Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési meccsek és hírek végtelen sora
Jövő hét végén elkezdődik a szerb bajnokság is, a csapatok már a téli felkészülés utolsó simításait...

Jövő hét végén elkezdődik a szerb bajnokság is, a csapatok már a téli felkészülés utolsó simításait végzik. Szinte mindenki lejátszott egy, de inkább több barátságos/felkészülési mérkőzést, egymás után érkeznek haza az edzőtáborból, egy-két elszántabb együttes még bevállal egy hétvégi edzőmeccset. A Partizan csapata két mérkőzést játszott az elmúlt napokban. Először az ukrán Zirka Kropyvnytskyi (meg ne kérjetek, hogy kimondjam a nevüket) volt az ellenfelük, őket sima játékkal győzték le 4:0-ra. Gólszerzők: Janković (37.), Leonardo (54.), Đurđević (58., 64.).

Utána a bolgár Levszki Szófia ellen játszottak, velük 1:1-es döntetlen lett a végeredmény. A vezetést a bolgárok szerezték meg Prohaska góljával az 57. percben, a belgrádiak a 69. percben egyenlítettek Jovanović góljával. Ez utóbbi, bolgárok elleni meccs volt a 800. alkalom, hogy a klub legendás játékosa és csapatkapitánya, Saša Ilić magára ölthette a Partizan mezét. A találkozó után a csapat egy kis ünnepség keretében köszöntötte az idén 40 éves játékost. A képen a vezetőedző, Marko Nikolić (aki egyébként fiatalabb Saša Ilićnél...) hozza a tortát a 800-as számmal, Saša Ilić mögött pedig a hátvéd Strahinja Bošnjak vidámkodik, aki jövő héten lesz 18 éves.

 

A Crvena Zvezda az Aris Limassollal játszott barátságos meccset, a belgrádiak 3:1-re győztek. Gólszerzők: Boakye (39., 59.), Ruiz (84.), ill. Paklou (17.).

Jelenet a mérkőzésről, a képen a ghánai Richmond Boakye.

 

Boaći, dvostruki strelac u pobedi od 3:1 protiv Arisa iz Limasola #fkcz #czv #crvenazvezdafk #zvezda #pripreme #kipar

A photo posted by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

Ide tartozik még az a hír is, hogy a Zvezda hátvédje, Mihailo Ristić sérülés miatt legalább három hétre kidőlt.

 

A Radnički Niš programja is elég sűrű volt. Először a helyi Antalyasporral találkoztak. A török csapat 3:1-re legyőzte a nišieket, gólszerzők: El-Kabir (41., 81.), Mota (73.), ill. Noma (33.)

Piros mezben a Radnički

Antalyaspor - Radnički Niš

(kép: fkradnickinis.rs)

A niši csapat ezután a német regionális ligában játszó Rot-Weiss Wittlich csapatával játszott és - nem kis meglepetésre - a találkozó 2:2-es döntetlennel végződött. A szerbektől Ranđelković (6.) és Popara (65.) szerzett gólt, a németek a 70. és a 82. percben találtak be. 

Végül az üzbég Pakhtakor Tashkenttel is lejátszottak egy barátságos meccset. Ez is döntetlen lett (1:1), Mrkić 11-esből szerzett gólt a 22. percben, az üzbégek a 80. percben egyenlítettek. Ezzel a Radnički Niš törökországi edzőtáborozása véget is ért, a csapat ma jön haza.

 

A belgrádi FK Rad is három mérkőzésen van túl. Először az orosz Ural volt az ellenfelük, velük 1:1 lett a végeredmény (Denić megszerezte a vezetést a 68. percben, Pavliscsenkó a mérkőzés legutolsó percében egyenlített).

A következő mérkőzést a ciprusi Aslis ellen játszották. A Rad 4:2-re nyert, bár nem volt annyira sima a mérkőzés. A belgrádiak már a 8. percben megszerezték a vezetést Denić góljával, a ciprusiak a félidő végén kiegyenlítettek (Andoniu, 42.). A második félidőben a vezetést is átvették, Markus lőtte a gólt az 53. percben. Radivojević egyenlített a 72. percben, utána már nem volt megállás. Milošev két perc múlva visszaszerezte a vezetést a Radnak, majd Bainović belőtte a belgrádiak 4. gólját a 83. percben.

Végül a Szpartak Moszkva ellen is lejátszottak egy mérkőzést. Ennek 1:1-es döntetlen lett a vége, a szerbek gólját Lazarević szerezte.

 

Két mérkőzést játszott a kruševaci Napredak. Először az örmény Alaskert volt az ellenfelük, velük 1:1-et játszottak. A Napredak gólját Gobeljić szerezte a 60. percben. (A képen szürke melegítőben Vuk Rašović vezetőedző tart éppen fejtágítót a játékosoknak valamikor a mérkőzés közben.)

 

#prijateljska #pripreme #fcalashkert

A photo posted by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on

 

Majd a bosznia-hercegovinai Mladost Dobaj Kakanj csapata volt az ellenfél, tőlük a Napredak 1:0-ra kikapott. (A gólt Maksimović szerezte a 33. percben.) A Napredaknak is véget ért az edzőtábor, ma jönnek vissza Szerbiába. Vasárnap még lejátszanak egy edzőmeccset a Radnički Pirot ellen, utána már teljes erővel készülnek a tavaszi idényre.

