Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga rájátszás, 4. forduló (2017. május 5-7.)
PLAY-OFF FK Javor - FK Partizan 1:2 Végigtámadta a Partizan az első félidőt - a Javornak mindössze egy Milović-fejes jutott -, de a vezetést csak a második...

 

PLAY-OFF

FK Javor - FK Partizan 1:2

Végigtámadta a Partizan az első félidőt - a Javornak mindössze egy Milović-fejes jutott -, de a vezetést csak a második félidőben sikerült megszerezni, a 47. percben Đurđević egy szögletrúgást pöckölt be a kapuba. (0:1) A második gól tizenegyesből érkezett, Đogatović kapus buktatta Jankovićot, Đurđević pedig belőtte a büntetőt. (0:2) A Javornak egy hihetetlen góllal sikerült szépítenie a 67. percben; kontratámadásra indultak, Eliomar kapta a labdát, Stevanović kapus - ki tudja, miért - kiszaladt elé, messze a gólvonaltól. A Javor brazil játékosának semeddig sem tartott kicseleznie és belőni a labdát a kapuba. (1:2) A Javor szeretett volna egyenlíteni, Terzićnek volt egy kapuralövése, aztán Milošević próbálkozott egy szabadrúgással, de Stevanović mindkettőt védte.

A meccs jelenete: Đurđević (középen), a két Partizan-gól szerzője, mögötte Leonardo, körülöttük Karišik (3), Milović (20) és Mitošević (25 - félig takarva)

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Friday, May 5, 2017

 

 

FK Voždovac - Crvena Zvezda 3:2

Ez a mérkőzés volt egyértelműen a forduló meglepetése, és könnyen lehet, hogy ez a vereség a Zvezda bajnoki címébe fog kerülni. A hazaiak már a 14. percben vezettek: Nikolić lövésébe Anđelković belepiszkált, a kapus túl későn vetődött, a labda a hálóba gurult. (1:0) A 36. percben Frimpongnak sikerült eladnia a labdát, Zec köszönte szépen és tovább is passzolta Dražićnak. Dražić átvágta magát a védőkön és belőtte. (2:0) A kettő között eltelt időben a Zvezdának mindössze egy helyzete volt, de a remek formában lévő Popović kivédte. A második félidőben megint Dražićnak volt egy óriási helyzete, messziről indult meg, felvágtatott a kapuhoz teljesen egyedül, végül Manojlovićnak sikerült kivédenie. Majd Krašić indulhatott meg kontratámadásra, Ćirkovićhoz passzolt, aki alig lőtt mellé. A teljesen enerváltan, rengeteg hibával játszó Zvezda egy tizenegyesből szépített a 72. percben: Šikimić esett nagyot Ivkovićban, a bíró büntetőt ítélt, Luković belőtte. (2:1) A Voždovac kapusa - aki a forduló játékosa is lett - azután kivédett egy távoli lövést, majd Poletanović lőtt mellé, utána Šikimić fejelt fölé. A 88. percben újabb hibát követett el a Zvezda védelme és ezért drágán megfizettek: Krašić passzolt Ćirkovićnak, ő pedig éles szögből, a kapusnak kötényt adva belőtte. (3:1) A Zvezdának egy szépítő gólra futotta, azt is a legvégén, a 90+3. percben Poletanović szabadrúgásból betalált. (3:2) A vereség után Miodrag Božović, a Zvezda vezetőedzője bejelentette a lemondását.

A meccs egyik jelenete: sötét mezben Ćirković, a harmadik hazai gól szerzője, mellette Plavšić

 
Posted by FK Crvena zvezda on Saturday, May 6, 2017

 

 

