Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 2. forduló (2017. július 29-30.)
Macva - Zemun 1:0 Nem törte le a szabácsiakat a múlt héten a Partizantól elszenvedett nagyszabású vereség: bátran, lelkesen játszva...

 

Macva - Zemun 1:0

Nem törte le a szabácsiakat a múlt héten a Partizantól elszenvedett nagyszabású vereség: bátran, lelkesen játszva már a 28. percben megszerezték a vezetést. Sikerült szerelni a tötyörgő belgrádi játékost, majd Matic már kapta is az indítást, felrobogott a bal oldalon, lerázta a védőt és egy remekbeszabott gólt ragasztott a hosszúba. (1:0) A Zemun próbált egyenlíteni, egyszer egy szabadrúgásnál védett nagyot a szabácsi kapus, aztán egy balról érkező beadásról sikerült lemaradni egy fél ütemmel... A második félidő kizárólag a Zemunról szólt, végig támadtak, de nem sikerült egyszer sem betalálniuk a kapuba, ez elsősorban a hazai kapusnak, Nenad Filipovicnak és az ő fantasztikus védéseinek volt köszönhető.

 

OFK Backa - Vozdovac 0:3

Hajtottak a hazaiak, nem kicsit, több látványos helyzetet is kidolgoztak, de a Vozdovac kapusa lehúzta a redőnyt és egy lövést sem engedett be a kapuba. Palánkai kollégája az első félidőben még állta a sarat meg a belgrádi rohamokat, aztán a második félidő 61. percében kapitulált, Filipovic pedig belőtte. (0:1) A hazaiak hajtottak tovább, de egyszerűen nem volt szerencséjük, pedig nagyon lelkesen buzdította őket a közönség is. (Trivunovic például akkora luftot rúgott, hogy a labda zokogva gurult ki az alapvonalon...) A vendégekben pedig maradt még annyi kraft a végére, hogy a 88. percben Putincanin a - valószínűleg teljesen elfáradt - védőket maga mögött hagyva rálőjön, a labda pedig a kapufáról a hálóba perdült. (0:2) A kegyelemdöfés a 90. percben jött, egy beívelést a középen érkező Masovic teljesen zavartalanul pöccinthette be a kapuba. (0:3)

 

FK Partizan - Javor 2:1

A Partizan már a 7. percben megszerezte a vezetést Djurdjevic góljával (1:0), utána valami rettenetes dögunalom következett közel 80 percen keresztül. Az ivanjicaiak olyanok voltak, mint akiket megcsípett a cecelégy, álmosan és minden elképzelés nélkül ténferegtek a pályán, a Partizan meg valami furcsa okból mindig a legutolsó pillanatban rontotta el az összes támadást. Hol Tawamba tötyögött túl sokáig, hol Pantic hagyott ki egy ziccert. A 41. percben aztán majdnem egyenlített a Javor, egymás után Terzic és Kikovic is kapura lőhetett, előbbit a kapus védte, utóbbi fölément. A második félidőben folytatódott az ásítozós tempó, a Partizan birtokolta a labdát, de csak gurigáztak, a Javor pedig nem zavarta őket ebben. Ez így ment a 85. percig, amikor a frissen beállt Soumah úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép és bevágta a második gólt a hazaiaknak. (2:0) A Javor a 89. percben szerezte meg a becsületgólt, egy szabadrúgást a csapatkapitány Milovic tolt meg fejjel, a labda pedig a hálóban landolt. (2:1)

Soumah a gólja után

 

 

Borac - Spartak 0:4

A Borac mintha már eleve feltartott kézzel ment volna ki a pályára, a Spartak meg lazán egykapuzott végig az első félidőben. A hazaiak a kapusuknak köszönhetik, hogy a szabadkaiak nem állították be a négygólos végeredményt már az első játékrészben. Ivanovic a 14. percben köszönt be (0:1), Nikolic a 36.-ban tette tiszteletét a teljesen apatikus védők között. (0:2) A legvégén egyetlenegy kapuralövés erejéig a házigazda is megmutatta magát... A cacakiak azonban teljesen szét voltak csúszva a második félidőben is, a Spartaknak meg se nagyon kellett erőltetnie magát. A 49. percben már benn is volt az újabb találat, a teljesen egyedül kapura törő Savkovic iratkozott fel a góllövőlistára. (0:3) Az i-re pedig Nikolic tette fel a pontot, az 56. percben egy jobbról érkező beívelést fejelt közvetlen közelről a hálóba. (0:4) Itt aztán a Spartak kicsit kiengedett, a Boracnak pedig eszébe jutott, hogy talán játszani is kéne, nemcsak statisztálni. Elkezdtek támadni, de egyrészt Milos Ostojic kapusnak ennél jóval erősebb ellenfél sem tudott gólt lőni, másrészt hol az ötösről sikerült fölélőni, hol egy szögletet küldött a hazai játékos közvetlen közelről kapufára.