 

A Čukarički szintén két mérkőzésen van túl. Először az orosz Rubin Kazany U21-es csapatával találkoztak, ellenük 4:1-re győztek. Gólszerzők: Jovanović (14., 26., 66.), Lagator (36.), ill. Jakovljev (44.).

A második meccset az ugyancsak orosz Ural ellen játszották, az a találkozó 1:1-re végződött. Jevtić szerezte meg a vezetést a Čukaričkinak a 42. percben, majd Iljin egyenlített a 46.-ban.

A képen Aleksandar Jevtić, a gól szerzője.

 

A Novi Pazar három meccset játszott három montenegrói csapat ellen. Először az élvonalbeli Zeta Golubovci ellen léptek pályára, velük gól nélküli döntetlen született.

Utána a 2. ligás Otrant Ulcinj ellen játszottak, azt a meccset 1:0-ra nyerték a novi pazariak. Muslimović lőtte a gólt a 20. percben.

Végül a szintén élvonalbeli Iskra Danilovgrad volt az ellenfelük, ez a meccs 1:1-es döntetlent hozott. A Novi Pazar gólját Marić szerezte. A képen a két csapat éppen vonul ki a pályára, a Novi Pazar fehér mezben, kék nadrágban.

 
Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Wednesday, February 8, 2017

 

Hátravannak még azok a csapatok, akik csak egy meccset játszottak az elmúlt napokban. Az FK Javor a 3. ligás FK Brodaraccal mérkőzött. A meccs vége 1:1 lett, a belgrádi kiscsapat lőtte az első gólt a 44. percben (Latinović volt a gólszerző), az ivanjicaiak Tomanović góljával egyenlítettek a 61. percben.  

A Mladost a szlovén élvonalbeli Celje vendége volt, a lučaniak 3:1-re győztek. Gólok: Bojović (7., 77.), Čečarić (88.), ill. Volaš (5.).

A Spartak a boszniai bajnokságban szereplő Krupa csapatátval játszott. A szabadkaiak 2:1-re nyertek, gólszerzők: Milutinović (42.), Purović (90.), ill. Mudrinski (75.). A képen közös csapatfotózáson sötét mezben a Spartak.

 

A Borac a Mladost Podgorica csapatával játszott egy izgalmas mérkőzést. A vezetést a montenegróiak szerezték meg a 47. percben Burzanović góljával. Két perccel később már 2:0-ra vezettek a podgoricaiak, Ivanović is betalált. Az 55. percben jött a čačakiak szépítő gólja (gólszerző: Živanović), majd Tiago három perc múlva kiegyenlített. A vezetést Mihajlović gólja hozta a 72. percben, majd Punoševac 11-esből megszerezte a Borac 4. gólját a 83. percben. Utoljára Stjepović talált be a 88. percben, ez volt a podgoricaiak 3. gólja.

Jelenet a mérkőzésből, pirosban a Mladost csapata

Borac - Mladost Podgorica  

(kép: boracfk.com)

 

A Voždovac az ukrán Stal csapatával találkozott, a mérkőzést az utóbbiak nyerték 2:0-ra. (Gólok: Sabanov [13.], Deul [55.]). A belgrádiak is hazajöttek az edzőtáborozásból, ők innentől kezdve kizárólag a közelgő tavaszi idényre koncentrálnak.

A Radnik a ČSK Čelarevoval játszott, a surdulicaiak 1:0-ra győztek Vukasović góljával (80. perc).

 

ODIGRANA KONTROLNA I SA ČELAREVOM Još jedan kontrolni susret obilovao velikim brojem šansi i dobrom koordinacijom...

Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Tuesday, February 7, 2017

 

 

Van néhány átigazolási hír, de még előtte meg akartam említeni azt is, hogy a Vojvodina középpályása, Dušan Jovančić legalább másfél hónapra kidőlt, azok után, hogy elesett és kulcscsonttörést szenvedett.

Ami pedig az átigazolásokat illeti: az FK Radhoz két játékos is érkezett, Nikola Mirković (25 éves, kapus, ex-Spartak) és Nikola Dimitrijević (25 éves, hátvéd, ex-Novi Pazar). A Spartaktól eljött a 29 éves kapus Nikola Kesić, még nem tudni, hogy hol folytatja a pályafutását. Jött viszont hozzájuk két új játékos: a 24 éves, macedón középhátvéd Aleksandar Damčevski (ex-Atyrau, KAZ), illetve a 22 éves szlovén balhátvéd Aljaž Krefl (ex-NK Olimpija). A Radnikhoz leigazolt a 24 éves középpályás Lazar Ivić (ex-Macva, 2. liga). A Radnički Nišhez érkezett a 32 éves csatár Miloš Trifunović (ex-Vojvodina). A Metalac leigazolta a montenegrói válogatott Miloš Krkotićot (29 éves, középpályás, ex-Sutjeska).

A Radnički Niš eközben beperelte a Crvena Zvezdát, mert a fővárosiak nem fizettek semmit az átigazolási szezon elején szerződtetett Milan Pavkáért. A Zvezdának a játékosért 300 000 eurót kellett volna a nišiek számlájára utalni (akik súlyos anyagi gondokkal küzdenek, ez az összeg a túlélésüket jelentené), de a megadott határidőig egy árva vasat sem utaltak át, így a Radnički úgy döntött, hogy bíróság elé viszi az ügyet. A Crvena Zvezda részéről még nem érkezett hivatalos reagálás.