Rudar Pljevlja együttesével játszottak, a montenegróiak 1:0-ra nyertek egy 11-essel a 44. percben.

 

Sastav : FK Novi Pazar Niciforovic , Knezevic , Ignjatovic , Vasilic , Maric , Plavsic , Sindjic , Krstic , Vusljanin , Milojevic , Markovic

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Saturday, February 11, 2017

 

A Voždovacnak is volt egy érdekes meccse. Ők a 2. ligás Sinđelić Beograd csapatát fogadták, a mérkőzés szigorúan zárt kapuk mögött folyt. A meccset a Sinđelić 2:0-ra nyerte. 

A Borac két meccset játszott, az elsőt a Metalac ellen, amelyet a čačakiak nyertek 1:0-ra (gólszerző: Marković, 70.). Utána a 3. ligás Radnički 1923 volt az ellenfelük. Azon a meccsen a Borac tartalékcsapata játszott, Mladed Dodić vezetőedző a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy azoknak a játékosoknak is szeretne lehetőséget adni, akik a korábbi mérkőzéseken nem szerepeltek annyit. A Borac így is simán nyert 4:1-re, gólszerzők: Sajčić (6.), Savić (30.), Ivanov (65.), Tripković (80.), ill. Varjačić (12.)

A Napredak a 2. ligás Radnički Pirot csapatával játszott, a kruševaciak 2:1-re győztek, gólszerzők: Kasalica (8.), Stanojević (77.), ill. Ristov (65.).

 

Van néhány átigazolási hír is. A Crvena Zvezdához érkezett a 19 éves brazil jobbhátvéd Viveiros.

 

A Napredak leigazolta a 19 éves grúz-orosz csatár Daur Kvekveskirit. Az OFK Bačka (a Sportski Žurnal szerint) legalább 10 játékost igazolt (!!!) az elmúlt időszakban, bár a napilap információi szerint legalább ugyanennyien távoztak is Palánkáról.

A végére pedig két hír: elmérgesedni látszik a Radnički Niš és a Crvena Zvezda huzavonája Milan Pavkov átigazolása ügyében. A nišiek csatára most szerződött a belgrádiakhoz, a vételára - a Radnički által közzétett dokumentumok szerint - 300 000 euró volt, amiből Nišben még egy dinárt sem láttak. A Radnički a dolgot jogi útra terelte, a Zvezda pedig csak most reagált hivatalosan a dologra, de csak annyit közöltek, hogy "nem létező problémáról" van szó, a tartozásuk mint olyan nem is létezik. (A nišiek továbbra is kitartanak az igazuk mellett.)

A másik pedig az, hogy a Szerb Labdarúgók Érdekképviselete (Nezavisnost) öt élvonalbeli csapat - a Crvena Zvezda, a Borac, a Vojvodina, a Radnički Niš és a Novi Pazar - bankszámláját zárolta azok súlyos tartozásai miatt. A felhalmozott adósság 11 és 141 millió dinár (kb. 27 és 353 millió forint) között mozog a kluboknál. Ezek nagy része adótartozás (a szerb állam, illetve a klubot fenntartó önkormányzat felé), kisebb részük közműtartozás.