Vojvodina - FK Mladost 2:1

Össztűz alá vette a Vojvodina a Mladost kapuját az első félidőben. Hol Babić lőtt rá 18 méterről, hol Malbašić legalább 35 méteres bombája csattant a kapufán, hol az oldalhálót sikerült eltalálni egy 30 méteres lövéssel, hol Trujić próbálkozását védte Krznarić, hol Puškarić szabadrúgását tornászta a léc fölé, hol Vukašović lövése ment alig mellé. A vendégektől Radivojević jutott fel a Vojvodina kapujáig, de a kapus simán védett. Végül a hazaiak a 45. percben bevették a lučaniak kapuját: Trujić fantasztikus cselsorozatot mutatott be, majd végtelenül önzetlenül Malbašićnak adta a labdát, aki be is lőtte. (1:0) A második félidőben Trujić ollózott fölé, aztán kicsit felélénkültek az addig eléggé passzív vendégek. Egy hazai védelmi hiba után Milosavljević kapta a labdát, fölérúgta, nem sokkal később ugyanő föléfejelt, majd Radivojević fejese kerülte el a kaput. Ezután a rövid pihenő után a Vojvodina újra nyomás alá helyezte a Mladost kapuját. Malbašić lőtt alig fölé, utána összeütközött Milošević-tyel és fájdalmasan összegörnyedt a földön. Miloševićnek meg volt már egy sárgája, most kapott még egyet, mehetett zuhanyozni, a mérkőzés hátralévő 8 percét 10 emberrel kellett, hogy végigjátsszák a vendégek. Ennek ellenére a 86. percben Milosavljević csukafejesével kiegyenlítettek. (1:1) Nem tartott azonban sokáig az öröm, a 89. percben Dejan Meleg cselezte magát keresztül a védőkön, Saninčanin elgáncsolta, tizenegyest kapott a Vojvodina. Malbašić belőtte. (2:1)

 

 

 

Napredak - Radnički Niš 0:2

A Napredak kezdett határozottabban. Először Šljivić labdája ment mellé, utána Alivodić lövésénél védett nagyot a niši kapus, majd N'Diaye labdáját blokkolta becsúszva egy védő. Néhány óvatos Radnički-próbálkozás után újra a hazaiak támadtak. Sekidika futott fel és lőtt rá, és bár mellément, Alivodić érkezett volna, hogy bekotorja, a kapus üggyel-bajjal, de végül mentett. Aztán a 45. percben Arsić közvetlen közelről leadott lövését még védte a kruševaci kapus, de a berobbanó Nomáét már nem sikerült. (0:1) A második félidő elején egy hazai szabadrúgás veszélyeztette a niši kaput, utána viszont az 56. percben újra Arsić lendült akcióba. Előreívelt, Kojić pedig befejelte. (0:2) Hajtott a Napredak, de minden támadásuk elhalt a vendégek védelmén. Aztán egyszer lerántották N'Diayét a kapu előtt, de a bíró úgy ítélte meg, hogy nem volt szabálytalanság. Utána Alivodić ívelt be, Kasalica nem sokkal fejelte mellé. Közben a túloldalon Kojić küldött kapura egy távoli lövést, mellé. A 83. percben a niši Bulatović megkapta a második sárgáját, a vendégek létszáma 10-re apadt, de a Napredaknak még így sem sikerült egy szépítést sem kicsikarni.

A mérkőzés egyik jelenete: pirosban Cvetković, a Napredak védője, mellette a niši Stojanović

 

#napredradski #naprednapredak

A post shared by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. FK Partizan 49 pont

2. Crvena Zvezda 46 pont

3. Vojvodina 36 pont

4. Mladost 33 pont

5. Radnički Niš 31 pont

6. Napredak 26 pont

7. FK Voždovac 26 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

OFK Bačka - Čukarički 2:4

Gólzáporos első félidőt hozott a találkozó, a vendégek már a 7. percben vezettek. Radonjić lövését még védte a kapus, de a labda kipattant róla, az érkező Jovanović belőtte. (0:1) A 16. percben büntetőt kaptak a hazaiak, Bajić értékesítette. (1:1) A 27. percben újra vezettek a vendégek, Radonjić beadását Kajević lőtte be. (1:2) A 33. percben Obradović lövése először a kapufának vágódott, utána a hálóba. (1:3) A hazaiak sem ültek ölbe tett kézzel, Luković lövése nem sokkal repült el a kapu felett. A 43. percben érkezett az újabb belgrádi gól, Obradović iramodott neki, először sikerült egyenesen a kifutó kapusba lőnie, majd a visszapattanó labdát másodszorra már egyenesen a kapuba továbbította. (1:4) A második félidő már jóval több hazai akciót hozott, de Makarić lövését a kapus védte, Balabanovićé mellément. A vendégektől Regannak volt egy komolyabb próbálkozása, a kapus bravúrral védett. A 87. percben sikerült a szépítés a palánkaiaknak, Luković passzát Balabanović belőtte. (2:4)

