Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga selejtezőkör, 1. forduló, visszavágó - Mladost, Crvena Zvezda, Vojvodina
Finoman fogalmazva sem sikerült úgy a szerb csapatoknak az Európa Ligában való szereplés, ahogy azt eltervezték. A csalódottság...

 

Finoman fogalmazva sem sikerült úgy a szerb csapatoknak az Európa Ligában való szereplés, ahogy azt eltervezték. A csalódottság tapintható a levegőben, sőt, az egyik mérkőzés tettlegességbe torkollt a játékosok és magukat szurkolóknak nevezők egy csoportja között.

 

Inter Baku (AZE) - Mladost 2:0, összesítésben: 5:0

Fájdalmas vereséget szenvedett, és egyetlen gólt sem tudott lőni a Mladost az azerieknek. A hazaiak végig irányításuk alatt tartották a mérkőzést, aminek eredményeképpen Denis már a 23. percben betalált a lučaniak hálójába. (1:0) Eléggé potyaíze volt a gólnak, Denis egy szögletet akart volna kapura ollózni, de nem találta el rendesen a labdát, az viszont ennek ellenére (vagy ezzel együtt) bepattogott a kapuba, a kapus túl későn kapott utána. Ráadásul a teljes második félidőt 10 emberrel kellett, hogy lejátsszák a vendégek, miután Pejović az első játékrész legvégén begyűjtötte a második sárga lapját is. A lučaniaknak volt pár helyzetük itt, az első félidőben, a 19. percben Radivojević lőtt rá 16 méterről, de blokkolták a lövését, aztán a 33. percben Trifunović fejelt mellé. A második félidő nem sok eseményt hozott, a Mladost tartotta magát, az azeriek meg vártak a kedvező alkalomra, ami aztán a 74. percben el is jött, Fardjad-Azad ívelését küldte Hajiyev a kapura és be is lőtte. (2:0)

 

 

FC Floriana (MLT) - Crvena Zvezda 3:3, összesítésben: 3:6

Erős kezdés után már a 13. percben megszerezte a vezetést a Zvezda, Boakye fejese a kapufáról csapódott a hálóba. (0:1) A vendégek többet birtokolták a labdát, a máltaiak viszont a félidő legvégén büntetőből kiegyenlítettek, miután Frimpong felvágta az egyik hazai játékost a kapu előtt, a játékvezető pedig azonnal büntetőt ítélt. Pisani belőtte. (1:1) A második félidő elejére felszívták magukat a máltaiak, de nem tudtak túljutni a Zvezda védelmén, a szerb csapat a 61. percben tudott egy valamirevaló helyzetet felmutatni, de Anđelković jócskán mellélőtt. A 70. percben aztán már sikerült betalálni, Anđelković előreívelt labdáját Srnić fejjel levette, az érkező Boakye pedig belőtte a hosszú sarokba. (1:2) Sőt, a 76. percben Milijaš is betalált. (1:3) Két perccel később érkezett a szépítés. Vella tört át a Zvezda védelmén és belőtte. (2:3) A 80. percben 10 emberre fogyatkozott a Zvezda. A pár perccel azelőtt csereként beállt Gobeljić még labdához sem ért, de már mehetett is vissza az öltözőbe... A 84. percben pedig kiegyenlítettek a máltaiak, az argentin Varela küldött egy hatalmas fejest a hosszú sarokba. (3:3). (Varela egyébként szinte azonnal megkapta a második sárga lapját, mehetett ő is zuhanyozni idő előtt.) A Zvezda sikeresen továbbjutott a második fordulóba, ahol a kazah Irtysh Pavlodar lesz az ellenfelük.

A mérkőzés végén a csapat együtt ünnepelt a maroknyi szurkolótáborral, akik elkísérték őket Máltára

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

Ružomberok (SVK) - Vojvodina 2:0, összesítésben: 3:2

A legkeservesebb csalódás valószínűleg a vajdaságiaké, akik a győztes, Novi Sad-i mérkőzés után két góllal kikaptak a szlovákoktól és ezzel kiestek az Európa Ligából, pedig mindenki őket kiáltotta ki toronymagas esélyesnek. Az első félidőben semmi említésre méltó nem történt. Jovančić próbálkozott a 7. percben egy lövéssel, a szlovák kapus védett, majd a hazaiak a 28. percben Maslo lövésével mutatták meg, hogy ők is a pályán vannak, de a labda a kapufát találta el. A második félidő 54. percében Malbašićnak volt egy égbekiáltó helyzete - hatalmas szólót vágott le a bal oldalon, rá is lőtt, a labda viszont megpattant a kifutó kapusban és elkerülte a hálót. A 67. percben a hidegzuhany jött - a Ružomberok addig fel se jutott a Vojvodina 16-osáig -, egy hazai szabadrúgásnál a kapu előtti nagy kavarodásban a labda Kovačević lábáról a hálóba pattant. Öngól. (1:0) A szlovákok ezzel kiegyenlítettek, immár 2:2 volt az összesítésben és ők álltak jobban az idegenben lőtt egyszem góljukkal... Ráadásul a 80. percben volt egy újabb veszélyes próbálkozásuk, Rockovnak kellett közbeavatkozni, aztán a túloldalon Trujić száguldott fel két másik Vojvodina-játékossal, de sikerült a helyzetet elügyetlenkedni. Az ilyesmi pedig mindig megbosszulja magát... A 87. percben szabadrúgást kapott a Ružomberok. Takač beívelt, Maslo pedig befejelte. (2:0) Ezzel a Vojvodina kiesett az Európa Ligából.

A mérkőzés után a Vojvodina pár napja kinevezett vezetőedzője, Nenad Vanić tartott egy külön sajtótájékoztatót a jelen lévő szerb újságíróknak, a hivatalos sajtótájékoztatón azonban nem jelent meg. Ezt a szlovákok vezetőedzője, Norbert Hrnčar erősen sérelmezte, annyira, hogy élesen meg is jegyezte: "Ki is a maguk vezetőedzője? A nagymenő Vanić úr, igaz? Na ezek maguk, szerbek." Ezek után kizárólag szlovák nyelven volt hajlandó sajtótájékoztatót tartani, szerb és/vagy angol tolmácsolás nélkül, annak ellenére, hogy a jelen lévő 11 újságíróból mindössze egy volt a szlovák, az összes többi szerb volt. 

A balhé pedig itt nem ért véget. Nem tudni, hogyan és miként, de a Vojvodina öltözőjébe beszabadult néhány feldühödött drukker. (Oda elvileg még a klub hivatalosságai is csak külön engedéllyel léphettek be, senki nem tudja, hogyan juthattak be oda a szurkolók.) A nyilvánvalóan többféle tudatmódosító hatása alatt lévő drukkerek nekiestek Nikola Trujićnak, és rövid szóváltás után az egyikük ököllel arcon ütötte a Vojvodina csatárát, továbbá megfenyegették, hogy ne merjen még egyszer Vojvodina-mezben pályára lépni. Trujić az esetről részletesen beszámolt a Dnevnik újvidéki hírportálnak, meg is nevezte név szerint az egyik támadóját, és hozzátette: mostantól fogva nem tekinti magát a Vojvodina játékosának, szerződést bont a klubbal és új csapatot keres. (Saját bevallása szerint már össze is csomagolt mindent és visszaköltözött Belgrádba, az eredeti lakóhelyére.) Hozzátette azt is, hogy valószínűleg jogi útra tereli az ügyet.

A Vojvodina hivatalosan még nem reagált az ügyre.

Mérkőzés utáni kép: a teljesen elkeseredett Lakičevićet (középen) vigasztalják a játékostársai