 

Cukaricki - Napredak 2:0

Változatos, lendületes, helyzetekben és akcióban gazdag mérkőzést játszott a két csapat, ahol a hazaiaknak egyszerűen több szerencséje volt. Lelkes belgrádi kezdés után a Napredak többször is veszélyeztette a kaput, egy nagy kontra végén Alivodic lőtt alig mellé. Egy krusevaci védelmi hiba után Ozegovic előtt volt lehetőség, de nem sikerült élnie vele, utána a vendégektől Kasalica hagyott ki egy bődületes helyzetet. Bojic az ötösről lőtt fölé. Aztán a második félidő legelején, a 46. percben Drincic egy hatalmas, 30 méteres bombagóllal megszerezte a vezetést. (1:0) A gól kicsit visszavette a vendégeket, a Cukaricki viszont belelkesült és támadni kezdtett. Meg is lett az eredménye, a 61. percben Puskaric befejelt egy szögletet. (2:0) A Napredak egy szabadrúgás erejéig jutott fel a belgrádi kapuig, de azt is sikerült mellélőni.

 

Radnik - Vojvodina 0:4

Subotic már a 9. percben megadta a meccs alaphangulatát (0:1), Malbasic 10 perccel később folytatta. (0:2) A Radnik olykor kifejezetten látványos támadásai ellenére sem tudott még szépíteni sem - egy alkalommal tűzijátékot rendeztek az újvidéki kapunál, aztán a végén a kapus kezében landolt a labda -, a második játékrészben pedig a vendégcsapat köszönte szépen és folytatta a gólgyártást. Malbasic az 55. percben 16-ról, a bambuló védők gyűrűjéből tűzte rá és lőtte be. (0:3) Ez padlóra küldte a surdlicaiakat, annyira, hogy több próbálkozásra már nem is futotta az erejükből. A Vojvodina ezzel szemben remekül elvolt, annyira, hogy a 85. percben még Bempah is szerzett egy gólt, utána pedig kisebb törzsi táncot produkált. (0:4)

 

Rad - Crvena Zvezda 0:2

Keményen ellenállt a Rad a Zvezda támadásainak, a kapusuk többször is nagyot védett. Még ellentámadásra is futotta, Lukic lőtt mellé. A 38. percben aztán áttörte a Zvezda a banjicai védelmet, egy szögletet Le Tallec fejelt a kapuba. (0:1) A második félidőben próbált egyenlíteni a hazai csapat, Vujacic egy szöglet után telibe találta a keresztlécet. A rendületlen támadások ellenére sem tudtak kiegyenlíteni, lassan fáradni is kezdtek, a Zvezda meg újra felmerészkedett a Rad kapujához. A játék egyre inkább eldurvult, közben szaporodtak a vendéghelyzetek és -szabadrúgások. Végül a 90. percben Pesic vetett véget a Rad reményeinek és belőtte a Zvezda második gólját. (0:2)

A Rad csapatkapitánya, Nikola Maras most szerepelt 100. alkalommal a csapat színeiben

 

A Radnicki Nis - Mladost találkozót augusztus 23-ra halasztották.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. FK Partizan 6 pont

2. FK Spartak 6 pont

3. Vojvodina 6 pont

4. Crvena Zvezda 6 pont

5. FK Vozdovac 4 pont

6. Cukaricki 3 pont

7. FK Javor 3 pont

8. FK Macva 3 pont

9. Mladost 1 pont*

10. Zemun 1 pont

11. FK Rad 1 pont

12. Napredak 1 pont

13. Radnik 1 pont

14. Radnicki Nis 0 pont*

15. OFK Backa 0 pont

16. Borac 0 pont