Saša Jovanović, az első Čukarički-gól szerzője

 

⬅️🚲➡️

A post shared by Sasa Jovanovic (@salezinho93) on

 

 

Borac - Metalac 1:0

Nagyon értékes győzelmet arattak a čačakiak, mert így két helyet ugrottak előre a tabellán, és - egyelőre - a kiesőzónán kívülre kerültek. A teljesen eseménytelen első félidőt mindössze a vendégek egy helyzete tette színesebbé, Stojković lőtt fölé közvetlen közelről. A második félidőben már megemberelték magukat a csapatok. Egy hazai szöglet után Anđelković fejelt alig mellé, majd Galvaõ lövését védte a kapus. Ugyanő később óriási helyzetben a kifutó kapusba lőtt. A Metalacnak egyszer sikerült elhalászni a labdát a szerencsétlenkedő čačakiak elől, de Nikolić lövését a kapus magabiztosan védte. Az egyre harcosabbá váló hazaiak folyamatosan támadtak, majd a 85. percben Mihajlović kapott nagy labdát és a kapus felett átemelve beküldte a hálóba. (1:0)

 

FK Spartak - FK Rad 0:0

A vendégektől Veselinović két helyzetet is kihagyott, a szabadkaiaktól - gyors egymásutánban - először Mudrinski fejelt mellé, majd Radovanović találta telibe a kapust két lépésről. A második félidőben a bíró leküldte a kispadról a Rad vezetőedzőjét, miután az folyamatosan reklamált, ezen kívül Mudrinski eltalálta a kapust, majd Krefl lövését blokkolta egy védő. A vendégektől mindössze egy említhető próbálkozás volt, Bainović eresztett meg egy 40 méteres bombát, Ostojić meg örült, hogy végre akad valami tennivalója, nagyot védett.

Kilátás a szabadkai stadion fedett lelátójáról, fehér mezben a Rad

 

Radnik - Novi Pazar 1:1

9 emberrel kicsikart döntetlen a Novi Pazar részéről. Volt már rögtön az elején egy tizenegyesgyanús helyzet, Milovanović lökte fel a Novi Pazar kapu felé száguldó csatárát, de a bíró nem ítélt büntetőt. Megnyomta a meccs elejét a Novi Pazar, először Marić lövése ment mellé, majd Marković csapott le egy rosszul sikerült kirúgásra, egy védő becsúszva mentett, még éppen hogy szabályosan, utána Babić fejelt fölé. Babić aztán a 40. percben két perc leforgása alatt összeszedett két sárga lapot, le kellett mennie a pályáról, a Radnik pedig ezen felbuzdulva támadni kezdett. Žakula lövése még messze elkerülte a kaput, aztán Arsenijević elől mentett kapkodva Budaković kapus. Kyeremeh fölélőtt, végül a 44. percben Trifunović fejesét a késve érkező védő már csak beljebb tolni tudta a kapuba. (1:0) A surdulicaiak azonban nem örülhettek sokáig az előnyüknek: a félidő finisében Marković befejelte az egyenlítő gólt. (1:1) A második félidőben nagyon szerette volna visszaszerezni a vezetést a Radnik, de Adamović lövését kivédte a kapus, Trifunović labdája fölément, Kyeremeh lemaradt egy beívelésről, aztán a kontrára induló Savić összeakaszkodott az egyik hazai játékossal, és mivel volt már egy sárgája, a bíró őt is leküldte a pályáról. A megfogyatkozott Novi Pazar a zuhogó esőben hősiesen ellenállt a surdulicaiak támadásainak. Budaković ismét megfogta Adamović lövését, Milovanovićé kis híján kirepült a stadionból, Žarković pedig nem sokkal fejelt fölé.

Ízig-vérig szerb alsóházi futballvalóság

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 29 pont

2. FK Spartak 26 pont

3. Radnik 23 pont

4. Rad 19 pont

5. Borac 18 pont

6. OFK Bačka 17 pont

7. Metalac 17 pont

8. Novi Pazar 14 pont